Svi putevi vode u Rim 2

 In Obrazovanje, Pravo i zakoni, Religija

Prije jedno godinu dana napisao sam tekst o crkvi (rimokatoličkoj) u nastavku RKC kao o vlasnicima svega na svijetu uključujući svu imovinu, ljude i njihove duše. Sada ću malo proširiti taj koncept jer sam mišljenja da je RKC izvor svega devijantnog na kugli zemaljskoj.

Kako sam i spomenuo prije papa (na grčki: otac) je dao izraditi trostruku krunu kao simbol trostruke vlasti na svijetu. U buli Unam sanctum promovirana je doktrina o dva mača tj. o svjetovnom i duhovnom vodstvu u istom tijelu. Objedinjenje političke i duhovne vlasti u jednoj osobi . Ta osoba je papa/sveta stolica. Osim toga pape sebe časte i sa titulom Pontifex Maximus, što znači vrhovni pontif – titula koju su imali visoki svećenici/čarobnjaci u Babilonu. Tu tituli je prvi put koristio Cezar nešto prije nove ere. Tu titulu su preuzeli u Vatikanu jer je crkva zapravo pravni nasljednik rimskog carstva, a pape su carevi. Oni koji obnašaju i političku i duhovnu vlast. Zato se i zove Rimo-Katolička crkva. Rimsko carstvo postoji i dan danas i vlasnik je sve političke i duhovne vlasti na svijetu uglavnom. Zanimljivo je da se i dan danas uči rimsko pravo i latinski jezik iako je to navodno mrtav, jezik jer Rim više ne postoji, ali koja zabluda. Rimsko carstvo je samo podijelilo svoju vlast na teritorijalne kantone koji se nazivaju kraljevstva ili po novom države. U tim kraljevstvima kraljeve je krunisao papa po „božijoj” providnosti kao njegov namjesnik na zemlji. Tako su te jedinice registrirane u rimskim arhivima kao nositelji franšize ili licence dokle god plaćaju danak svome principalu. Zato je kanonski zakon iznad bilo kojeg drugog zakona jer su svi zakoni izvedeni iz tog, a političke tvorevine nemaju jurisdikciju nad svojim principalom. http://forum.net.hr/forums/t/371557.aspx

Pa tako kanonski zakon može napisati:

Kan. 1404 – Prvoj Stolici ne sudi nitko.

Kan. 1405 – § 1. Samo rimski prvosvećenik ima pravo suditi u parnicama o kojima se govori u kan. 1401:

 1. vrhovnim vladarima država;
 2. ocima kardinalima;
 3. izaslanicima Apostolske Stolice, a u kaznenim parnicama biskupima;
 4. u drugim sporovima koje sam preuzme na svoj sud.
 • 2. Sudac ne može suditi o činu ili ispravi koju je u posebnom obliku potvrdio rimski prvosvećenik, osim ako prije toga ima njegov nalog.
 • 3. Rimskoj roti pridržano je da sudi:
 1. biskupima u parničnim sporovima, uz obdržavanje propisa kan. 1419, § 2;
 2. opatu primasu ili opatu predstojniku monaške kongregacije i vrhovnom voditelju redovničkih ustanova papinskoga prava;
 3. biskupijama i drugim, bilo fizičkim bilo pravnim, crkvenim osobama koje nemaju poglavara ispod rimskog prvosvećenika.

Kan. 1406 – § 1. Ako se prekrši propis kan. 1404, čini i rješenja smatraju se kao da nisu učinjena.

 • 2. U parnicama o kojima se govori u kan. 1405 nemjerodavnost je drugih sudaca apsolutna.

Pa ako ste se pitali kako to nitko nemože suditi pedofilima unutar crkve eto vam odgovora.

 

Calixtus-medal

Na papskoj medalji iznad (Mazio 13, Spink 342) izdanoj od Pape Callistus III (1455-58), na zadnjoj strani piše OMNES REGES SERVIENT EI, citat iz Daniela 7:27 iz Latinskog prevoda, što prevedeno na katolički se čita “SVI KRALJEVI ĆE SLUŽITI I POKORAVATI SE NJEMU”. Tekst se odnosi na Boga, ali papska trostruka tijara iznad križa jasno simbolizira papski autoritet, to da je papa Bogom određen namjesnik i da ima čak i autoritet i nad kraljevima na zemlji, kako je iznad navedeno i jasno pokazano.

 

TiaraPiusIX-2

Iznad je papina tijara prezentirana Papi Priusu IX od strane Belgije 1871. Tekst koji je upisan na trostruku krunu ( uključujući i onaj sa nevidljive strane) je:

TiaraPiusIX-inscription

IESV CHRISTI VICARIO INFALLIBILI
ORBIS SVPREMO IN TERRA RECTORI
REGVM ATQVE POPVLORVM PATRI

Prevedeno ovako:

Nepogrešivom namjesniku Isusa Krista
Vrhovnom upravitelju Svijeta na Zemlji
Ocu Nacija i Kraljeva

http://www.vatican.va/news_services/press/documentazione/documents/sp_ss_scv/insigne/triregno_en.html

LeoXIII-1879medal

U ovu papinsku medalju iznad je iz 2. godine vladavine Pape Leo XIII (1879) ugravirana je sa zadnje strane latinska fraza GENS ET REGNUM QUOD NON SERVIERIT MIHI PERIBIT, prevedeno: NACIJE I KRALJEVSTVA KOJA ME NE BUDU SLUŽILA ĆE NESTATI, (Izaija 60:12 iz Latinskog prevoda). Figura na pozadini, kako je crkva prikazala je kraljica okrunjena papinom tijarom, koja sjedi na svojem tronu što podsjeća na Otkrivenje 18:7-

Koliko se razmetala sjajem i raskoši, toliko joj zadajte muka i jada! Jer u srcu je svome govorila: ‘Na prijestolju sjedim kao kraljica i nikad neću obudovjeti, jad me nikada zadesiti neće!

Papa Pio 9

 1. … Božija ruka, koja je vodila tijek povijesti, je postavila stolicu njegova namjesnika na zemlji u ovaj grad Rim, koji je nakon što je bio glavni grad prekrasnog Rimskog Carstva a sada je božijom rukom postao glavni grad cijelog svijeta, jer on je napravio to mjesto suverenosti koje, budući da je iznad granica nacija i država, objedinjuje u sebi sve ljude iz cijelog svijeta. Sam izvor i božanska narav ove suverenosti zahtjeva, neprikosnovena prava svijesti milijuna vjernika diljem svijeta da ova sveta suverenost nesmije biti, čak niti biti u prigodi da postane, podvrgnuta ikakvom ljudskom autoritetu bilo kakvog zakona, čak niti kroz zakone koji izjavljuju određene garancije slobodi djelovanja Rimskog Pontiffa.

Izvor: Papa Pius XI, Enckličko pismo UBI ARCANO DEI CONSILIO (U Kristovu miru u Kristovu Kraljevstvu), December 23, 1922.

 1. Nadalje u ovoj jedinoj Kristovoj crkvi nijedan čovjek ne može biti niti ostati koji ne prihvaća, prepoznaje i pokorava se autortetu i nadmoći Petra i njegovog legitimnog nasljednika. Nisu li se preci onih koji su sada zahvaćeni greškama Photiusa (http://en.wikipedia.org/wiki/Photios_I_of_Constantinople) i reformista pokoravali Rimskom Biskupu, glavnom pastiru duša? Nažalost su njihova djeca napustila kuću svojih otaca, ali to nije palo na zemlju i nestalo zauvijek, jer to je s božijom podrškom. Neka se oni prema tome vrate svojem zajedničkom ocu, koji će ih, zaboravljajući uvrede u ranijim komentarima o apostolskoj stolici, primiti natrag na najljubazniji način. Jer ako, kao što oni konstantno tvrde, žude biti ujedinjeni sa nama i našima, zašto ne ubrzaju svoj ulazak u crkvu, “Majku i ljubavnicu svih Kristovih vjernika?”

Izvor: Papa Pius XI, Enckličko pismo MORTALIUM ANIMOS, ENCIKLIKA PAPE PIA XI, O RELIGIJSKOM JEDINSTVU, Jan 6, 1928.

piusxi-medal

Medalja iznad slavi Lateranski ugovor iz 1929, po kojem je grad Vatikan formalno priznat kao politička država sa papom kao apsolutnim vladarom. Poprsje pape je na prednjoj strani, a na zadnjoj je apostol Petar sa ključevima vlasti/autoriteta, označen kao da ima globalnu dominaciju iz mjesta na kojem sjedi Grad Vatikan, Rim. Kao nasljednik Petra, Pius XI je simbolički ovom medaljom označen kao vladar svijeta, a Vatikan kao njen glavni grad, kako je i jasno izraženo u njegovoj enciklici iz 1922 god, citiranoj iznad.

Papa po samom sebi nije pravna osoba ali Sveta stolica jest. Ona je nazvana tako jer kad papa govori iz te pozicije govori ex cathedra ili govori kao poglavar svijeta.

                ex cathedra (lat.), sa stolice (katedre) sv. Petra; značajka onih papinih odluka o vjerskim i moralnim pitanjima koje on donosi kao nasljednik sv. Petra (i koje su »nepogrešive«). proš na temelju vlastita autoriteta ili položaja, s pijedestala važnosti ili nepogrešivosti, ili pak docirajući, dogmatski (govoriti e. c.).

Naravno da to ne znači da je papa nepogrešiv već to znači da ono što je rečeno sa te pozicije jest tako, kao ultimativna izvršna naredba.

Osim toga hrvatsku je službeno prvi priznao Vatikan ako zanemarimo Island i druge nepriznate države koje su se međusobno priznale. Nakon Vatikana slijedio je val priznanja svih relevantnih svjetskih država.

Očigledno je a što RKC niti ne skriva da su oni kraljevi svih kraljeva i vrhovni vladari svijeta.

Ukoliko Vam je ovaj članak donio neku novu vrijednost, razmislite o donaciji – pogledati gornji desni segment stranice. Hvala!

Recent Posts
Showing 5 comments
 • Eva
  Odgovori

  Ja sam vjernik. To se tako zove ali sam (usudim se nazvati) Isusov sluga na zemlji i nebu. U RKC ima, kao i u svim grupacijama, svega i svačega, zlih, odurnih, slijepih, robova, robota, dobrih, naivnih a i Isusovih sluga. Da RKC ili jedan njen tajni dio vlada svijetom i da je na vrhu ili ispod samog vrha piramide – izgleda da nema sumnje u to. Kada sam to uvidjela ili posumnjala u to, bilo mi je užasno teško – (terror – oduzmu ti sve što je milo i drago i bace u kaljužu grijeha, straha i patnje) – sada sam pomirena sa tim i dalje idem u crkvu sa drugim Isusovim slugama i molim mu se za pomoć jer, znajte, nema nam spasa iz ovog NWO-a ako ga ne “dozovemo”.

 • Eva
  Odgovori

  Da pojasnim još kako se on “doziva”, rastom svijesti i znanja o stvarnom stanju u ovom Svemiru u kojem jesmo. Taj rast vodi preko znanja da smo svi jedno, preko ljubavi za druge i sebe pa do nemogućnosti činjenja nikakvih radnji osim istinitih a takve su u harmoniji sa Svemirom i ne ude nikome. Može se to sve postići i bez Isusa možda mada ne znam, mislim da je potrebno “meditirati” na to jedno (a koje nema jedno ime kao i Krišna, već mnogo imena…Isus, Krišna ne znam koja imena ima ali to je taj koji plaće kad je drugima teško – “vidjela sam to jednom”) koje je istina, ljubav, praštanje, pravednost, poštenje…

 • Eva
  Odgovori

  “Boga nema nigdje van nas.” Tko može vidjeti Boga ili pojmiti Boga. Agnostici su po tom pitanju u pravu. Boga čovjek ne može spoznati intelektualno. Intelektualno znači znanstveno, dokazivo. Boga se samo može “naći” u svojoj duši kao odraz u zrcalu. Čitala sam negdje da je prva vjera u Boga bio prvi krik životinje pred predatorom i to mi se čini jako dobro opisano jer tako i jest. Da nema patnje i boli tko bi se sjetio nekoga Boga. Pa nitko jer bi mi bili Bog. Ali eto mi nismo Bogovi pa zato i patimo, (naravno sotonisti NWO-a žele to promijeniti i postati Bogovi i uspijeva im za sad) ustvari, dokaz da nismo je to što patimo,nismo svemogući i sve ostalo što znači da je netko Bog. Dakle može ga se naći u svojoj duši kao blijedi odraz. Ugledamo ga prvo usljed patnje, očaja, kroz krik u patnji. Možda je fotomorgana, možda i ne postoji ali mi želimo da postoji netko tko je apsolutno pravedan i istinit…tako mu se obraćamo u pojedinim situacijam i određenim vremenskim intervalima. Da li on postoji ili ne apsolutno irelevantno i čak nebitno jer: um vlada materijom i ako nikad nije postao sam od sebe, postao je onda kad je kritična masa počela misliti da postoji, drugo ako i ne postoji stari čiča sa sijedom bradom koji sjedi na nebu, postoji energija koju su stvorili milijuni slugu dobra, istine i ljubavi a ta energija je usmjerena na Boga i vraća se od Boga. Oprostite ako nisam uspjela predočiti što točno mislim, riječima je vrlo teško opisati život.

 • Eva
  Odgovori

  Napisala sam gore da Boga nema van nas i pri tom mislila da ga ne možemo locirati. Ja sam ga jednom “vidjela” zasigurno van sebe. Desilo se to prije dvije godine kada sam bila jako bolesna i u užasnoj patnji tijela i duše. Plakala sam, jadikovala, priželjkivala čak i smrt radije nego patnju. Po svom sam običaju i “okrivljavala” sebe za bolest jer sam sklona uvijek sebe vidjeti kao krivca za sve što se mene tiče (pa i što se mene ne tiče) jer mislim da mi ljudi stvarno imamo konce naših života u rukama. I tad kad sam bila blizu ili na samom dnu očaja jednostavno se “stvorio” Isus “preda mnom” (pokušat ću niže i opisati kako) i vidjela sam, okusila, proživjela u u 10 sekundi njegovu tugu i bol koju ima za mene i istovremeno za sve ljude. Uvidjela sam u isto vrijeme kako je on više mi nego mi sami jer nas voli više nego mi sami sebe (teško je ovo sve opisati, pokušavam). Pošto to nisu bile riječi ni slike koje sam doživjela nego čisto iskustvo kao 3D film ili virtualna stvarnost, jedna dimenzija u kojoj nikad nisam bila i nisam je mogla ja stvoriti ni izmisliti ni pojmiti da postoji takav uopće način komunikacije a kamoli sadržaj komunikacije. Sto posto sam znala da je izvana i da nema veze sa mnom i da komuniciram sa njim. Ostala sam zapanjena, suze su mi presahle, knedla mi je zastala u grlu, lice mi se ozarilo i sve što sam željela je da on prestane plakati. Moja bolest (nije bila smrtno ozbiljna bolest ali je jako neugodna i bolna) je sutra dan bila 50 posto bolje i prerasla sam je. Ne želim više “plakati “zbog sebe jer je to sebično i neosnovano pored takvoga jednog prijatelja koji je uz mene. “Plačem” ustvari i zbog sebe i zbog drugih svih ljudi na svijetu i kad su sretni i ide im dobro jer je dobro pa od sreće i kad nije dobro jer želim dobro.

 • zenfjaka
  Odgovori

  Onako, sa strane, men se čini da je Adamova pročitana:)

Leave a Comment

Napišite traženi pojam i stisnite Enter za traženje