Sindrom kameleona u "političkim" krugovima

 In Korporacije, Obrazovanje, Općenito

Pripremila, napisala i komentirala Niara

Jedno od čarobnih svojstava kameleona, je njegova zadivljujuća sposobnost, preuzeti boje iz bilo kojeg okružja u kojem se trenutno nalazi, „stopiti“ se s njim i postati dio slike. Imaju li kameleoni i političari nešto zajedničko? Po mojem mišljenju „političari“ daleko nadmašuju kameleone u svojim sposobnostima, jer osim boja, mijenjaju i riječi, stavove, položaje, mišljenja i to onoliko često, koliko „prilike zahtijevaju“.
Pogledajmo koje riječi ti glumci i kada upotrebljavaju, u drami „Prije izbora iluzije – nakon izbora prijevare“ koja se na pozornici kazališta zvanom Zemlja – igra već nekoliko tisuća godina.

big_kameleon-01

Angela Merkel
kancelarka SR Njemačke

„Ne može se na to osloniti, da ono što je rečeno prije izbora, stvarno nakon izbora i vrijedi i moramo s time računati, da se to na razne načine ponavlja.“
Video od 10 sek.
http://www.youtube.com/watch?v=vGuXVzgZ1uA

Sigmar Gabriel
predsjedavajući SPD (Socijaldemokratska partija) u SR Njemačkoj,
drži govor na najvišem skupu svoje 
partije 

“Nije loše, ali osim za sebe i svoje klijente, Savezna vlada se ne brine za ništa. Ja Vam kažem, mi uopće nemamo Saveznu vladu, imamo … gospođa Merkel je poslovođa nove – nevladine organizacije u Njemačkoj. To je ono što ona jest.“ – (burni pljesak).
To što je Merkel stvarno mogla, tj. voditi Saveznu vladu, je bilo tako dugo dragi drugovi i drugarice, dok je bila nadzirana od strane Socijalnih demokrata i ja znam o čemu govorim. MI danas više nemamo Saveznu kancelarku i ne čini predsjednički stil, nego upravo nešto učini kad to od nje zahtijeva Bild (novine koje donose senzacionalističke vijesti). Morate gledati – to je tako bilo kod kritike pape, sada kod poreza – uvijek kada Bild kaže: „Gospođo Merkel, morate djelovati“, ona to slijedeći dan pokuša. To nije predsjednička kancelarka, nego trivijalna, koja djeluje kad joj bulevarske novine nešto propisuju.” (svi se sjajno zabavljaju i plješću)
Video od 58 sek.
http://www.youtube.com/watch?v=-1Ibmr8WwF4

Komentar:gospođa Merkel je poslovođa nove – nevladine organizacije u Njemačkoj“.
Da, da, SR Njemačka je isto tako tvrtka, kao i sve ostale „države“ na zemlji, a uostalom i sve „partije“. Sasvim lako ćete moći sami provjeriti da sve i svi imaju D-U-N-S broj. Na takvom „važnom“ skupu su uvijek nazočni bezbrojni predstavnici medija. Do sada o tome nisu otvoreno izvještavali? Ili to što je Gabriel rekao, za njih nije bila „novost“?  Još jedan jako zanimljiv detalj, da je SPD čak s tom rečenicom tiskao izborne plakate u 2012.?!

SIGMAR GABRIEL-SPD

BRD GMBH (SRNJ d.o.o.)
Gospođa Merkel je poslovođa nove nevladine-organizacije u Njemačkoj!
… mi uopće nemamo Saveznu vladu
SPD.de

Sigmar Gabriel je 2014. postao zamjenik kancelarke. Hoće li zadržati svoje dosadašnje stavove ili će na površinu pojačano isplivati odlike kameleona? Dodatak: Kameleon je postao aktivan.

Još više dokaza? Dobro, pogledajmo što govore sami političari u diskusiji koju su vodili pred TV kamerama za vrijeme izborne kampanje. Da li se nakon toga pokrenulo bilo što u medijima? NE

Jürgen Trittin
Savez 90/Zeleni

„Moramo se udaljiti od jučerašnjeg razgovora između kancelarke i njenog zamjenika, ako će firmu možda dalje voditi zajedno.“
Video od 25 sek.
www.youtube.com/watch?v=sh_nQCNe4cg

Horst Seehofer
Ministar predsjednik Slobodne Države Bavarske i predsjednik CSU-a

“To je tako kao što ste rekli, oni koji odlučuju nisu izabrani, a oni koji su izabrani, nemaju ništa za odlučiti. ”
Video od 25 sek.
http://www.youtube.com/watch?v=d5dC7hI0t8E

Komentar: Prema riječima japanske princeze Nakamaru, to što je Seehofer rekao potpuno se slaže s izjavom člana Al Gore-ove obitelji … jer su masovni mediji potpuno kontrolirani od vlade u sjeni.“

Ako su političari glumci, što nedvojbeno jesu – tko je napisao scenarij i tko je redatelj? (TKO vlada u sjeni)

I za kraj još nekoliko riječi. Sjećam se razgovora koji se odvijao prije dosta godina. Jedna kolegica na poslu je u toku razgovora rekla, da položaj mijenja ljude (sindrom kameleona, zar ne?) Nakon kratkog razmišljanja sam joj odgovorila: „Ne mijenja ih položaj, već samo dobivaju priliku da se pokažu kakvi stvarno jesu.“

Kako bi se MI ponašali, kada bi imali priliku doći na položaj, gdje bi mogli donositi odluke u ime svog naroda?

Recent Posts
Showing 5 comments
 • Damir
  Odgovori

  Hvala na trudu za utvrđivanje gradiva! Lijep pozdrav.

  • Niara
   Odgovori

   Hvala Damire. Kad pronalazimo sve više i više pojedinačnih (izdvojenih) uzoraka velikog tepiha (informacije iz više zemalja), stavimo svaki na svoje mjesto, počinjemo sagledavati cjelokupnu sliku i vidimo kako se ti “uzorci” neprestano ponavljaju (svi djeluju po istoj šemi). I kada pogled/svijest, podignemo na višu razinu (udaljimo se i otrgnemo od ograničenja programiranih uvjerenja, tuđih mišljenja, savjeta, naredbi), odjednom prepoznamo mrežu (s centralnom točkom) koja sve te pojedine uzorke povezuje i spoznamo pravu pozadinsku sliku. (namjera centralizacije vlasti, kontrola i porobljavanje svih ljudi)
   Drugačije rečeno, svi ljudi u tzv. “vladama” na svijetu djeluju na isti način, s istom namjerom – podjarmiti druge ljude, iskorištavati i porobiti ih, da bi sami živjeli na njihov račun. Svi oni su međusobno povezani, bez iznimke. Treba samo pogledati kako u isto vrijeme SVE novine i TV stanice donose ISTE vijesti – jer ih svi dobivaju od jedne jedine “novinske” agencije, koja je – pitam se u čijem vlasništvu? I namjera koja stoji iza svih “ujedinjenja” zemalja, kao EU, SAD, radi se na ujedinjenoj Africi – je stvarati MASE, bez individualaca, mase koje se lako mogu manipulirati i kontrolirati, jer su se tako već kroz školski sistem obrazovanja jako dobro usmjerile u određenom, željenom pravcu. Najveći strah tih tzv. “vladajućih” klasa su INDIVIDUALCI, jer je njihova reakcija nepredvidiva i ne može ih se prema tome manipulirati – predstavljaju riziko i mogu stvoriti “nepredvidivi, neplanirani kaos”, a to im se ne sviđa, zato se trude zastrašiti ljude koliko im je samo moguće i iscijediti im svo privatno blago, da bi ih osiromašili i napravili ovisnima o sustavu.
   Rješenje? Informirati se, prihvatiti stanje kakvo je, stvarati zajednice istomišljenika, udružiti se, stvoriti viziju svijeta u kojem želimo živjeti, razmijenjivati ideje, razmisliti što svaki od nas može doprinijeti, poduzeti potrebne korake i shvatiti kakvu SNAGU IMAMO kao ZAJEDNICA. Prestati se uzbuđivati radi ovakve ili onakve odluke “vlade”, jer to je i njihova namjera, držati nas u stanju nemira, napetosti i straha, jer onda nemamo vremena početi RAZMIŠLJATI i RADIMO na ostvarivanju onoga što želimo. Korak po korak, dan za danom – postajemo stabilniji, uvjereniji, jači – i što je najbitnije, IMA NAS PUNO, jako puno … I jednog dana se jezičac (svijest) na vagi pomakne i do tog dana je još samo nekoliko godina. Promjene ne dolaze same po sebi, za to smo potrebni MI, svaki POJEDINAC je jednako važan, netko s idejama, onaj koji nas razveseli s dobrom glazbom, netko tko skuha odličnu kavu i oni koji slušaju u tišini – jer SVIJEST i SPOZNAJA RASTU – postepeno, ali neprekidno i nezaustavljivo, a poneki puta i u skokovima :-)

   • Damir
    Odgovori

    Da, evo, u svom komentaru, dodatno iznosiš još hrpu edukativnog materijala, što je, svakako, jako dobro i pohvalno. Dobro je od vremena do vremena ponovit lekcije na drugim primjerima. Pada mi napamet jedna ideja— “Škola za učenje i usvajanje vlastite slobode. Nešto u vidu kratkog predavanja ili inicijacije vlastite svjesti prema odgovornoj slobodi. Možda pretjerujem, ali ne čini mi se loša zamisao. Lijepi pozdrav

    • Niara
     Odgovori

     Ova tematika je nepresušna. Što ovdje radimo, jest da uvijek donosimo isječke iz širokog spektra pojedinih područja i na taj način potičemo ljude da dalje sami istražuju i stvaraju svoje vlastito mišljenje i zaključke, jer je sve ovo što mi tu pišemo na ovoj web-stranici, naše vlastito poimanje događanja i viđenog, onako kako mi sa svojim stupnjem svijesti i granom interesa, možemo trenutno nešto vidjeti, shvatiti, tumačiti – i kroz to rastemo i spoznajemo svaki dan.
     Svaka ideja je dobrodošla i možda kod nekoga drugoga upali svjetlo. Svaki od nas ima posebne i jedinstvene nadarenosti i kada sva ta naša znanja, i sposobnosti dijelimo s drugima – možeš li si zamisliti kako brzo bi mogli stvoriti ono za čim tako puno nas čezne? Radi se također i o tome, da ideje ne ostaju kao lebdeće teorije u zraku, već da im damo korijenje i kroz DJELOVANJE ih OSTVARIMO na Zemlji.
     Ideju imaš, gledaj što će se iz nje razviti, samo naprijed.

 • ivan
  Odgovori

  Izbori = audicija. Izaberimo novu postavu, ista scena drugi glumci. Neki su i dugo na sceni pa, bože moj, usavršili zanat ljudi. Šteta šta ne možemo ODABRAT koga ćemo IZABRAT

Leave a Comment

Napišite traženi pojam i stisnite Enter za traženje