Pazi na svoje riječi

 In Duhovnost, Obrazovanje

Prevela i komentirala Niara 

Tiziana Mattera

Poruka iz carstva vilenjaka

Poruka: “Želim ti ispričati o riječima, koje tako lako izlaze iz usta ljudi, da oni u međuvremenu svojem govoru više ne posvećuju potrebnu pozornost. Svaka riječ je kao strijela, odapeta lukom misli. Onaj koji ih odapne, također je odgovoran za njih, da ne bi bile kao divlji konji koji slobodno odjure u svim smjerovima i u svom naletu pregaze sve na što naiđu. Riječi mogu donijeti radost ili hrabrost; one mogu pokloniti nadu ili ljubav, ali i prouzročiti strah i patnju i često još dugo ostaju žive u srcu onoga koji ih primi.

One su univerzalni ključevi naših misli; govor onaj koji ih izražava i povezuje jedne s drugima i omogućava im da se očituju i postanu aktivne. Svaka riječ bi zato trebala biti poput note, koja točno zauzima svoje mjesto u skladu glazbene melodije. Ta glazba može biti slatka ili moćna, značajna ili anonimna, tvrda ili strašna – ovisno o “udarcu” i o mozaiku nota u partituri.”

seifenbl-kl.2937

Preporuka: “Tvoja misao bi trebala jasno i svjesno odabrati riječi koje ćeš koristiti, jer su one objelodanjenje energije misli; one su njihovi prijenosnici, kroz koje se misao očituje. A energija je tim snažnija, što se više koncentriraš.
Neka snaga tvoje volje dolazi iz srca, tako da se ono što kažeš ne prelije nasilno poput rijeke pri poplavi emocija, bijesa i naglosti uobičajenih osjećaja. Neka tvoje riječi, ako je moguće, budu zagrljaj duše i prenose istinu i ljubav koju nosiš u srcu.”

Komentar: Već sam često razmišljala napisati nekoliko redaka o značenju riječi, jer mi je dobro poznata i svjesna moć njihovog djelovanja. Ideja je bila prisutna u mom duhu, no nekako se još nije bila jasno oblikovala. Eto, jučer sam osjetila nadahnuće izvući kartu vilenjaka, da vidim što imaju za poručiti – i kako možda i sami primjećujete, tema je postala zrela. 

Odavno sam nekako instinktivno osjećala da nije svejedno koji izraz upotrijebljavam pri opisu neke situacije, jer samo malom nepažnjom mogu promijeniti cijelo prikazanje događaja i pridodati nešto što uopće nije bilo prisutno ili unijeti svoje emocije, koje uopće nisu bile nazočne.
Sigurno vam je iz primjera u životu poznato, da bi primjerice, 5 sudionika jednog te istog događaja, ispričalo 5 različitih priča, ukrašenih osobnim emocionalnim pridjevima, već prema tome koga je što „dodirnulo“. Jedan je osjetljiv recimo na plač male djece, drugi na postupak ljudi prema životinjama, treći pak na sudske odluke, na autoritete itd. itd. – uvijek ovisno o našim vlastitim, još neriješenim životnim temama, koje smo sa sobom donijeli iz prijašnjih života ili doživjeli u ovom, čiji uzroci (čitaj nanesene povrede) najčešće leže u ranom djetinjstvu i određuju našu buduću emocionalnu osjetljivost.

Na ovom bih mjestu željela navesti izvadak iz „reading-a“ poznatog američkog „spavajućeg proroka“ Edgara Cayce-a, koji je u stanju hipnoze u koju se sam prenio, bio postavljao dijagnoze sa 100%-tnom sigurnošću, kao i preporučavao terapije, čije je ljekovito djelovanje  bilo potvrđeno od nekoliko liječnika, koji su s njim radili.

„Govorite nježno, govorite ljubazno onima koji posustanu. Vi ne znate NJIHOVU vlastitu napast, niti malenkost njihovog razumijevanja. Ne sudite ovu ili onu aktivnost drugoga; radije molite neka svjetlo sjaji čak i u NJIHOVIM životima, kao što je to UČINILO u vašem.“

Recent Posts

Leave a Comment

Napišite traženi pojam i stisnite Enter za traženje