SVETO TROJSTVO

…čovjek je zaspao na postelji materije….

 
Gledamo ovaj svijet širom otvorenih očiju, vanjska svijetla ovog svijeta oblika i boja nas neprekidno zavode noseći nas u zaborav o našem naslijeđu duše, dok nesvjesno udišemo veličanstvenu prirodu, a izdišemo svoje boli ne znajući točno ni zašto su bile u nama prije svega. Pustili smo se kao nemoćna grančica koja plovi nizvodno, gledamo sve oko sebe krivim očima a vrijeme nam prebrzo prolazi. Negdje će nas voda izbaciti, ali gdje, na kakvoj to obali se želimo skrasiti?

Ako malo dublje razmislimo, nije li VODA ogledalo života? U njoj se gleda priroda i u njoj se gleda nebo…i Čovjek i Zemlja i Nebo svoju refleksiju u vodi gledaju; voda nam daje ŽIVOT, i znamo da zaista i čovjekovo tijelo čini oko 70% voda, stoga nam slijedi logično pitanje; a što se događa s vodom kada ju zagrijavamo???

Tko ili što onda zagrijava čovjeka iznutra, u njegovom srcu, krvi, žilama i mišićima da teži ljubavi s visina, i u visine da se vrati, da se uzdigne onome što mu je i dalo tu iskru, taj plamen zbog kojeg znamo voljeti, smijati se, iskusiti radost i zahvaljivati na daru iskustva samoga Života?

Da bi shvatili što smo, od čega smo građeni, od kuda smo potekli i što je to čemu vječno stremimo, trebamo shvatiti da su svi drevni zapisi, crteži, mitovi itd., zapisi čovjekove sudbine, ono što jesmo i ono što nas čeka. Sve što trebamo znati je pred našim očima, ali unutarnja spoznaja je ta koja tajne otkriva. U srcu palimo vatru pomoću ljubavi koju osjećamo, srce nas grije i istina iz njega nas uzvisuje našoj sudbini.

Sveto Trojstvo je ono što zovemo ŽIVOT, Život se udahnjuje ujedinjenjem Duha, Duše i Tijela ( Um, Srce i Tijelo; Otac, Sin i Duh Sveti…Tijelo je materija, nastalo od elemenata od kojih je prvo i Zemlja nastala. Srce je organ koji prvi nastaje u majčinoj utrobi, u srcu se udahnjuje božanski ego, Individua, duša koja prikuplja iskustvo života i upija esencije vječnosti, a duh je ono što nam silazi s visina i prelijeva u nas čistu bezuvjetnu ljubav, ljubav za kojom vječno težimo u ovom zemaljskom životu ovdje. Bez srca, i bez svijesti čovjekovo tijelo nema život. Čovjek dok ne spozna, dok ne ujedini svoju dušu s duhom iznad, umire i pati u zemaljskom životu ne nalazeći taj obećani vječni život ili kako religije obećavaju Uskrsnuće.

 

heart

 

Uskrsnuće je proces ujedinjenja svega troje u našoj svijesti, i od pamtivijeka nas uče da za taj proces prvo trebamo imati ključ, taj ključ je ljubav prema Bogu, prema sebi, prema ljudima, prema životu, ključ je Istina koju živimo, odnosno Istina koja osjeća i živi Božanske zakone, zakone ove egzistencije, Zakone prirode.

U svom vlastitom životu čovjek većinom zanemaruje čistoću svoga tijela, zanemaruje istine svog srca, odnosno duše ili se oglušuje od Boga, duha, svojih duhovnih spoznaja i duhovne hrane koja je naše naslijeđe i koja daje taj vječni život ( mana ). Malo tko je svjestan da za onim savršenstvom za kojim svi unutar sebe čeznemo je potrebno sve Troje. Većini se to čini nerealno, preveliki trud ili izmišljotina nekih dogmi. Zato i jesu naša tijela prljava, naše misli pune mržnje, i naša srca žedna.

#SmartBook;

“Um je poput mentalnog inženjera kojemu Ti daješ upute za daljnje upravljanje. Jer ako ne znamo upravljati, onda ćemo puzati, pješačiti s ostalom masom, a zašto puzati ako možemo letjeti?! Tvoja dužnost je upoznati Sebe i alate koji imaš u svrhu stvaranja. Odavno nam je dano sve što trebamo, jedno od toga je Um, pojam za svijest i podsvijest koja ti je poput sluge, tvoja prava neprekidna radionica. Kada naša svijest nešto nauči, ona to dragovoljno ostavlja podsvijesti da obavlja dalje za nas, automatski. Te zapovijedi i poruke, slike i riječi on prenosi putem živčanog sustava, koji zatim potiče naše tijelo na akciju, tj. manifestaciju željenog. Zakon Privlačnosti je vrlo realan, očit i na vječnom zadatku. Vibracije koje su skup misli i osjećaja, odašilju određenu elektro- magnetsku energiju kojom tada privlačimo odgovarajuće čestice ( atome i molekule koje tvore materiju ) i od kojih onda gradimo svoj materijalni svijet. Jer uistinu mi stvaramo ono što proizađe iz naše veličanstvene mašinerije uma, srca i tijela. Bez tog svjesnog upravljanja stvaramo kaos u svom životu, sve ono što želimo i sve ono čega se bojimo tj. ne želimo. Kod većine je faktor straha najveći krivac za ‘život koji nisu željeli’, a strah najviše proizlazi iz neznanja. Strah je glasniji od bilo koje misli, a hrabrost je jedina magija koju je vrijedno posjedovati. Realnost koju živiš uvijek je sukladna tvojoj percepciji. I sustav u kojem živimo je savršeni odraz naše prošle i trenutne razine svijesti, koja se mijenja, većini, iz dana u dan, i kod svakoga svojim tempom.

Ukoliko si jedan od onih sretnih koji se ‘sjećaju’ svojih snova, možeš iskoristiti to isto kao alat za analizu svoje podsvijesti, jer upravo kroz snove, kroz slike i osjećaje koje iskusimo dok nam svjesni um spava, kroz osobe koje se pojavljuju, i kroz ostala obilježja, zapravo shvaćamo svoja duboka uvjerenja, refleksije onoga što je u nama, duboke strahove i čežnje, neoproštene situacije i sve ostalo. Znamo da čovjek ne traži razloge za svoje postupke nego izgovore, ali njegova podsvijest uvijek sve zna puno, puno više. I ti možeš sebe izvježbati da ti je pristup samom sebi lakše omogućen nego što je inače. Reset je opcija koja postoji na svakom uređaju.****

Opraštanje je proces kojim brišemo ono što nam se nije sviđalo, zašto bismo čuvali u sebi nešto što nema svrhu ugode i zadovoljstva. Prošlost ne smije imati moć nad nama. Svatko mora oprostiti prije svega samo sebi, jer kada oprostimo sebi za bilo koji propust, reakciju, situaciju, slijedi domino efekt, taj oprost se preslikava na sve oko tebe i koji ruši rešetke svih tvojih zatvora. Opraštanje je zapravo preuzimanje odgovornosti za sebe i svoje postupke, jer dokle god upireš prste u druge, okrivljujući druge za stvari koje tebi ne odgovaraju, oživljavaš jedan te isti program, što rezultira statusom ‘bez pomaka’ u tvojoj stvarnosti. Oprostom čistimo sve svoje prijašnje greške, i ta opcija bi trebala biti najčešće upotrebljavanja, a ironično je kako nam je upravo Oprost najteže kliknuti.

Delete je opcija koju bi trebali upotrijebiti na sve one misli koje se ne poklapaju s tvojim dobrim namjerama. Vrlo je važno znati gdje je naše mentalno smeće i steći naviku izbacivati ga redovno. Sve je moguće u čovjekovom mentalnom carstvu, ako samo to dovoljno skoncentrirano želi, no ako nema Volje, nema ni rezultata…

Naše vibracije, odnosno zvuk uma i srca, su energetski valovi koji privlače k sebi ono što sami odašiljemo svojim mislima i osjećajima. Religije nas uče da um i srce stvaraju ukoliko su u harmoniji našega duha, i nazivaju to Sveto Trojstvo. Ah, ali kako često zaobilazimo ono lako i očito.****

” U tom Svetom Trojstvu, um vam se nalazi gdje se odvija vaše svjesno djelovanje, Stoga razmišljajte samo o onome što odabirete iskusiti,
izgovarajte samo ono što odabirete ostvariti,
i koristite se vlastitim umom kako biste svjesno nalagali tijelu da čini samo on što odlučujete pokazati kao svoju najuzvišeniju stvarnost. Na taj način stvarate na svjesnoj razini.
Pažljivo to razmotrite.
Nije li to ono što radi svaki Učitelj?
Je li ijedan napravio nešto više? Nije. Riječju. Nije. ”
                                                                   ~ NEAL DONALD WALSCH ‘SRETNIJI OD BOGA’

Uviđaš da sam možeš sve namjestiti; odrediti mrežu, mode, zvuk, sliku pozadine, vrijeme, sve. Osjeti to što znaš i želiš, pomoću mašte, kreiraj sliku ishoda koji god želiš, jer mašta je neprocjenjivo bogatstvo, ona je jedan veličanstveni život u našoj duši koja nas uvijek dodatno obogaćuje, intelektualno i emotivno. Zakon Privlačnosti nerijetko zbunjuje ljude, jer obično ne znaju što misle ili pak ne znaju što točno osjećaju. Bez svjesne introspekcije ne mogu u potpunosti shvatiti Zašto i Kako. Pobjeda nad sobom i svojim umom, nad svojim slabostima, je napor koji trebamo uložiti svaki dan, zato što je danas uvijek sve što imamo, i najveća pobjeda je ona kada pobijedimo vrijeme.****
Zato kada nešto želimo, trebamo raditi svaki dan na tome, svaki dan, jer još uvijek ne živimo u dobu u kojemu stvaranje ne zahtijeva koncept vremena.

” Um postoji jedino u vremenu, u stvari, um jeste vrijeme, on postoji u prošlosti i budućnosti. I zapamti, vrijeme se sastoji od dva glagolska vremena, prošlosti i budućnosti.
Sadašnjost nije dio vremena, sadašnjost je dio vječnosti ”
                              OSHO

I tko ne bi želio boraviti u toj vječnosti?!

Zapamti, što god radiš, ulažeš uvijek u Sebe ili oduzimaš od sebe, i nakon mentalnog stava ‘Ja mogu i Hoću’, stavljaš dodatni program u svoj software koji zaista obavi to što vjeruješ da bi te zadovoljilo, jer ulaganje u sebe je najbolji ulog koji možemo napraviti u životu, jer koliko znamo za sigurno je da sami sebe i imamo do kraja života. Stoga ako čvrsto vjeruješ u sebe dok zadržavaš pozitivni stav, vedrinu, hrabrost, samopouzdanje i odlučnost teško će netko drugi moći utjecati na tebe svojim negativnim, depresivnim i pasivnim mislima. Slabi um je prisiljen pratiti onaj jači, i tu nema iznimke.
Do sada već malo bolje uviđaš kako su srce i um naši alati za stvaranje.”
”Duša spoznaje, um stvara, tijelo iskustvom proživljava.”

                                                        ~ dio iz odlomka drugog poglavlja ‘SETTINGS – MIND MANAGEMENT’

 

 

…Vječnost je kada u svijesti odbacimo vrijeme…
Nije li istina da pazimo da nam naš smartphone uvijek ima dovoljno baterije (tijelo), nije li istina da pazimo da naš smartphone ima dovoljno memorije (um) i da naš smartphone ne funkcionira ako nema određenu valjanu sim-karticu (srce)?
Zašto nam nije logično da i čovjek spozna Sebe; gdje i kako da puni svoje iscrpljeno tijelo, kako da otključa svoj um i vidi što čini automatski iz podsvijeti, je li postao ljudska ovca ili svjesno upravlja svojim mislima, riječima i djelima, i zašto ne vidimo da ovaj život bez ljubavi, bez spoznaje viših sfera postojanja svijesti nije potpun i nije sve što jest.

Dosegli smo stanje u kojem PUNI SMO OD SVEGA I PRAZNI SMO OD SVEGA. Što je to što nas može dalje hraniti, što će nam otvoriti nove horizonte i što će nam dati neke nove nade, nove uvide i najviše neka nova osjetila?

Da bi nam se otvorila ta nova osjetila, moramo prvo spoznati sebe na sve tri razine; mentalnoj, emotivnoj i fizičkoj razini. Procesom osvještavanja Sebe, u tome što mislimo, što osjećamo za sebe unutra i za sebe izvana (tijelo), nam se otvaraju vrata svijeta ili vrata svijesti, ulazak u dimenziju tog poznatog nam naziva Nebesko Kraljevstvo.

U današnjem svijetu više pazimo na svoju materijalnu imovinu i svega onoga što stječemo kako bi ugodili tim zemaljskim osjetilima, apetitima tijela. A koliko često tražimo i koliko jako želimo zadovoljiti duh u nama, svoju dušu, svoje vlastito gladno srce?

fire-and-water

***

Vidimo Sunce
Vidimo mjesec i zvijezde
a ipak najviše u Sebe sumnjamo
Zar ono što je Tebe stvorilo nije htjelo
da se vječno diviš
onome tko vidi kroz tvoje oči
udahni, zažmiri i vidjeti ćeš
da sve što gledaš si
TI

***

~ SoulBook; ‘Kraljevstvo’

Recent Posts
Showing 2 comments
 • Eva
  Odgovori

  Sadašnjost se čini nešto skroz razumljivo, prisutno i jednostavno sada i tu no sada je neuhvatljiv trenutak…jedini koji postoji…sada znači udah sada je izdah trenutak postojanja…u trenutku sada ne može biti želja…u trenutku sada postojimo samo mi….svi…ne postoji grijeh ako si covjek..idem u crkvu od malena i krstila sam se lijevom rukom donedavno, ljevoruka sam poboze i reče mi netko da to nije u redu i sad se krstim desnom ne zato jer mislim da nije u redu lijevom nego eto jer…mogu i desnom a mogu se i ne krstiti ili pak ne?…
  https://youtu.be/uNqdpyWajdg
  Tekst mi je baš dobar

 • The God all mighty
  Odgovori

  Kristina jadna mala dušice, zašto više paziš na svoju materijalnu imovinu a ni neznaš kako ni koliko nahraniti duhu, dušu i srce?

Leave a Comment

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.