SENZACIONALNO OTKRIĆE!!!! – Otkriven porez na budale

 In Korporacije, Pravo i zakoni, REPUBLIKA HRVATSKA d.o.o.

Nema čovjeka u lijepoj našoj koji nije nikada čuo za porez na budale i koji u svojem svakodnevnom govoru ne koristi taj izraz. Međutim nitko nikada nije u punom smislu riječi otkrio što se krije iza tog izraza. Porez na budale se je dugo skrivao kao čudovište iz Loch Nessa, svi su o njemu pričali ali ga nitko nikad nije vidio.

Međutim tome je došao kraj. Volonteri oppt-a konačno su ušli u tragu Porezu na budale koji tako dugo skrivao po bespućima hrvatske zakonodavno-administrativne zbiljnosti.  U posjedu smo dokumenta koji je rezultat prepiske između jednog našeg simpatizera i Hrvatskih Voda d.o.o. Kako dotični simpatizer posjeduje neke poslovne prostore koji nisu u funkciji već godinama nije htio platiti slivne vode u iznosu od 900 kn te je tražio od Hrvatskih voda da mu dostave dokumente na kojima temelje svoja potraživanja i objasne kakvu uslugu pružaju za novac koji traže.

U odgovoru od Hrvatskih voda jasno piše da: Hrvatske vode za taj novac ne pružaju nikakvu uslugu ali svejedno se mora platiti jer je to U INTERESU REPUBLIKE HRVATSKE.

Oduševljenje nakon čitanja ovog službenog dopisa bilo je jednostavno ogromno jer je porez na budale konačno otkriven i stvari više nikada neće biti iste. Dakle porez na budale kaže: Morate nam platiti iako za to nećete ništa dobiti. Plaćate samo zato jer smo mi rekli da to morate platiti.

Vjerovatno se pitate koji je interes običnog čovjeka i pita li ga tko uopće za to. Ali to je pitanje za nekog inteligentnijeg. Budale se to ne pitaju.

Sada kad smo otkrili porez na budale imamo i pravo da sklopimo nekakvu definiciju.

Porez na budale – budala tko plati.

Ukoliko Vam je ovaj članak donio neku novu vrijednost, razmislite o donaciji – pogledati gornji desni segment stranice. Hvala!

HR-VODE-

Recent Posts
Showing 12 comments
 • Niara
  Odgovori

  UPIK® Record – L
  L Registered company name HRVATSKE VODE
  L D-U-N-S© Number 631233780
  L Registered address Ulica grada Vukovara 220
  L Post code 10000
  L City Zagreb
  Country Croatia
  W Country code 179
  L Telephone number 16307333
  W Fax number 16155910
  W Name primary executive Ivica Pislic
  W Activity (SIC) 9511

  http://www.upik.de/e
  ——————————————————————–
  Tvrtka
  Naziv: HRVATSKE VODE
  Puno ime: Hrvatske Vode, Pravna Osoba za upravljanje Vodama
  bivše ime: Hrvatska vodoprivreda (1. srpnja 1997)
  Pravni oblik: javni zavod
  Adresa: Ulica grada Vukovara 220
  Pošta: 10000 Zagreb
  MBS: 080081787
  OIB: 28921383001
  url: http://www.voda.hr
  upis u registar: 17.09.1996
  primarna djelatnost: 84.13 – Reguliranje i poboljšavanje poslovanja u gospodarstvu
  br. zaposlenih: 701

  http://www.bonline.hr

 • Niara
  Odgovori

  UPIK® Record – L
  L Registered company name GRAD ZAGREB
  Non-registered name or business unit
  L D-U-N-S© Number 500654377
  L Registered address 1 Trg Stjepana Radica
  L City Zagreb
  Country Croatia
  W Country code 179
  L Telephone number 16101400
  W Fax number 16101400
  W Name primary executive Milan Bandic
  W Activity (SIC) 9431

 • feelinsillin
  Odgovori

  I kaj sad uciniti kad se otkrilo?

  • Damir
   Odgovori

   Saznanjima koja možemo pronaći na ovoj stranici, papirnatom akcijom ,osporiti pravnu utemeljenost računa koje nam šalju, naravno onih za koje nismo dali vlastitu suglasnost. Gore vidimo da su i HR VODE =d.o.o. i da nisu nikakva ustanova od javnog interesa. Rekao bi , samo dio aparata za mužnju naroda.
   Usput ,hvala imenjaku za spoznaju o” slivnim vodama”. samo bi ga prosio da nam podastre ili nas uputi na taj zakon kako bi u budućim aktivnostima osporavanja imali crno na bjelo. Lijep pozdrav.

 • Damir
  Odgovori

  Vodne naknade su:

  1. vodni doprinos,

  2. naknada za uređenje voda,

  3. naknada za korištenje voda,

  4. naknada za zaštitu voda,

  5. naknada za melioracijsku odvodnju,

  6. naknada za navodnjavanje,

  7. naknada za razvoj i

  8. naknada za priključenje.

  Po zakonu koji govori o financiranju vodnih naknada nema riječ o ‘slivnim vodama’. Taj porez na budale u Šibeniku npr. pokušava naplatiti Grad, malo tko to plaća a grad još nije pokušao s ovrhama, vodovod iodvodnja d.o.o. Šibenik ne naplaćuje tu naknadu, već “samo” naknadu za korišćenje voda, zaštitu voda i za ‘realizaciju programa kapitalnih objekata i uređaja JLS’ – ma što to značilo…

  Slivne vode nisu zakonom utemeljene

  • Damir
   Odgovori

   Čini mi se da je problematičan članak 4. točka 5 u Zakonu o financiranju vodnog gospodarstva. Naravno sa stajališta stare paradigme. Voli bi da me demantirate.

   • oppthrvatska
    Odgovori

    Članak 4.

    Izvori sredstava za financiranje vodnoga gospodarstva jesu:

    1. vodne naknade,

    2. cijena vodne usluge,

    3. državni proračun,

    4. proračuni jedinica lokalnih i/ili područnih (regionalnih) samouprava i

    5. ostali izvori.

    ???
    Dakle – koji god izvor a kojeg se nisu mogli sjetiti dok su pisali ovaj zakon? Ma smijurija…

 • istraoffice
  Odgovori

  Pitanje: Zašto “Pametni” šute? odgovor: jer se boje izrečene gluposti

 • Iona
  Odgovori

  i sta sad? Svi budale koji plate i to je to? Komentari nista bolji, samo naredane informacije.

  Ne zelim biti negativna, ali malo vise substance bi ipak ocekivala od dobro resersiranog artikla koji je napisan da informira, a ne samo napali zainteresiranog “ne strucnog” citatelja. Na primjer pozadinu svega toga, legalnu situaciju “klienta” tj. gradjana, dali su potrazivanja Hrvatskih Voda pravna (bez obzira dali su moralno ili eticki upitna). Koji je postupak da se proturijeci, gdje se savjetovati, naci strucnog advokata (postoje li uopce takvi?), moguci troskovi sa kojima covjek mora racunati. Postoji li udruzenje ostecenih koji su se organizirali da zajedno pokrenu postupak protiv nepravedno/nepravilno naplacenih racuna? Itd. samo par natuknica.

  • oppthrvatska
   Odgovori

   Kako kome odgovara i kako tko želi – platiti ili ne nešto što je najobičnija iluzija. Pozadina ovog slučaja je pojašnjena u samome članku i ne smatramo da je potrebno dodatno pojašnjavati povijest istoga. Jasna je činjenica da se ne pruža nikakva usluga za novac koji se traži – dakle – nije zadovoljen jedan od osnovnih postulata zakona o obveznim osnovama – a taj je da razmjena dobara i/ili usluga mora imati podjednaku vrijednost a koja je to vrijednost – na strankama je da dogovore prije razmjene istih.

 • new1
  Odgovori

  Korporacija koju neutemeljeno nazivamo “Domovina”, iluzija kojoj je u cilju što kvalitativinije obezružati vladavinu prava ili pokušaj da ista funkcionira ili u našem slučaju da uopće “stupi na scenu” stvorila je niz ovakvih “poreza na budale”, pretplate na sve i svašta, komunalna davanja, razna “održavanja”, trostruke cestarine, “osobno” osiguranje od “treće” osobe… primjera je bezbroj.

pingbacks / trackbacks
 • […] Ovdje ću zaustaviti jer se možemo vrtiti u krug 100 godina. Pozivam vas sve ispitate sva potraživanja i obaveze koja imate prema bilo kojim tzv autoritetima koji se zasnivaju na dogmi i kažu vi to morate jer zakon kaže da morate i to je jedini razlog. (Pogledaj „porez na budale“) […]

Leave a Comment

Napišite traženi pojam i stisnite Enter za traženje