Templar

 In Obrazovanje, Pravo i zakoni, Religija

Kockice se uvijek slažu polako, i slika postaje tako sve jasnija i jasnija. U knjizi, a možda i u drugim člancima (sad se više i ne sjećam) spominjao sam da je krilatica “Iznad sabora je samo bog” potpuna besmislica i prikazuje stanje (stvarnost) onakvom kakva ona nije. Iznad sabora je samo bog – zapravo govori da je, u zemaljskom smislu (ako je bog na nebu), država (sabor) suverena, samodostatna, nezavisna institucija koja ne odgovara nikome nego bogu (ako i njemu). Naravno da to nije istina – niti blizu.

Država je pravni derivat, pravna osoba određene osobnosti ustanovljena međunarodnim pravnim propisima. Kako je po tim propisima nastala tako može i nestati. Mislim da se većina vas sjeća da država Hrvatska do nedavno nije postojala. Prema tome po prirodnim zakonima sve što je nastalo može i nestati unutar kruga stvaranja i razaranja. Uobičajena sintagma (program) kaže da je država nastala 1990 god. kao “tisućljetni san hrvatskog naroda.” Mada mi nije namjera čeprkati po “nacionalnim svetinjama” samo 25 godina kasnije jasno je da se “tisućljetni san pretvorio u noćnu moru” kako je netko jednom napisao. Teško da bi se ovo što nazivamo državom moglo nazvati suverenim, nezavisnim, slobodnim jer smo to odavno (pro)dali. Na našim stranicama ali i mnogim drugima možete pročitati kako država ne može kontrolirati svoj monetarni sustav, pravosudni sustav, trgovački sustav, industrijski sustav, pa čak niti nogometni sustav. Banana država je po meni najprikladniji naziv. Pa ako vlada ne upravlja svim društvenim/državnim sustavima to upravlja.

Ono što me je ponukalo da napišem ovaj tekst je rečenica koji su izrekle neke učene glave u tekstu na portalu dnevno.hr u vezi sa krivotvorenjem državnih pečata.

“Jer ako su svi sudski pečati krivotvoreni, ako sudske presude nisu važeće, onda ništa u ovoj državi nije pravno valjano! To znači totalni kaos. Budući da je država de facto pravni sustav, ispada da Republika Hrvatska u pravnom smislu niti ne postoji!”

Ova izjava tjera na buđenje jer iskazuje krucijalnu ovisnost država sa pravnim sustavom. Ja bih ipak napravio male izmjene unutar ovih rečenica. RH je derivat pravnog sustava i postoji samo kao takav. Da nema pravnog sustava ne bi bilo niti Države Hrvatske je ona zapravo i jest i postoji samo kao pravna izmišljotina. Nitko nikad Hrvatsku u stvarnosti i očima nije vidio osima kao slovo na papiru. Kao što odavno znamo slovo na papiru je mrtvo. Dakle RH postoji u pravnom smislu, ali ne kao slobodna suverena država. Da je slobodna i suverena imala bi svoj pravni (ili neki drugi) neovisni sustav, a ne bi bila podložna “međunarodnim” pravnim normama i raznim sporazumima kojima je milom ili silom predala svoj suverenitet. RH postoji u pravnom smislu kao trgovačko društvo ( RH OIB:52634238587) koje i subjekt i objekt trgovine. Može sudjelovati u trgovini, ali i sama može biti predmet trgovine što njeno ime na tim i takvim pečatima samo govori a to je “REPUBLIKA HRVATSKA.” To ime se razlikuje od onog imena definirano temeljnim, konstitutivnim dokumentom (Ustav RH) koji niti u jednom svom djelu ne spominje REPUBLIKU HRVATSKU, već samo “Republiku Hrvatsku.” Dakle potpuno je transparentno (nevidljivo) što je zapravo to što mi nazivamo RH. Postojanje se pripisuje samo vjeri pojedinca u njeno postojanje. Vjera je osnov svih religija koje imaju određeni subjekt obožavanja, te je tako Hrvatska bog unutar religioznog vjerovanja o njenom postojanju. Sljedbenici tog vjerovanja se zovu državisti (mogli bi zvati još i: građani, državljani, civili, laici, goji), a svećenstvo te najveće svjetske religije državizma koja broji nekoliko milijardi članova, su pravnici ili pravna kasta. Mnogo više o državizmu možete pročitati u seriji članaka “Sa Valterom na kavi” u časopisu “Nexus”. Oni donose zakone, provode ih, i kroje sudbinu pukom puku, a sami nisu podložni istom ili su u većoj mjeri abolirani o njenog djelovanja.” To je jedan veliki klub i vi i ja nismo u njemu” – kako je izrekao sad već legenda pokojni George Carlin.

Iako će mnogi reći da je država uređena nacija u kojoj su se ljudi međusobno dogovorili da predaju određenu slobodu za sigurnost i zaštitu to nikako ne može biti tako. Logika nalaže tako, jednostavnim promatranjem deriviranja ili analogije prava. Čovjek svoja prava može prenjeti na drugog ili na državu, nitko mu to ne brani. Ali može prenjeti ona prava koja on ima. Opseg prava države (sustava) nadilazi prenešena prava u ogromnom nesrazmjeru. Tako država ima prava koja nikad niti jedan čovjek nije imao, kao npr. Prava na otimačinu, nasilje, zatvaranje, prisluškivanje, tajno snimanje, zadržavanje, prisiljavanje na medicinske zahvate, prisiljavanje na registraciju, na edukaciju, krivotvorenje novca i hrpu drugih. Odakle državi ta prava, misterija je i jedna od najvećih nepoznanica današnjeg vremena. Ta prava kao da su sa neba pala i eto dala sustavu da legalnost otimačine, prevare, pljačke.

Prije nekog dana sjetio sam se nevjerovatnih prava koje su velikaši sami sebi davali, bez ikakvog znanja o porijeklu tih prava. Jedno od takvih je “ius primae noctis” (pravo prve bračne noći) kojim je “gospodar” mogao tražiti od vjenčanog para da sa mladom proboravi prvu bračnu noć radeći šta se već radi prve bračne noći. Divljaštvo, mislite!? Taj zahtjev velikaša je bio potpuno u skladu sa zakonom i legalan, ukoliko bi se mlada ili mladoženja usprotivili tom zahtjevu mogli su završiti u zatvoru ili na giljotini/lomači.

OK, ali što dalje? Ako je pravni sustav mreža koja sve drži na okupu tko onda vlada unutar te mreže. Unutar pravnog sustava glavnu riječ imaju odvjetnici i sudci (pravnici). Pravnici koji su završili pravni fakultet se mogu baviti pravom i biti dio pravosuđa. Krivo! Da bi odvjetnik bio odvjetnik mora položiti pravosudni istpit pod broj jedan i biti licenciran za izvršavanje te “svete” dužnosti. Licenciju za obavljanje tog posla ne izdaje država (za divno čudo) već HOK (Hrvatska odvjetnička komora). Iz ovoga proizlazi sintagma o neovisnosti pravosuđa i “utjecaja države na pravosuđe.” više o ovome može te pročitati u jednom starijem članku.

Malo matematike:

AKO JE DRŽAVA DEFAKTO PRAVNI SUSTAV, A ONA NE MOŽE/NE SMIJE UTJECATI NA PRAVOSUĐE KOJE PROVODI PRAVNI SUSTAV ONDA ŠTO TU DRŽAVE UOPĆE KONTROLIRA I ŠTO JE GARANT NJENE SUVERENOSTI.

Od svibnja 2001. Idaho Observer:

Pravni sustav povezan s templarima i slobodnim zidarstvom?

Odvjetnička profesija u SAD-u, je monopolizirana od Američke odvjetničke komore i njegovih podređenih državnih odvjetničkih komora, ima svoje korijene u britanskim “Inner Templovima”, Pod “Inner Temple” Enciklopedija Britannica 1978 kaže: “(engleski zakon): Vidi Inns of Court.”

Pod “Inns of Court”, (svratišta/gostionice sudova) Britannica objašnjava da su “Lincoln Inn, Gray Inn, Inner temple i Middle Temple skupina institucija znatne tradicije, locirani u Londonu, koji su povijesno odgovorni za pravno obrazovanje.(utemeljitelji pravnog sustava) Njihova upravna tijela, klupe, ostvaruju isključivo pravo priznaje osobama da prakticiraju pravo formalnim pozivom baru (odvjetničkoj komori). ”

Prema Britannici, Inns of courts dobrovoljna su društva koji su “neopisani, isključeni i nepoznati. Stoga jer je njihova rana povijest [koji je počela u srednjem vijeku] vrlo nejasna (siromašna).”

Templari

Hram je izvorno britansko sjedište vitezova templara. Povijesni dokumenti pokazuju da su se templari vratili iz križarskih ratova s ​​nevjerojatnom dokumentacijom iz prvog stoljeća, bogatstvom i blagom i bili najbogatija organizacija na svijetu u to vrijeme – bogatiji čak i od Vatikana.

Templari su postali posebna meta inkvizicije u 1307. Papa Klement V. i Francuski kralj Filip IV desetkovali su templare i spalili njihovog Velikog Vođu Jaques DeMolay na lomači 1314. god.

Prema Lawrence Gardner, “imenovanog povjesničar i suverenim Genealog 33 kraljevskih obitelji koji su”, kaže dr Len Horowitz, “imali pristup keltskim crkvenim zapisima koji datiraju do 37 god. Nove ere” templari bili su odgovorni za stvaranje bankarske mreže koja financira svaki Europski sud u to vrijeme, a što je slučaj još uvijek i do dan danas.

Britanika i Gardner slažu se da su templari bili preci raznih tajnih društava, uključujući i masone
prsten
Povijesni utjecaj masonaj u europskoj i američkoj povijesti od srednjeg vijeka do danas je iznimno dobro dokumentirana. Nije nezamislivo da su templari, koji nikada nisu izgubili svoju financijsku moć, bili su prisiljeni promijeniti oblik tijekom inkvizicije. U to vrijeme su postali mnogo stvari, uključujući i masone, Sionski Priorat, Malteški vitezovi, Vitezovi Kolumba, Rozenkrojceri… i … odvjetnici

crop templar
Moć onih koji su pravno obrazovani, koji znaju kako napisati zakon, znaju kako protumačiti zakon i znaju kako ga izokrenuti su očito držani vrlo bitnima kada su templari bili prisiljeni mijenjati svoje dresove/obilježja jer su odvjetnicima dali ključeve hrama kada su Templari navodno otišli.

Danas

Najzanimljiviji tragove o tome kako i zašto odvjetnici su stekli toliko utjecaja na sve tri grane američke vlade može se naći na američkim Inns of Court web stranici.


Postoje stotine “Inns” diljem zemlje da se pohvalimo skupnom članstva od nekih 20.000 sudaca i odvjetnika (ako ima 1 milijun odvjetnika u ovoj zemlji, onda je 1/50 pripadaju tom tajnom društvu). Stranica ima link na Inns Europe i opisuje svoju misiju. “Američki Inn of court nije bratski poredak, društveni klub, tečaj za nastavak pravnog obrazovanja, serije predavanja, sustav naukovanja ili dodatak školskom programu prava. Dok AIC sudjeluje u nečemu od svakog od tih pojmova, to je sasvim različito po cilju, opsegu i učinku.”

Američki Inns of court je usvojio “Engleski model naukovanja” i namijenjen je “za poboljšanje vještine, profesionalnosti i etike sudstvu i komori. Američki Inn of court je mješavina sudaca, odvjetnika i, u nekim slučajevima, profesora prava i studenata prava. Svaki Inn sastaje se otprilike jednom mjesečno kako bi “lomio kruh” i držao programe i rasprave o pitanjima etike, vještina i profesionalizma. “

Daljnji komentar ovdje nije potreban. Stanje naše nacije koja je pod ogromnim utjecajem odvjetnika govori samo za sebe.

Jednostavno gledanje na stvari potvrđuje činjenicu po kojoj pravni sustav prikazan u engleskom jeziku je alat uz pomoću kojem ono što je tvoje postaje naše u najširem mogućem smislu posjedovanja. Zato riječ your ima u sebi riječ our. Your – tvoje, our – naše.

Drugi momenat jako bitan za razumjevanje “suverenosti” države je “nezavisnost” još jednog jako bitnog entiteta, a to je HNB. Znate li da se država ne smije petljati u rad Hrvatske Narodne Banke i da je ona samostalna u odlučivanju i provođenju monetarne politike, a što je zapečaćeno Zakonom o HNB-u iz 1994 godine. Ima onih koji govore da se datum donošenja tog zakona nevjerovatno poklapa sa dobijanjem zalenog svjetla od SAD-a i drugih zemalja za početak oslobođenja naših krajeva uz njihovu svesrdnu vojnu pomoć. Interesantno je da se svijestki bankarski centri moći nalaze u City of London, u istom onom u kojem se nalaze Temple of Courts kojeg su osnovali Templari i u Švicarskoj, gdje je sjedišta Banke za Međunarodna Poravnanja, a koju su 1291. godine osnovali, nećete vjerovati, opet vitezovi Templari.

Više o HNB ovdje i ovdje.

Po meni, nakon ovolikog istraživanja je jasno da problem pečata i nije toliko krucijalan. Pravnici imaju mogućnost zakonski utvrđenu da iskrivljuju značenje riječi i zakona koji su pisani tim rječima. Pa će tako u legalnom smislu biti nemoguće dokazati neispravnost pečata. Pravnici kao gospodari ove fiktivne stvarnosti imaju odriješene ruke u tumačenju i interpretaciji iste. Kako pravni sustav i jest fikcija, kao i svi pravni entiteti unutar nje, sasvim je normalno da se to nešto iluzorno može gledati na sto načina i interpretirati kako god želiš, pa to je zaboga fiktivni svijet, bajka. U fikciji ništa nije istina i zato i jest podložna tumačenju, jer istina je jedna i nepodložna tumačenju, dok je iluzija milijune.

Gospodari države kao i ove fiktivne stvarnosti su oni koji su je ovlašteni tumačiti. Templari, magi (od ove riječi dolazi engleska riječ magistrate – sudac), čarobnjaci, svećenici, sudci, pravnici, političari, financijeri…. Sve je to kasta (elita) koji vode glavnu riječ u izmišljenom svijetu prava. Oni su ga stvorili oni njime i upravljaju. Političari su niža kasta poslušnika koji rade prema sistemu “veži konja di ti gazda kaže”, pa je po meni glupo uopće prozivati te ljude jer je njihova moć i integritet minimalna.

Čovjek je lutka unutar magije ove fikcije i jedino istinito što može napraviti je izići iz nje.

Recent Posts
Showing 16 comments
  • an
   Odgovori

   pročitala sam ovaj tekst, ta osoba je očito uzela obrađivati materiju koja je prelazi. Sve da zanemarim prevelike i prilično očite greške koje je napravila iz općeg znanja i kulture, kao i pristranost u dokazivanju, ostaje ta nesretna stvar da intelektualno ne može pratiti vjerski logički slijed zaključivanja.

 • mario
  Odgovori

  Sljedbenici autoriteta imaju psihološke karakteristike poznate kao desničarski autoritarizam. To svojstvo osobnosti sastoji se od podčinjenosti autoritetu, visokog stupnja podčinjenosti uspostavljenim autoritetima u društvu; autoritarne agresivnosti, agresivnosti usmjerene protiv raznih osoba u ime tih autoriteta.; i konvencionalizma, čvrstog pristajanja socijalnim konvencijama koje su postavili ti autoriteti. Zašto psiholozi nazivaju sljedbenike autoriteta “desničarskim“? Jesu li svi oni članovi konzervativne političke stranke? Ne. Termin desničarski se ovdje koristi u psihološkom smislu, što znači da žele udovoljiti uspostavljenim autoritetima. Jedno od originalnih značenja pridjeva desno (riht na staro-engleskom) je bilo “zakonit, odgovarajući, točan,“ što je u ta davna vremena značilo raditi ono što su tvoj lokalni vladar i kralj željeli.
  http://hr.cassiopaea.org/2014/07/10/trijumfalna-zvijer/

 • mario
  Odgovori

  Neprestano vidimo, u retrospektivi, naravno, da iracionalna vjerovanja koja šire autoriteti koji žele održati kontrolu, i u koja vjeruju sljedbenici koji žele biti ‘dobri’, uništavaju pravu Znanost; i ovdje mislim na metodu znanstvene spoznavanja, a ne na samo ‘znanost’ od takozvanog prosvjetiteljstva. Neprestano, kroz povijest, čak i od drevnih vremena, možete primijetiti da je postojala nekolicina stvarno inteligentnih slobodnih mislilaca koji su promatrali, izvlačili korisne zaključke iz tih promatranja, i predlagali rješenja koja se ignoriralo, ismijavalo, napadalo, zakapalo; i često se mislioca koji se usudio izreći svoje ideje uništavalo na ovaj ili onaj način zato što su sljedbenici autoriteta ujedno agresivni prema svemu što nije ‘odobreno’ od strane njihovih vođa. Najčešće su ta uništavanja bila – pa čak su i danas – zbog razloga moći: pojedinac ima ideju koja, na neki način, ugrožava političko/socijalnu strukturu moći.
  http://hr.cassiopaea.org/2014/07/10/trijumfalna-zvijer/

 • mario
  Odgovori

  Činjenica je, ako pročitate dovoljno povijesti, otkrit ćete da je jedan od prvih ciljeva svih napadača i osvajača prvo ubiti intelektualce jer se kroz eliminaciju ili suzbijanje sposobnih mislilaca uspostavlja bilo koji represivni režim. To se radi tako redovito i opsežno kroz povijest da zapanjuje um razmišljati o tome. To znači da su, u osnovi, stalno iznova i iznova i iznova, psihopati i njihovi sljedbenici autoriteta sistematski iz ljudske populacije eliminirali najbolje i najbistrije umove, odstranjujući njihovu DNK iz ljudskog genetskog bazena, i da CIJELO čovječanstvo pati. Može lagano biti da je ova jedna strategija razlog zbog čega je čovječanstvo trenutno na rubu izumiranja.

  Maltuzijanski darvinisti će naravno reći da je to samo ‘preživljavanje najsposobnijih’. Pretpostavljam da to ovisi o tome kako shvaćate značenje ‘najsposobniji’. U životinjskom carstvu, gdje se sposobnost mjeri snagom i moći, mogućnosti “ubijanja vraga“ u svakog protivniku koji prijeti tvom posjedu hrane i seksualnih partnera, selekcija ove vrste može biti korisna. Ali kod ljudske vrste, gdje sposobnost i napredak, pa čak i preživljavanje, ovise o snazi mozga, ubijanje svih najumnijih ljudi u svakoj kulturi može samo dovesti do degradacije i devolucije vrste kao cjeline. A kad ta vrsta drži u svojim rukama mogućnost uništenja svog života na planetu, pa, mislim da možete vidjeti gdje takva selekcija vodi: mnogo moći i nedovoljno mozga da se zna kako se ju nikad ne bi trebalo koristiti.
  http://hr.cassiopaea.org/2014/07/10/trijumfalna-zvijer/

 • mario
  Odgovori

  Ono što imamo danas je kaos nastao od patoloških pojedinaca koji potiče pristanak od sljedbenika autoriteta. Kao što sam istaknula iznad, Znanost je otišla u krivom smjeru kada ju je pokvarila Moć i kada je skrenula u svrhu Imperijalizma i materijalističke pohlepe. Stvarno tužna stvar je to što su sljedbenici autoriteta, koji ‘vjeruju u autoritet’, mogli isto tako lako slijediti autoritet koji ima njihove najbolje interese na umu, tamo gdje takav autoritet postoji. Mislim da više ne postoji: psihopati su se pobrinuli za to, kvareći i korumpirajući čak i znanost, do srži. Kako stvari sada stoje, autoritarne ovce prate i podupiru ono najgore od čovječanstva, patološke pojedince koji dolaze na vlast pomoću prijevare i manipulacije. I na kraju, kao što je psiholog Andrew Lobaczewski napisao:

  “Mikrobi nisu svjesni da će živi izgorjeti ili da će biti zakopani duboko u zemlju zajedno s ljudskim tijelom čiju smrt izazivaju.”

  Čovječanstvo je Kozmičko tijelo i svaki pojedinac je stanica u tom tijelu. Ali čovječanstvo koje vidimo danas je idiot napadnut bolešću – gegajuća, poderana, zvijer prekrivena pucajućim čirevima korupcije koja predstavlja znanost, religije i vlast – teturajući od jedne samoizazvane katastrofe do druge. Postoji samo jedan ishod i on je, također, zabilježen: u drevnoj literaturi koja opisuje kako su druge ‘moćne’ kulture završile:
  http://hr.cassiopaea.org/2014/07/10/trijumfalna-zvijer/

 • an
  Odgovori

  Zapravo nalazim vrlo zgodnim što se sabor pozvao direktno na sud Boga. Ne vrijedi mu tu više sav taj donji splet o autoritetu. “Na cara se pozvao, pa će kod cara i ići”- ako je vrijedilo za Pavla, može i za njih. Držim da oni sada ne mogu imati ništa protiv toga susreta. Pozvali su se na Boga, neka kod Njega i idu na odgovornost!!! Samo bi mi trebali biti treća stranka koja poziva na realizaciju ove veze.
  Tko smo mi da mijenjamo njihove (ovakve)riječi :)? Budale?
  Imam dojam da ih je njihova ideologija savjetovala u ovome, odnosno komunistički religijski invaliditet.

 • ja
  Odgovori

  Iz dokumenta MUP-a ‘Policija i gradjani’:
  “… pa tako nikako ne može važiti krilatica kako je iznad parlamenta samo Bog. Iznad nacionalnog parlamenta su Ustav kao temeljni zakonski akt države i sustav zakona koji određuju funkcioniranje države.”

  Makar se iz ministarstva ne pozivaju na ovaj dokument kao pravno vazeci, zanima me odakle potjece tvrdnja da je “Iznad sabora je samo bog”?

  • Dražen
   Odgovori

   Pa sad se ne sjećam točno odakle, ali svejedno ima smisla. Politički pamfleti kao što je “policija i građani” mi nisu vjerodostojni, to su priče za malu djecu. Npr. kako zakoni i ustav mogu biti iznad sabora kad je sabor taj koji može ukinuti ili izglasati bilo koji zakon ili promjeniti bilo koji članak u ustavu. To može biti samo na papiru ali u stvarnosti to nema veze sa vezom. Na kraju krajeva u stvarnosti sabor donosi zakone i ustavne promjene prema narudžbi političkih stranaka ili velikih gospodara iz brisela koje se za divno čudo u ustavi nigdje niti ne spominju. Cijela ova priča i postoji zbog vladara u sjeni, ako nisi dosada primjetio.

   • ja
    Odgovori

    A ustav i zakoni, da li su ti oni vjerodostojni?
    Nisam siguran da li je prica zbog “vladara” u sjeni, ili “robova” na suncu…

 • au_toritet
  Odgovori

  Da, kako reče Dražen svi smo lutke u ovoj iluziji i jedini način je izaći iz nje. Evo za početak, ja sam lutka koja koristi već 4 godine samo gotovinsko plaćanje. Samim tim, (govorim iz vlastitog iskustva) svatko može vidjeti kako autoritet-ove ruke postaju sve kraće kako bi te dohvatile. To je evo najpriprostiji način, a rezultati su vidljivi vrlo brzo. Tako malo pomalo i ostale stvari dolaze same od sebe i oni su ti samo na vidiku. Pa ti kasnije da ih se uoče treba čak i dalekozor, što znači već nekakvo ”suparništvo”. Znam netko će reći ‘a je otkri ti ameriku’, ali to mi je za sad najlakši i najmudriji potez obrane protiv nadmoćnijeg/jih protivnika u jednoj od njegovih najslabijih karika po kojoj mogu udarit. I osjećam se odlično! Nadam se da će broj saveznika sa ove strane(gotovinskog plaćanja) još više rasti i buditi čovječnost. To je jedini put pravoj vrijednosti protiv iluzije u kojoj većina hoda u snu.

 • Eva
  Odgovori

  Narod na ovom podrucju nikad nije bio suveren (ma sto god to znacilo), uvijek je bio pod tudjom cizmom. Narod ovdje je uvijek prezirao vlast. Taj narod se samo toga mora sjetiti i bojkotirati sve izbore jer se nista nije promjenilo od stoljeca sedmog.

  • Darko
   Odgovori

   Vezano za narod sa ovog područja, zanimljivo je za primjetiti da su uspješni u rastavljanju bilo koje asocijacije kojoj su pristupili. Svaka država/vladar ili … kojoj je pristupio narod odavde otišla je bogu na pravdu, počevši tamo od stoljeća sedmog ;). Još od Franačke države i Bizanta, preko Ugara, Austrije (bilo koja kombinacija), Turske (Osmanlijskog carstva), Kraljevine SHS, Jugoslavije (sve uključene), sve se raspalo ovako ili onako, sad nas je kao velikodušno primila EU, a da su učili malo povijest, te ako im je cilj da EU poživi onda su se fakat zeznuli. “Psi laju, karavane prolaze”, za ljude sa ovih zanimljivih područja može se reći “Države krepavaju, narod ostaje” ;)

   Svi mi bili zdravi i veseli

 • Marina
  Odgovori

  Sigurna sam da bi se najbrži rezultati pokazali kada bi ljudi prestali plaćat porez!!! Na kraju krajeva država/vlast/vlada koja se ovako demonski odnosi prema svojim sunarodnjacima ni ne zaslužuje da joj se plati porez. Dražen je u pravu- pravni sustav jest korijen svih problema. Ali ja mislim da je porez ta žila kucavica koja održava taj sustav na životu. I sad kad se ova priča oko krivotvorenih pečata sve više spominje pitam se kakva je situacija s Poreznom upravom? Na čije privatne račune odlazi novac poreznih obveznika? Nedavno sam čula od nekoliko privatnika-obrtnika da su dobili pozive od porezne uprave da se ODMAH jave u poreznu i objasne zašto su tijekom srpnja mjeseca u neke dane imali dnevni promet manji od 500,00 kn !!!! Podatke koje su usput tražili su horor film. Zašto su to tražili nije mi jasno, jasno mi je samo da nekome fali love. Od svih dragih ljudi s ove platforme naučila sam da to nije porezna uprava jer ona ne postoji, ona je mrtvo slovo na papiru. Znači radi se ipak o nekakvom živom stvoru. Tko bi to mogao biti?

  • an
   Odgovori

   U poreznu se ide samo sa odvjetnikom.I sve pismeno. Svakako, stvorit ćemo neprijatelja, ali i ovako ga imamo.
   osim harača financijskog, njihova druga zadaća je dojaviti uspješne poslove svojoj ekipi, (inače poreznci moraju čuvati tajne poslovne), koji onda sa kreditima i poticajima državnim, ili već čim, rade konkurenciju prvima, jasno uspješno. OIB im pomaže da vide koliko će žrtva izdržati.
   Inače, u poreznoj se ne plaća samo porez. Firme ih i kreditiraju tako da ih porezna utiho preplaši da ne povuku natrag preplaćeni porez, i dr. nepotrebna preplaćivanja.

Leave a Comment

Napišite traženi pojam i stisnite Enter za traženje