PROTOKOLI SIONSKIH MUDRACA – Protokol II

 In Obrazovanje

Protokol II.

Gospodarski ratovi su temelj židovske prevlasti
Za nas je veoma bitno da ako je moguće nijedan rat ne donese teritorijalnu korist. Tako ćemo ratne učinke dovesti pod našu gospodarsku vlast, a narodi će u našoj pomoći vidjeti snagu naše prevlasti, a to će stanje obje zavađene strane staviti nama i našoj međunarodnoj agenturi na raspolaganje, koja vlada milijunima očiju i nazora bez ikakvih granica. Tada će naša međunarodna prava uništiti nacionalna prava, a mi ćemo vladati narodima isto onako kako upravljaju države u međusobnim odnosima svojih podanika.

Fiktivna administracija i “Tajni savjetnici”
Administratori, koje mi izaberemo iz naroda ovisno o njihovim ropskim sklonostima, neće biti osobe pripremljene za upravljanje, pa će veoma brzo i lako ostati samo igračke u igri koja je u rukama naših znanstvenika i genijalnih savjetnika, stručnjaka, koji su od djetinjstva odgajani za upravljanje poslovima cijeloga svijeta. Kao što vam je već poznato, ti naši stručnjaci su crpili podatke iz naših političkih planova, iz iskustva povijesti, a i iz provjera i promatranja svakoga pojedinačnoga povijesnoga stanja. Gojimi se ne vode nepristranim povijesnim promatranjima nego rutinom teoretiziranja bez kritičkog suda prema dosadašnjim rezultatima. Prema tomu, od njih ne trebamo okretati glavu, neka se oni zasad vesele i žive od uspomena i u nadi za daljnje preživljavanje zabavljajući se. Neka im bude i nadalje glavna uloga prihvatiti ono što smo im mi sugerirali prema zakonima znanosti. U tomu pravcu mi potičemo preko sustava priopćavanja njihovo slijepo vjerovanje u to. Intelektualci gojima ponosit će se svojim znanjem, ne provjeravajući ga logično, provodit će u djelo sva znanstvena postignuća i spoznaje koje su im naši agenti vještom kombinatorikom podastrijeli, a sve sa ciljem preodgajanja i obrazovanja u smjeru koji nama odgovara.

Uspjesi destruktivnih studija
Ne mislite da su naše tvrdnje isprazne i neutemeljene: obratite pozornost na uspjeh darvinizma, marksizma, ničeizma, teorija koje smo sve tako zgodno podastrijeli.. Sve je odigralo veoma dobru ulogu u razaranju pravaca umova gojima, a za nas je taj učinak važan.

Prilagođavanja u politici
Mi se moramo obazirati na suvremena mišljenja, karaktere, tendencije naroda da ne bismo promašili u politici i upravljanju u administrativnim poslovima. Pobjeda našega sustava, čije dijelove možemo različito raspoređivati prema temperamentu naroda koje ćemo susretati na svom putu, ne može imati uspjeha ako se praktična primjena ne bude temeljila na sveukupnosti prošloga u svezi sa sadašnjim.

Uloga tiska
U rukama suvremenih država velika je moć koja pokreće misli naroda, a to je – tisak. Uloga tiska je, tobože, da iznosi prijeko potrebne zahtjeve, da prenosi žalbe naroda, da izrazi ili stvara nezadovoljstvo. U tisku se utjelovljuje pobjeda slobode govora. Ali,države se nisu znale koristiti tom moći, tako da je sva ta moć danas u našim rukama. Preko nje utječemo, skrivajući se i dalje u sjeni i zaklonu, a zahvaljujući toj moći smo u naše ruke prikupili sve zlato, iako smo ga katkad morali uzimati iz potoka krvi i suza…

Vrijednost zlata i dragocjenost židovske žrtve
Ali, mi smo se otkupili žrtvujući mnoge iz našeg naroda. Svaka žrtva s naše strane vrijedi tisuću gojima pred Bogom.

Recent Posts

Leave a Comment

Napišite traženi pojam i stisnite Enter za traženje