Pero i Đuro – Epizoda III

 In Zafrkancija

Epizodu II možete pročitati OVDJE.

NEKOĆ, DAVNO, U DALEKOJ GALAKSIJI…

Đuro: Bok, susjed.

Pero: grrr…

Đuro: Dobar ti je šator. Jel ti udobno u njemu?

Pero: Niti približno toliko koliko mi je udobno bilo u kući koju si mi spalio.

Đuro: Ma hajde, pa već smo ustanovili da se to, koliko god nesretno bilo, moralo dogoditi.

Pero: Dobro, što hoćeš? Zagrijati mi šator zapalivši vreću za spavanje jer ti djeluje kao da je dala svoje?

Đuro: Ovaj, ne.

Pero: Smatraj se upozorenim da nemaš dozvolu činiti išta dok si na mom posjedu. Dapače, od danas nemaš dozvolu niti kročiti na moj posjed.

Đuro: Zapravo, problem leži u nečem drugome, ali također se tiče dozvola. I mogao bi pripaziti na tu otvorenu vatru. Znaš kako vatra može biti opasna, zar ne?

Pero: Ja znam. Znaš li ti?

Đuro: Mislim da ovdje imamo problem. U vezi tih dozvola.

Pero: Ma nemoj? A koji bi taj problem bio? U tome da misliš kako imaš dozvolu motati se po MOJEM posjedu jer sam podigao MOJ šator na MOJEM posjedu, i jer sam zapalio vatru izvan MOG šatora jer znam da će šator izgorjeti ako je zapalim unutar njega, a sve to se sada događa jer nesretnim spletom sudbine, MOJ posjed graniči s posjedom nekoga kome nisu sve daske na broju?

Đuro: Dobro, ako ne želiš da ti pomažem, trebao si mi to ranije reći. Neću više kročiti na tvoj posjed. Ali, što se dozvola tiče, moram te nešto pitati.

Pero: Pitaj.

Đuro: Imaš li dozvolu za kampiranje?

Pero: MOLIM? Misliš li da mi je tako nešto bitno u životu? Misliš li da razmišljam o dozvoli za kampiranje na MOM posjedu, posebice nakon što si mi TI zapalio kuću pa sam PRISILJEN kampirati?!?

Đuro: U redu, možda ta nezgoda sa tvojom kućom ima nekakve veze sa mnom, iako obojica dobro znamo da nisam ja kriv što je izgorjela. Ali to ne znači da naprosto možeš podići šator tamo gdje se tebi sviđa.

Pero: Podigao sam ga ovdje, jer mi se ne sviđa podignuti ga na zgarištu koje se još uvijek dimi. Imaš li nešto protiv?

Đuro: Zapravo nemam, ali ipak smatram da bi trebao izvaditi dozvolu za kampiranje. To što ti je kuća nesretnim slučajem izgorjela, nikako ne opravdava tvoje ilegalno kampiranje. Kladim se da nemaš dozvolu!

Pero: Slušaj Đuro. Imaš tri sekunde da makneš svoje tijelo bez mozga s mojeg posjeda, ili ću ga maknuti ja.

Đuro: Dobro, idem, ali nemoj misliti da ćeš se izvući samo tako, kriminalac jedan obični! A sada mi još i prijetiš NASILJEM!!! Što sam ti ja skrivio?!? Pa samo sam ti pokušao pomoći, nezahvalniče bezobrazni!!!

Nastavlja se…

Recent Posts

Leave a Comment

Napišite traženi pojam i stisnite Enter za traženje