REVOLUCIJA ILI EVOLUCIJA?

 In Duhovnost

Nostradurus Zagrebački – čijeg rada sam veliki štovatelj – polako postaje okidač koji potiče moju svijest na način da postajem sposoban tu svijest lako prenijeti u riječi koje su, bar se nadam, jednako tako lako razumljive i vama koji pratite našu i vašu edukativnu platformu Zvono Istine.

Evo najnovijeg Trenutka Jasnoće za koji zahvaljujem Nostradurusu Zagrebačkom.

Nostradurus Zagrebački

Mislim da se možemo složiti jedino da je revolucija promjena društvenog uređenja. Što se tiče same promjene na vlasti, svima koji nešto misle promjeniti kažem slijedeće:
1. Moraš imati program koji će funkcionirati i neće propasti!
2. Moraš doći na vlast da ga sprovedeš (kemijskom ili udarom)
3. Moraš provesti program
4. Moraš osigurati da buduće vođe neće razjebati naše postignuće
—-
Htjeli bi točku 2, ali nemate ni točku 1. Bez točke 1 nema ni točke 3 ni 4. Točka 2 je zanimljiva u provedbi. Revoluciju netko mora provesti. A u trenutku kada počne provedba obično dolazi do poremećaja u dobivanju pravih informacija.Tek kada revolucija pobijedi i počne provoditi novu vlast tek se tada može vidjeti što se dobilo. I to je loša karika. Revolucionari lako mogu lagati o svojim pravim namjerama. Revoluciju rijetko kad može provesti cjelina naroda jer revolucija ne može uspjeti, ako se radi odlučivanje preko demokratskog glasanja. Razlog tome je što to znači da kompletna baza mora biti kompetentna i poznavati pravo stanje stvari. Da je takva kompetencija postojala ranije, revolucija ne bi ni bila potrebna. To znači da se do promjene moglo i kemijskom na biralištu. Također, ako narod nije kompetentan, može opstruirati novu vlast iz neznanja. Po tome je proširenje revolucionarnog znanja (program za stvaranje i održanje novog uređenja) najvažnije za uspjeh revolucije. Kad kažem program, to nije samo nabrajanje stavki, nego i objašnjenje zašto je to najbolji izbor za veliku većinu. Program novog društava je ujedno i kritika postojećeg sustava.

Vladimir Perić

Po tome je proširenje revolucionarnog znanja (program za stvaranje i održanje novog uređenja) najvažnije za uspjeh revolucije. Kad kažem program, to nije samo nabrajanje stavki, nego i objašnjenje zašto je to najbolji izbor za veliku većinu. Program novog društava je ujedno i kritika postojećeg sustava.”

I kada se (ako se) sve to obavi, i kada (ako) revolucija uspije, dobili smo novi oblik državizma (državizam – vjerovanje da ti je potrebna dozvola da budeš slobodan) bez da je došlo do promjene u svijesti čovjeka o tome tko on jest – a što je najvažniji sastojak i preduvjet za uspješnu revoluciju – a ne proširenje revolucionarnog znanja. Ono što je bez tog sastojka učinjeno nije revolucija, već presvlačenje robovlasništva u novo ruho, specijalni rat protiv svih ljudi, jer je upravljan bez svijesti revolucionara da vode dugoročni rat protiv samih sebe čak i ako pobijede u toj bitci, jer ne shvaćaju da će pobjedom u toj bitci koja uspostavlja novo društvo tek započeti, a ne završiti rat. Takav pristup je reverzna evolucija – jer uljuljkivanje čovjeka u ”pravedniji”, ”pošteniji”, ”demokratskiji” sustav njegovu svijest odmiče od spoznaje da nikome nije potrebna dozvola da budu slobodni, i da nitko te dozvole ne izdaje, pa čak niti nova, takvom revolucijom ustoličena vlast.

Dakle – da bi revolucija na širokom području poput države bila istinska revolucija, a ne reverzna evolucija, potrebno je prije usvajanja revolucionarnog znanja ljudima usvojiti svijest o tome tko čovjek jest, jer bez toga – nema slobode. Uspješnu istinsku revoluciju mogu sprovesti ljudi koji imaju svijest o tome da nitko nema pravo nad njima vladati, koji su već na samome sebi revoluciju proveli – ali revoluciju svijesti – jer će tada znati kako ustrojiti društvo koje je na korist svakoga.

Ali čak i tada nastaje novi problem – kako takve ljude nagovoriti da sudjeluju ili provode takvu istinsku revoluciju, jer oni znaju da ničiju svijest ne mogu promijeniti – jer to je nešto što svaki čovjek pojedinačno čini samo za sebe?

TO JE BILO TO.        

Čovjek je izvorište svega – stvoren od istih elemenata od kojih je stvoren Univerzum – stvoren je sa svim resursima potrebnim da ostvari što god mu padne na pamet. Te zaboravljene resurse koji se nalaze unutar svakoga od nas trebamo potražiti, prepoznati i početi koristiti. Nitko to za nas ili umjesto nas neće učiniti. Naše tijelo samo je vozilo – jednosjed – čije sjedalo jedno kratko vrijeme popunjava naša svijest – i nemam nikakve sumnje da buđenjem vozača spoznajemo da to naše vozilo, dok je u njemu života – za gorivo koristi Ljubav.

Evo što Pavao, svetac rimokatoličke crkve, kaže o ljubavi: 

Kad bih sve jezike ljudske govorio i anđeoske, a ljubavi ne bih imao, bio bih mjed što ječi ili cimbal što zveči. Kad bih imao dar prorokovanja i znao sva otajstva i sve spoznanje; i kad bih imao svu vjeru da bih i gore premještao, a ljubavi ne bih imao – ništa sam! (1 Kor 13,1-2)”.

Stoga, isključimo televizore i uključimo svijest da vidimo čega zanimljivog se u nama krije.

Ukoliko Vam je ovaj članak donio neku novu vrijednost, razmislite o donaciji – pogledati gornji desni segment stranice. Hvala!

 

Recent Posts
Comments
 • Solarian
  Odgovori

  Kaže se: “svaka revolucija jede svoju djecu”!

  “Djeca” su narod, narod biva pojeden što tokom revolucije, a posebno poslije nje, jer dok je nasilja mnoge glave će pasti, a sve dosadašnje revolucije koje su bile povezane s rušenjem postojećih državnih poredaka su sprovođene nasilnim putem (izuzevši Gandijevu i hipi revoluciju, ali i tu je bilo palih glava).
  Sama riječ Revolucija znači: (R – reverzna-unazad)(evolucija-napredak), napredak u nazad ili nazadovanje.
  Elita nije izmislila tu riječ bezveze, prije te riječi postojala je samo riječ buna ili pobuna i tu nema skrivenog značenja, ta riječ je izmišljena da bi se narodne mase uvjerile kako će kroz sprovođenje iste napredovati ka slobodi i stvarno napredovale su ka slobodi (iluzornoj), dok se skriveno robovlasništvo i kontrola poslije svake revolucije (u što se ubrajaju i svi ratovi) povećavala.
  Većinom su revolucionarne ideje širene preko agenata elite, koji su bili zaduženi za aktiviranje, kontroliranje i usmjeravanje narodnih masa prije, tokom i poslije revolucije, tako da je svaka revolucija eliti donosila višestruku dobit u povećanju moći i kontrole.

  Kako god bilo nesvijesne narodne mase su u svakoj revoluciji ispušile, a elita je profitirala, vrijeme je da se igra preokrene i da svaki pojedini živi svijestan čovijek pokrene svoju evoluciju bez nesubliminalnog “R” ispred te riječi.

Leave a Comment

Napišite traženi pojam i stisnite Enter za traženje