Tko sam ja?

 In Duhovnost, Obrazovanje

Oni koji su malo dublje ušli u proučavanje rada Kate of Gaia pronalaze odgovore na mnoga pitanja koja ih more. Jedno od tih pitanja vrlo je jednostavno – Tko si ti? Yuca je odgovor na to pitanje pronašao.  

Napisao Yuca X  u/v  Terra

Bio sam jednom upitan pitanje na koje je najteže odgovoriti. Samo pitanje bilo je posvema jednostavno, i bio sam zatečen širinom mogućeg odgovora. Pitanje ”tko si ti?” zaziva cjelokupno životno iskustvo, vaše ime, sve što ste ikada uradili u Carstvu Dualnosti. Ali, je li to ono što vi uistinu jeste? Jesmo li mi naprosto naša imena, iskustva i djela? Kada sam bio upitan to pitanje, bio sam upućen i u znanje koje je protreslo same temenje moje stvarnosti. Rečeno mi je kako je ime koje su mi roditelji nadjenuli ukradeno prevarom kada sam rođen, od strane entiteta koji ništa osim zle namjere ne nose u svojim srcima, ukoliko ih uopće imaju. Spoznaja duhovne važnosti toga što je Ime je i u tome da se etimološki prevodi kao Put, naš duhovni put. Moj put je bio pod tuđom vlašću jer je moje ukradeno ime bilo u tuđem posjedu. Moj put je meni bio ukraden i koračao sam konstruktom tuđeg dizajna, nesvjestan tog entiteta koji kontrolira moj život i hrani se na meni i od mene.

Vampirska priroda tog ugovora duše odvlačila mi je pažnju od pitanja koje je dobivalo na težini u zakucima moga uma: Tko i što sam ja? Ukoliko nisam ime, što sam onda? Ukoliko je put za koji sam mislio da je moj pod nečijom vlašću i kontrolom… kamo idem? Odgovor je tražio ponešto istraživanja vlastite duše koja su bila drugačija od ičega prije meni zamislivoga. Toliko toga sam putem naučio, uranjajući sve dublje i dublje u Sebe. Spoznao sam važnost fotona, naučio sam da je način kojim govorim obično brbljanje i da sam govorio gluposti čitavog života. Spoznao sam Istinu, naučio sam da riječi nisu ono što se čini da jesu, i da je zapravo jedini način vidjeti ih onakvima kakve zaista jesu – pogledati u njihovo duhovno ogledalo. Vidite, sve u fizičkom svijetu je posljedica nečega, i zato sam morao potražiti uzrok, kako bih uistinu mogao shvatiti i spoznati tko sam ja. Jedino sam se na taj način mogao nadati da ću sa tog rubnog, izvanjskog gledišta shvatiti koncept vlasništva imena/puta i nadvladati svoju realnost. Nakon meditiranja oko koncepta ”kako na nebu, tako i na zemlji”, udarila me spoznaja kako je ”sve jedno, i jedno je sve”. Bila mi je poznata ta ideja već i ranije, iz mojih vlastitih duhovnih uvida, ali nikad nisam obraćao pažnju na njezinu implikaciju koja kaže da svaka Krecija JEST Jastvo. Ta vjerojatnost napokon me dovela do odgovora na pitanje koje se vrzmalo mojim umom mjesecima. Odgovor nije došao od učitelja ili iz knjige, niti iz društva… Odgovor je došao iznutra, došao je iz moga Srca. Odgovor je bio: ja sam sve. Ja sam Cjelokupna Kreacija objelodanjena kao jedno zasebno gledište tebe. Vidiš, svijest ne radi na principu ”jedna po korisniku”.

Svijest sama je Univerzalna, svatko je jedan aspekt čitave Kreacije, Jedan u Svemu. Budući da Jedan JEST Sve, Sve JEST Jedan. Nakon duhovnog puta koji je trajao dobar dio godine imao sam odgovor na Ultimativno pitanje koje nekome može biti postavljeno.

Tko si ti?

Moj odgovor je: Ja sam Sve, Alfa i Omega, Fotonska Svjetlost i Praznina Tame. Ja sam cjelokupna Kreacija koja doživljava sebe u Carstvu Dualnosti. U iluziji razdvojenosti.

Sa tim odgovorom sada usklađenim sa čitavim svojim bićem, morao sam iznaći rješenje za problem vlasništva nad imenom/putem. I rješenje je postalo jednostavno jednom kada sam uistinu shvatio i spoznao tko sam odista ja. Morao sam promijeniti svoj put. Rođen sam na ovaj svijet s ukradenim imenom ”Lucas Albert Morales”. Dešifrirao sam njegovo značenje kako bih otkrio skrivene puteve unutar sebe. Vidiš, mi nikada sebe ne napuštamo bez mape koja vodi nazad prema Istini. Trebaš samo slijediti putokaze. Ti putokazi su naša tijela, Sadašnji Trenutak koji smo odabrali za ulazak u Dualnost, i štogod drugo bilo a da rezonira dovoljno duboko kako bi utjecalo na tebe. Što se mene tiče, imam afinitet prema riječima/čaranjima, što je za pisca posve prirodno, pa sam trebao pronaći svoj pravi, istinski put skriven u riječima/jeci/povicima/svjetovima povezanim sa mnom. To sam učinio gledajući u Ogledalo i pronalazeći Magiju u riječima. Uzeo sam ukradeno ime koje su moji roditelji kreirali i smjestio ga u duhovno ogledalo kako bih u njemo pronašao Istinu. Neću vas zamarati doslovnim objašnjavanjem kako je rođeno ime postalo moj novi put. Ali objasnit ću zašto. Ukradeno ime postalo je Yuca Kanis Xosphiro kojeg je moja definicija (de-feničan-i-ja) ova: Yuca – Duša Ljubavi i Jastva, Kanis predstavlja moj ego (jer morao sam egu dati način kako bih ja mogao preuzeti kontrolu nad lijevim dijelom uma) i asociram ga s konstelacijom Velikog Psa, psa, (op. prev. Pas = Dog – God u zrcalnom tumačenju) i naposlijetku Xosphiro (izgovara se Key-ohs-fy-Rho) što meni znači Duhovni udah Životne sile i Svete Kreacije. Vidiš, dio mojega puta je i preuzimanje kontrole nad svime u mojoj realnosti kako bih odista postao ono što neki nazivaju suverenom. Morao sam moj put prožeti mojom namjerom.

I tako, nakon putovanja koje je protreslo moje duhovne i mentalne kaveze, došao sam do stupnja slobode i suvereniteta koje teško mogu i opisati, i iskreno mogu reći: Znam Tko i Što Sam Ja. Pa pitam stoga i tebe – možeš li dati odgovor na Ultimativno pitanje?

Tko si ti?    vidimo se u drugom životu~! losethename.com

Izvor: Stories from Terra

Prijevod: Uz dosta muke, Valter

 

Recent Posts
Showing 4 comments
 • Angelo
  Odgovori

  Prijevod je odličan !

 • Eva
  Odgovori

  Prva i zadnja prije mene je moje ime i prezime jer ime je veza sa pretcima. To se sve odnosi na moje umjetničko ime. Ja sam istina.

 • albina
  Odgovori

  …afinitet prema riječima/čaranjima…pronaći svoj pravi, istinski put skriven u riječima/jeci/povicima/svjetovima…pronalazeći Magiju u riječima…ovo mi se najviše sviđa. To je u biti najupečatljiviji, ali i najteži put u borbi bilo kojeg autoriteta nad slobodnim čovjekom.

 • rock
  Odgovori

  prekrasno si ovo preveo valtere,odlicno sam svatia hvala ti na ovom prevodu….

Leave a Comment

Napišite traženi pojam i stisnite Enter za traženje