Praznik demokracije

 In Duhovnost

Rekao bih da do sada, barem vi koji dulje pratite Zvono Istine, imate prilično jasnu predodžbu o mojim privatnim stavovima u vezi demokracije i blistavim tekovinama iste, poput primjerice glasovanja za ovo ili ono ili referenduma za ovo ili ono ili protiv ovoga ili onoga, ili jednog posebno zanimljivog događaja koji me iz perspektive svjesnog uočavanja iluzije uvijek ispočetka potakne na pisanje članaka – a to je neki od redovnih izbora – kada sa zanimanjem gledam horde glasača (doduše sve malobrojnije) koji jure ispuniti svoju građansku dužnost na način da odaberu svog vladara, ne bi li za 4 godine izbezumljeni životnim nedaćama i nezadovoljstvom učinili to isto – jer im taj vladar kojeg su si izabrali ne valja.

Naravno – nije trebalo dugo čekati da jedan od globalno zanimljivih praznika demokracije zaokupi svekoliku pažnju pučanstva na više-manje čitavoj planeti.

Referendum za neovisnost Škotske.

Neću vas gnjaviti recikliranjem mojih privatnih stavova o gore spomenutom prazniku demokracije, ali za one koji su tek nedavno otkrili našu stranicu, s njima se pobliže možete upoznati primjerice u jednom od članaka slične tematike Idemo još jednom u krug, možda vidimo nešto novo! 

Idemo vidjeti što o referendumu za neovisnost Škotske ima za reći jedna od veteranki slobodarske misli Veronica Chapman, koja je bila i gost u radio emisiji Sat Istine 10 i koja mi je bila velika podrška na mom vlastitom putovanju buđenja svijesti, koje naravno – i dalje traje.

Zaista. Škotski referendum za nezavisnost je odista bio ”praznik demokracije”.

A budući da se ”demokracija” nedvosmisleno prevodi kao ”vladavina rulje”, posljedično smo svjedočili nečemu što se naziva ”praznik vladavine rulje”.

”Rulja” = 55% – ali 45% Škota ne želi imati ništa s Engleskom, Sjevernom Irskom i Wales-om.

Međutim, zbog ”vladavine rulje” … oni će (TO ĆU PRETPOSTAVITI DA ĆE UČINITI) morati progutati tu knedlu.

Kako je to fer? Kako je to pravedno? Gdje je čast u tome?

I što je sa svim tim Englezima, Ircima, Velšanima… I FORVIKOVCIMA (poput mene) koji ne žele imati ništa sa Škotskom?

Istaknula sam u svojoj knjizi još 2009. godine:

NE MOŽEŠ DONOSITI ODLUKE U IME NEKOG DRUGOGA. To je temelj ”pravila mirnog suživota”.

NE MOŽEŠ KREIRATI OBVEZE NA RAČUN NEKOG DRUGOGA. To je također u temeljima ”pravila mirnog suživota”.

… a oba su povezana temeljnim uvidima u nešto što se zove ”život”. Što kreira potrebu za ”zakonitom pobunom”.

Ako ne razumijete i ne slijedite ”pravila mirnog suživota” – tada nećete iskusiti ”mirni suživot”. Q.E.D.

Komentar: 

E sad – što bi bilo drugačije da je 55% Škota odabralo nezavisnost?

Baš ništa. I dalje bi na snazi bilo ono što Veronica naziva ”vladavinom rulje”. U članku Sjajna rasprava o slobodi i drugačijem pogledu na istu iznio sam neporecivu istinu o tome što su to ”maksimalno ostvariva prava pojedinca”.

Maksimalno? Što to znači? 10/10 ili 1/10?

Ja ću vam reći što znači ”Maksimalno ostvariva prava pojedinca”. Znači ono što vladar kaže da znači. 

… a što je direktno povezano s istinom koja polako dolazi na vidjelo posvuda po internetu, a to je da su glasovi POKRADENI. Pogledajte sami:

Zašto?

Zato što je vladar odlučio da se nova ”maksimalno ostvariva prava pojedinca” njemu ne dopadaju, tko god da bi novi vladar bio/bila, jer to ne bi bio on/ona.

Stoga ću opet postaviti pitanje:

IMA LI ITKO PRAVO VLADATI NADA MNOM?

ILI VAMA?

Ja znam koji je odgovor ispravan za mene, a živo mi se fućka koji je odgovor ispravan za bilo koga drugoga.

Ipak – postoji jedna iznimka. Evo što o njoj kaže Veronica:

Pitali su me mnogi zašto sam bila tiha – do sada – u vezi Škotskog referenduma.

Odgovor glasi – zato što je riječ o besmislici.

Ono što je bitno spoznati je:

1. Postoje ljudi koji misle da imaju Pravo, na primjer – vladati.

2. Približavamo se brojci od 70 milijuna imbecila koji podržavaju gornju tvrdnju.

NITKO NEMA PRAVO VLADATI NAD IKOME… uz JEDNU iznimku. Maleno dijete mora biti pod ”vlašću” roditelja dok ne odraste dovoljno da vlada samim sobom. Zapravo, bebe i mala djeca to nagonski znaju, i pokušavaju najbolje kako umiju – otresti takvu situaciju – čim je prije moguće.

Sjetite se: nikada niste bili pitani ”Da li je u redu da nad tobom netko vlada?” – a nisu ni Škoti to pitani ovoga puta. Ono što ste bili pitani je: ”Koju vrst vladavine nad tobom bi radije imao?”

To su dva toliko različita pitanja da ne mogu biti različitija.

Ukoliko Vam je ovaj članak donio neku novu vrijednost, razmislite o donaciji – pogledati gornji desni segment stranice. Hvala!

 

 

 

Recent Posts
Showing 3 comments
 • ljudsko_biće
  Odgovori

  Mislin da je Staljin rekao da nije bitno tko glasa…nego tko broji glasove.

  Također, ne mogu se otet dojmu da su Škoti iskorišteni kao pijuni u jednoj predstavi da bi se pokazalo da se odcijepljenja odvijaju samo na granici Rusije.
  Vjerovatno će u budućnosti ovaj rezultat biti iskorišten kao argument protiv neovisnosti bilo čega – bilo gdje u “Zapadnoj Civiliziranoj Europi”.

  Ali naravno, kao šta članak poručuje, odabran je skroz pogrešan pristup od početka.

  Pozdrav.

 • b,b.
  Odgovori

  Demokratija je farsa jer obje stranke (ako su dvije) kontrolira ista tajna ruka, pa ovce mogu da izglasaju koga hoće i bit ce uvijek prevareni. Mogu zamisliti kako se ovi iz tajnih društava što vode glavnu riječ smiju prilikom svakih izbora kad narod izabira svoje “predstavnike” koji ce da ih muzu i usput da izvrše ono što im skrivene gazde narede. Naravno prvo što preuzimaju u svakoz državi su bankarski sistem i mediji, pa kada to preuzmu mogu da rade šta hoće. Onaj ko kontrolira novac i informacije je gazda.

 • Niara
  Odgovori

  “Ako bi glasovanje išta promijenilo, oni bi to učinili protuzakonitim.”
  Emma Goldman

Leave a Comment

Napišite traženi pojam i stisnite Enter za traženje