PROTOKOLI SIONSKIH MUDRACA – Protokol VI

 In Obrazovanje

Protokol VI.

Monopoli; ovisnost gojimskog imetka
Ubrzo ćemo početi osnivati goleme monopole – spremnike “gojimskog” divovskih bogatstava od kojih će ovisiti čak i veliki imetak u tolikoj mjeri da će on sutra potonuti zajedno s državnim kreditima nakon političke katastrofe… Gospodo gospodarstvenici, koji ste ovdje nazočni, izračunajte značenje tih kombinacija! Na sve načine i svim putevima treba razvijati utjecaj naše Nadvlade, predstavljajući je kao zaštitnika i davatelja nagrada svima koji nam se dragovoljno pokore.

Oduzimanje zemlje aristokraciji
Aristokracija gojima kao politička snaga mrtva je – o njoj više i ne vodimo računa; ali kao teritorijalni vlasnik i dalje je za nas opasna, jer bi jednom mogla postati samostalna u pogledu materijalnih dobara kao izvora za život. Pod svaku cijenu trebamo ju ostaviti bez zemlje.

Zaduženost zemlje
Najbolji način za postizanje toga cilja je povećanje daća na zemlju – dakle zaduživanje zemlje. Te će mjere zemljoradnju održavati u stanju bezuvjetne pokornosti. Ne znajući se zadovoljiti malim po sili dosljednosti gojimski aristokrati će ubrzo propasti.

Trgovina, industrija i špekulacija
Istodobno treba pojačano štititi trgovinu i industriju, a što je najvažnije i špekulante, čija je uloga u tomu da bude protuuteg industriji. Bez špekulacije industrija bi umnožila privatni kapital i poslužit će jačanju zemljoradnje, jer će tako osloboditi zemlju zaduženosti, koja je nastala podizanjem zajmova kod agrarnih banaka. Industrija treba špekulacijom izvući iz zemlje cjelokupni svjetski kapital i tako dovesti gojime na razinu proletera. Tada će gojimi kleknuti pred nas i moliti da im dademo pravo opstanka.

Raskoš
Da bismo srušili gojimsku industriju špekulaciji ćemo dopustiti veliku potporu raskoši, nezasitnoj požudi koje smo kod gojima uspjeli razviti.

Povišenje plaća i poskupljenje stvari prijeko potrebnih za život
Povisit ćemo radnička primanja, koja im i tako neće donijeti nikakvo poboljšanje, jer ćemo istodobno povisivati cijene prijeko potrebnih proizvoda, tobože, zbog pada proizvodnje i pada u zemljoradnji i stočarstvu.

Anarhizam i pijanstvo
Osim navedenog, mi ćemo vješto i duboko potkopavati i izvore proizvodnje, navikavajući tako radnike na anarhiju i alkohol, poduzimajući usput sve mjere da otjeramo sa zemlje sve gojimske inteligentne snage.

Tajni smisao propaganda gospodarskih teorija
Kako stvarno stanje stvari gojimi ne bi primijetili prije vremena, prikrivat ćemo ga tobožnjom težnjom da se poslužimo radničkom klasom, ali i velikim gospodarskim načelima koja veoma aktivno promiču naše gospodarske teorije.

Recent Posts

Leave a Comment

Napišite traženi pojam i stisnite Enter za traženje