PROTOKOLI SIONSKIH MUDRACA – Protokol III

 In Obrazovanje

Protokol III.

Simbolički zmaj i njegovo značenje
Danas vam mogu priopćiti da je naš cilj, tek nekoliko koraka ispred nas. Ostaje još samo mali prostor i naš je put okončan, jer će se zatvoriti krug simboličkoga zmaja, koji predstavlja koji predstavlja naš narod. Kada se taj krug sastavi, sve će europske zemlje biti njime zatvorene čvrstom stegom.

Nepostojanost ustavne vage. Teror na dvorovima
Suvremena ustavna vaga uskoro će prevagnuti jer smo je mi namjestili netočno, tako da se njiše sve dok ne otupi i pokvari se njezin jezičak držač. Gojimi su predmnijevali da su ga iskovali dostatno čvrsta i svi su čekali da se vaga uravnoteži. Ali je držač – vladar – zaklonjen svojim predstavnicima, koji čine ludosti, zanoseći se nekontroliranim i neodgovornim ovlastima. Za te ovlasti oni odgovaraju pod rizikom terora, koji se javio na dvorovima. Budući da su izgubili kontakt sa svojim narodom, njihovi vladari nisu više mogli s njime bilo što dogovoriti, tako nisu mogli ojačani nastupiti protiv vlastoljubaca. Moć vladara, koja vidi i slijepa narodna sila, budući da su razjedinjeni našim umijećem, izgubili su svaku važnost, pa izgledaju kao slijepac bez štapa, sasvim nemoćni.

Vlast i častohleplje
Da bismo potaknuli častohleplje u smislu zloporabe vlasti, mi smo suprotstavili jedne drugima, usput razvijajući liberalne tendencije za nezavisnošću. U tomu smo pogledu izazvali svekoliku poduzetnost, podržavali smo sve ambicije ističući vlast kao vrhovni cilj svih ambicija. Od država smo napravili borilišta u kojima se odigravaju spletke i razdori. Još malo pa će iz toga proizići neredi i gospodarske propasti.

Parlamentarne govornice, pamfleti. Zloporaba vlasti
Neiscrpni brbljavci su zasjedanja parlamenta i administrativne skupove pretvorili u govornička nadmetanja. Hrabriji novinari se ne ustručavaju i pamfletima svakodnevno napadati administrativno osoblje. Zloporaba vlasti definitivno će pripremiti sve ustanove za pad i sve će se strmoglaviti pod udarom izbezumljene svjetine.

Gospodarsko ropstvo. “Prava naroda”
Narodi su bijedom prikovani uz teški rad, gore nego kada su bili robovi i kmetovi. Od onoga su se ovako ili onako uspijevali osloboditi, s njime se obračunati, ali se od nevolje ne mogu obraniti. Uspjeli smo u ustav unijeti takvo uređenje i prava za svjetinu, koja su samo fiktivna. Sva ta takozvana “prava naroda” mogu postojati samo kao ideja, a u stvarnosti su neostvariva. Što proleter-težak, poguren kao luk nad svojim teškim radom, prignječen svojom sudbinom, ima od toga što su neki brbljavci objavili pravo pričanja, novinari pravo pisanja svakakvih gluposti u usporedbi s ozbiljnim stvarima, kad stvarni proletarijat od toga nema nikakve koristi, osim onih mrvica koje mu mi dobacujemo s našeg stola, kao nekakvu naknadu za njihove glasačke listiće u korist naših pouzdanika i naših agenata. Republikanska prava za siromaha samo su gorka ironija, jer prijeka potreba mu ne dopušta da se služi njima, a uz to mu oduzima mogućnost stalne i sigurne zarade, stavljajući ga u stalnu ovisnost o štrajku poslodavaca ili drugova.

Lihvarstvo i aristokracija
Sam narod, doduše pod našim vodstvom, uništio je aristokraciju koja je u biti bila njegova prirodna zaštita i hraniteljica, sve radi osobne koristi pojedinaca, što je neodvojivo od općenarodnog blagostanja. Ali sada, uništenjem aristokracije, on je pao pod jaram lihvara obogaćenih probisvjeta i varalica, koji su se okomili na radnika kao nemilosrdna mora.

Armija židomasonerije
Mi ćemo se pojaviti kao tobožnji spasitelji radnika od toga jarma, kada im se kaže da stupe u naše redove, u vojsku – socijalista, anarhista, komunista, kojima mi uvijek dajemo potporu tobože radi bratstva, općeljudske solidarnosti našega socijalnog masonstva. Aristokracija, koja se u pravilu koristi radničkim mukama nastojala je da radnici budu siti, zdravi i snažni.

Degeneracija Gojima
K tomu smo zainteresirani i obrnuto za – degeneraciju gojima. Naš je dugoročni interes u trajnom gladovanju i slabljenju radnika, jer se na takav način sve lako potčinjava našoj volji, a kod svojih vlasti oni neće naći takvu pomoć, a ni snagu da se tomu odupru.

Glad i pravo kapitala
Upravo glad daje kapitalu pravo na radnika, bolje nego je to pravo davala carska vlast aristokraciji. Nevoljom i zavidnom mržnjom koja je iz nje proistekla, mi pokrećemo svjetinu i njezinom rukom brišemo i mrvimo sve one koji su nam smetnja na putu.

Svjetina i krunjenje gospodara cijeloga svijeta”.

Kada dođe vrijeme da se naš gospodar cijeloga svijeta okruni tada će te iste ruke izbrisati sve ono što bi ga moglo smetati.

Temeljni predmet programa budućih masonskih narodnih škola
Gojimi su se odviknuli razmišljati bez naših znanstvenih savjeta. Stoga oni i ne vide neizbježnu činjenicu da ćemo mi kada dođe naše carstvo svi njega neizostavno podržavati, naime da u narodnim školama treba predavati jedinu istinsku znanost, prvu među svima – nauk kako urediti ljudski život, nauk o društvenom uređenju, koji traži raspodjelu rada, a slijedom toga i podjelu ljudi na klase i staleže. Treba znati da jednakosti ne može biti prema rasporedu djelatnosti, da ne mogu jednako ni odgovarati pred zakonom onaj tko svojim postupkom kompromitira cijeli stalež i onaj tko svojim postupkom ne dodiruje nikoga osim svoje časti.

Tajna nauke društvenog uređenja
Pravilna znanost društvenoga uređenja, a čije tajne gojima nećemo dopustiti da saznaju, dat će na znanje da se mjesto i rad održavaju u određenom krugu, kako ne bi bili izvorom širih ljudskih muka, koje dolaze od neusuglašenosti obrazovanja i rada. Proučavajući taj nauk, narodi će se dragovoljno pokoravati vlastima i državnom uređenju. U sadašnjem stadiju nauke i njezinog pravca, na koji smo je mi usmjerili, narod, slijepo vjerujući tiskanoj riječi, a zbog sugeriranih mu zabluda nosi neprijateljstvo prema svim društvenim slojevima, koje on drži višima od sebe, jer se ne razumije u značenje svakog staleža, a sve zato što živi u neznanju koje smo mu mi servirali.

Opća gospodarska kriza
Spomenuta neprijateljstva će se još i povećati, ako dođe do gospodarske krize, koja će zaustaviti nagodbe na burzama i tijek industrije, a zlatom koje je sve u našim rukama, stvorit će se opća gospodarska kriza, kada ćemo istodobno na ulicu izbaciti velike mase radnika u mnogim europskim zemljama. Ta svjetina će s nasladom jurišati prolijevati krv onih kojima u svom neznanju i prostodušnosti samo zavide još od djetinjstva, te će njihove posjede opljačkati.

Sigurnost “Naših”
Oni neće dirati naše, jer će nam trenutak napada biti poznat, pa ćemo primijeniti potrebne mjere da bismo zaštitili svoje.

Despotizam masonstva – carstvo razuma
Mi smo uvjereni da će napredak dovesti sve gojime do carstva razuma.  Naš despotizam bit će takav da će razboritom strogošću uspjeti smiriti sve nemire i liberalizam istjerati iz svih ustanova.

Gubitak masonskih vođa i “Velika” francuska revolucija
Kad narod shvati da mu se u ime slobode nude svakakvi ustupci i popuštanja, on će umisliti da je postao gospodar i gurat će se u vlast, ali će on kao i svaki slijepac naići na mnogo prepreka i tražit će vođe, a neće doći na pomisao vratiti se na prijašnje nego će svoju punomoć staviti nama pred noge. Podsjetite se francuske revolucije koju smo mi nazvali “velikom”. Dobro su nam poznate njezine tajne pripreme, jer je ona u potpunosti naše djelo.

Car – despot sionske krvi. Razlog nedodirljivosti masonstva
Od tada mi vodimo narode od jednog razočarenja do drugog da bi se oni odrekli nas u korist našega cara-despota sionske krvi, kojeg mi svijetu pripremamo. U današnjem svijetu mi smo kao međunarodna sila neranjivi, jer ako nas napadaju jedne države, druge nas brane i podržavaju. Neiscrpna podlost gojimskih naroda, koji pred silom gmižu, bezdušnih prema slabostima, nemilosrdnih prema pogreškama i popustljivih prema zločinima , koji ne podnose proturječnosti slobodnoga uređenja, koji su do iznemoglosti strpljivi pod nasiljem despotizma; eto, što sve pomaže našoj nezavisnosti. Od suvremenih premijera-diktatora oni sada trpe i podnose tolike zloporabe da bi i za malenkost bili u stanju odrubiti glave dvadesetorici kraljeva.

Uloga tajnih masonskih agenata
Kako objasniti takve pojave, tolike nedosljednosti narodnih masa u odnosu na događaje, rekli bismo, jednoga poretka? Takve se pojave objašnjavaju tako što ti diktatori šapću narodu preko svojih agenata, kako oni tim zloporabama nanose državama štetu radi viših ciljeva – postizanja općih dobara, njihovog međunarodnog bratstva, solidarnosti i ravnopravnosti. Razumije se, njima ne govore da se takvo sjedinjenje mora izvršiti samo u našoj državi. Na taj način narod osuđuje prave, a opravdava krive, uvjeravajući se sve više u to da on može činiti sve što zaželi. Zahvaljujući takovu stanju stvari, narod ruši svoju postojanost i stvara nerede na svakomu koraku.

Sloboda
Riječ “sloboda” potiče ljudska društva na borbu protiv svake sile, protiv svake vlasti i prirodne i božanske. Eto, zbog čega ćemo morati kada uspostavimo carstvo, tu riječ sasvim isključiti iz ljudskog rječnika kao načelo životinjske sile, koja svjetinu pretvara u krvoločnu zvijer. Istina, ta zvijer svaki put zaspi kad se napije krvi, pa ju je lako okovati u lance. Ali, ako joj se ne dopusti napiti krvi, ona ne spava, nego se bori.

Recent Posts

Leave a Comment

Napišite traženi pojam i stisnite Enter za traženje