Projekt koji vrijedi podržati

 In Općenito

Larken Rose LarkenRose

… s kojim ste se susreli nekoliko puta na Zvonu Istine primjerice OVDJE, pokrenuo je iznimno zanimljivu Kickstarter kampanju za projekat koji bi vrijedilo podržati.

Odlučio je Larken otvoriti debatu sa 100 profesora i/ili stručnjaka s područja prava, etike, sociologije, filozofije pa i same vlasti, kroz koju bi im pružio priliku da dokažu ili obrane osnovne postavke i pretpostavke na kojima se temelji današnje društvo – konkretnije – mogu li dokazati legitimitet  makar JEDNE JEDINE vlade na ovom svijetu. Svrha projekta je dokazati bez ikakve sumnje da niti jedan jedini superškolovani um neće moći argumentirano odgovoriti na pitanja koje će mu postaviti tamo nekakav čudak koji pojma ni o čemu nema. Nakon toga sve će odgovore objaviti needitirane na svojoj web stranici i na youtube kanalu, ovisno o formi odgovora koje će (i ako) dobiti od 100 izabranih eminentnih stručnjaka.

Kickstarter ima jedan problemčić oko financiranja – traže kreditne kartice Amex, Mastercard ili Visa, koje će biti terećene samo ako kampanja uspije. Kako stvari stoje ovog trenutka, kampanja će sigurno biti u slijedećih 19 dana uspješna jer je sakupljeno već oko 75% sredstava. Međutim – ako bude sakupljeno više novca – Larken će moći napraviti kvalitetniji projekat pa se nadam da će sakupiti barem još toliko novca koliko je sakupio do sada.

Postoji mogućnost transfera sredstava do Larkena i na drugi način. Čuo sam se s Larkenom i rekao je da može i preko PayPal računa uplatiti doprinos kampanji tko god to želi, uz naznaku da je to za Kickstarter kampanju Goverment on Trial i želi li konzumirati neke od beneficija koje nudi za donacije od $40 naviše.

I lijepo je zahvalio unaprijed svima u Hrvatskoj koji će pomoći da ovoj projekat zaživi.

Zvono Istine uplatilo mu je skromnu donaciju od $20 a nadam se da će se još ljudi iz Hrvatske odazvati i podržati ovu izvanrednu ideju.

[gview file=”http://zvono-istine.org/wp-content/uploads/2015/03/Transaction-Details-PayPal.pdf”]

Larkenov PayPal račun je larken@larkenrose.com

Detaljnije o kampanji možete se informirati i eventualno je financijski pomoći na Kickstarter linku:

https://www.kickstarter.com/projects/1919817865/government-on-trial

Hvala!

Recent Posts
Showing 4 comments
 • oli
  Odgovori

  Ideja je super. Danas što god rekao ništa se ne pika ako nemaš komad papira zvan diploma.
  Pa neka onda doktori nauka dokažu legitimitet vlade ili jurisdikciju bilo kojeg suda nad bilo kime, neka odgovor na ta jednostavna pitanja.
  Ali tako bitna temeljna pitanja nikad se ne postavljaju i dobivaju jedan religiozni aspekt.
  Kada bi vjernik propitkivao nauku crkve samo takvo pitanje bila bi uvreda, bogohuli. Postoji domena u koju se uopće ne zalazi kao da je grijeh pitati takvo što, genijalno ha.
  Znam kada bi profesore pitao nešto van kutije vilica bi im pala do poda i onda slijedi pauza u prosjeku od 3 sekunde jer mozak ne vjeruje šta su uši čule. Na primjer profesorica psihologije me je napala kako Ja vrijeđam njezinu profesiju, ne mogu ja tako bla bla.(naravno ima i normalnih profesora da ne bi netko mislio da generaliziram)
  Ja sam se smijao :)
  Nauka je samo jedna od religija.
  Tako da da me baš zanima kakvi će biti odgovori ako ih bude.

 • Lazar
  Odgovori

  Larken je kralj i ne sumnjam da će iz ovih debata izaći kao pobenik. Etatizam je izuzetno duboko ukorenjen u svima nama i svaka pomoć da se oslobodimo indoktrinacije dobro je došla!

 • The God all mighty
  Odgovori

  Pa to je barem lako dokazat, samo ti pokažu ljude koji su izašli na glasanje.

Leave a Comment

Napišite traženi pojam i stisnite Enter za traženje