Teške životne odluke

 In Duhovnost

Nedavno sam imao prepisku s jednim čovjekom kojem je život donio iskustvo s kojim se mora suočiti i donijeti kroz koji dan odluku koja će imati dalekosežne posljedice za njega, kakva god ona bila. U takvim slučajevima teško je bilo kome na ikoji način pomoći. Riječ je o odlukama koje čovjek mora donijeti sam, preuzevši svjesno punu odgovornost za svoju odluku. Što sam tom čovjeku napisao kao zadnji odgovor možete pročitati u nastavku.   

Vodite se srcem, radije nego umom kod ove teške odluke. Pokušajte umiriti um, duboko disanje i koncentracija na to kako zrak ulazi i izlazi iz vas uz malo upornosti trebala bi vas uvesti u takvo stanje mira, u kojem ćete dobiti odgovor što da učinite – ako ga postavite dok ste u stanju mira. Duboko svjesno disanje uvodi vas u proces prisutnosti u sadašnjem trenutku, koji jedini postoji. Ne postoji jučer i ne postoji sutra. Stoga je bitno ubaciti se u sadašnji trenutak, jer mir postoji samo u tom trenutku.

Čovjeku život ne donosi ništa sa čime se ne može nositi. Znam da je to tako.

Radije promatrajte vaše iskustvo kao na učitelja koji vas vodi prema odgovoru tko vi uistinu jeste.

Jeste li razmislili o tome hoćete li sebe moći pogledati u oči, čista srca, ako odbijete iskustvo koje vam život nudi?

Potpuno je nevažno doživljavamo li mi neki događaj kao pozitivan ili negativan. Ne postoji niti jedno niti drugo, već samo osjećaj + ili – kao percepcija uma, što je po definiciji – iluzija.

Ako je čovjek na svom putovanju u stanju prihvatiti s ljubavlju sve što mu život nanese, unutarnji konflikt zbog +/- percepcije nestaje i gubi svu energiju koja ga je i manifestirala u vašoj stvarnosti, a kako je čovjek izvor svih stvari, nepostojanje unutarnjeg konflikta kreira i novu stvarnost u kojoj konflikt ne postoji.

Stoga nemam ništa pametno čime bih vam mogao pomoći. Snaga je u vama. I to snaga koja je jednaka snazi Stvoritelja.

Ovakve odluke kakve vi morate donijeti iznimno su kompleksne.

Valja znati da nije nečasno položiti oružje pred nadmoćnim neprijateljem, stoga što god vi odlučili učiniti, učinite to čista srca i uzdignuta čela i nećete pogriješiti.

Bojim se da vam za ovaj slučaj ne može pomoći išta iz strategije izlaska iz robovlasništva, jer je proces započeo prije nego bi OBJAVA O NEPOSTOJANJU OSOBE bila uručena robovlasnicima. Ali, za eventualne buduće konfrontacije pružit će vam sigurnost tvrđave.

Ali treba shvatiti da vam niti taj dokumenat neće pomoći ako ne stojite iza svakog slova u njemu napisanog. To je prvo duhovni, a tek onda pravni dokumenat.

Najbolje ga je vlastitom rukom urudžbirati svima koji su navedeni u 10. dijelu serijala.

S vjerom u vas,

Vladimir

Ukoliko Vam je ovaj članak donio neku novu vrijednost, razmislite o donaciji – pogledati gornji desni segment stranice. Hvala!

Recent Posts

Leave a Comment

Napišite traženi pojam i stisnite Enter za traženje