UPOZORENJA NA PRIJETNJE ŠIROM EUROPE

 In Zafrkancija

Englezi se osjećaju stegnuto u svezi nedavnih događaja u Siriji i stoga su podigli sigurnosnu razinu s ”Loše raspoloženi” na ”Zlovoljni”. Ipak, uskoro bi sigurnosna razina mogla biti podignuta na ”Iritirani” ili čak na ”Pomalo ljuti”. Englezi nisu bili ”Pomalo ljuti” od blitza 1940.-e kada su ostali bez zaliha čaja. Teroristi su re-kategorizirani od ”Zamornih” na ”Prokleto dosadne”. Zadnji puta kada su izdali ”Prokleto dosadnu” razinu upozorenja bilo je 1588. kada im je zaprijetila španjolska armada.

Škoti su podigli svoju sigurnosnu prijetnju sa ”Razjebani” na ”Sredimo kopilad!”. Nemaju nijednu drugu razinu. To je razlog zašto ih Englezi koriste u prvim linijama svoje vojske zadnjih 300 godina.

Francuska vlada jučer je objavila da je podigla stupanj terorističke prijetnje sa ”Bježi” na ”Sakrij se”. Jedina dva viša stupnja u Francuskoj su ”Surađuj” i ”Predaj se”. Podizanje stupnja uslijedilo je zbog nedavnog požara koji je uništio francusku tvornicu bijelih zastava, čime je efikasno paralizirana vojna sposobnost njihove države.

Italija je podigla razinu uzbune s ”Viči glasno i uzbuđeno” na ”Objasni vojničko držanje”. Ostala su im još dva stupnja: ”Neučinkovite vojne operacije” i ”Promijeni stranu”.

Nijemci su podigli razinu uzbune sa ”Podcjenjivački arogantni” na ”Obucimo uniforme i pjevajmo koračnice”. Oni također imaju dva viša stupnja: ”Okupiraj susjede” i ”Poraz”.

S druge strane, Belgijanci su kao i obično na odmoru; jedina prijetnja koja ih brine je da se NATO povuče iz Brisela.

Španjolci su jako uzbuđeni jer su njihove nove podmornice spremne za porinuće. Ove prekrasno dizajnirane podmornice imaju staklena dna kako bi mornari mogli dobro vidjeti staru španjolsku mornaricu.

U međuvremenu je Australija podigla sigurnosnu razinu s ”ne brigaj” na ”biće dobro, kompa”. Ostaju još dvije eskalacije: ”Vidi ga! Mislim da trebamo otkazati roštiljadu!” i ”Roštiljada je otkazana”. U povijesti im se nikada nije dogodila situacija koja bi zahtijevala najvišu sigurnosnu razinu.

Pozdrav,

John Cleese
Britanski pisac, glumac i visoka osoba
I kao zadnja misao – Grčka kolabrira, Iranci postaju agresivni, a Rim je u neredu. Dobrodošli nazad u 430. PNE.

Recent Posts
Comments
 • ljudsko_biće
  Odgovori

  Međunarodna agencija za procjenu rejtinga Hrvatske drži već manje-više 25 godina isti rejting — “Imaju za kavu”.
  Povremeno se izda viši stupanj od toga…koji je… “Spremaju se ukinuti ‘kafanske povlastice’ ” .
  Stupanj viši od prethodnog je “Nemaju za kavu”…
  gdje nastupa ratno stanje i kraj svijeta kod kojeg mujo vadi pasoš i ide pravac njemačka.

  https://www.youtube.com/watch?v=8oFDAh81avI

  Ovo je samo moj pogled na temu posredstvom uma kojim raspolažem
  – koristeći ovaj mordorski jezik….putem ovog medija
  odnosno ove “kristalne kugle”/ekrana(Liquid-crystal display).

Leave a Comment

Napišite traženi pojam i stisnite Enter za traženje