”Sposobnost da održavamo Svjetlost je direktno proporcionalna s hrabrošću da vidimo Tamu. Izabrati da vidimo samo Svjetlost ili samo Tamu kreira izobličenu sliku stvarnosti – iluziju. Zapanjuje me da nešto toliko jednostavno i zdravorazumski može biti toliko teško za vidjeti ”duhovnim” ljudima koji inzistiraju na tome da stalno budu ”pozitivni”. Ustvari, to izbjegavanje je utemeljeno na nesvjesnom strahu da će njihovo unutrašnje Svjetlo na neki način biti disperzirano ako pogledaju u Tamu, i time zapravo Svjetlosti ne pridaju veliki značaj. Smatram da u njima također postoji i strah da bi na neki način mogli biti ”uprljani” ili da bi se Tama mogla ”manifestirati” u nekom obliku u njihovim životima.

Ali upravo je suprotno istina; baš je strah, posebice onaj nesvjesni, taj koji ima daleko veću šansu da se manifestira nego Tama izložena danjem svjetlu i istraživanju. Baš kako svatko od nas mora biti neustrašiv po pitanju naših vlastitih unutarnjih sjenki, tako moramo biti neustrašivi da vidimo tu golemu sjenku koja se nadvila nad čovječanstvom.

U suprotnome, imati ćemo moć promijeniti apsolutno ništa, unutar i izvan nas.”

Anis Springate

 

7 Responses

 1. Jako mi se sviđa lijep rečeno. Odmah se sjetim Produhovljenih ljudi, onih koji misle pozitivno, samo su veseli hahaha. Oni su oblacima i žive spokojno.
  A sjećam se Valter kako ste jednom spominjali lika koji je meditirao čak je postao vegetarijanac samo da ne dobije rak. A dobio ga je i umro (tako nešto ako me pamćenje dobro služi) on se bojao bolesti.
  Pa kad se bolje promotri ti produhovljeni samo su u bijegu od tame. Znači strah! strah koji će prizvati tu tamu i na taj je način i ojačati jer što je strah veći ona je jača.

 2. Protumačiti iskustvo kao pozitivno ili negativno je samo tumačenje.
  Nemoguće je vidjeti samo svjetlost ili samo tamu jer jedno bez drugoga nejde. Isto kao što nemožeš imati objekt bez subjekta, crno bez bijelog, boju bez oblika i obrnuto…
  Ne vidim problem u tome da se netko vrlo često smije i da mu je raj u glavi jer itak nemožeš kontrolirati budućnost i iznenađenja koja dolaze, samim time i strah.
  Strah je prolazan, stoga glupo je bojati se straha ili brinuti se, tj strahovati da ne doživiš strah.
  Nije loše niti nasmijati se strahu, hehehe.

  1. Naravno nije problem biti istinski sretan. Govorio sam o onima koji stavljaju maske sretnika, prosvijetljenih a u dubini duše pate. Nisu se suočili sa tim problemima nego ih ignoriraju. Moglo bi se reći i strah od straha.

   1. Da, čak bi i reko da pate jer uživaju u patnji. Sami su odgovorni.
    Hmm dobro pitanje bi bilo što dobivaš prosvijetljenjem iliti produhovljenjem.
    Ili ovako dali ako su produhovljen si imun na patnju strah bolesti itd?,

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.