Vratit će se Valter…

 In Audio / Video, Duhovnost, IZLAZAK IZ ROBOVLASNIŠTVA, Kontrola uma, Obrazovanje

… a moj prijatelj s Lastova lako će završiti rečenicu, kao i mnogo puta do sada.

Počeo sam opet malo više sudjelovati u prenošenju informacija koje su od velike važnosti za svakoga od nas i posljedično, za društvo u cjelini – kroz javni prostor koji mi je otvoren zahvaljujući poznanstvima s nekim ljudima koji me povremeno pozovu u razne medije da kažem riječ-dvije ili 50 tisuća njih. A moguće ste također zamijetili u proteklim danima i tjednima misteriozne pojave članaka koje sam opet počeo pisati i objavljivati nakon poduže stanke, ili koje sam u suradnji s kolegama dopunio svojim osvrtom.

Prije nekoliko dana objavljen je podcast nadaleko i naširoko poznatog Ratka Martinovića u kojem sam bio gost, gdje smo u opuštenoj atmosferi uz pivo, to jest dva, porazgovarali o životu, univerzumu i još ponekim stvarima koje su prilično bitne da o njima krenemo razmišljati i shvatimo ih, jer ukoliko to ne uradimo, moglo bi nam se dogoditi da završimo pod čizmom planetarno razgranatog totalitarnog nasilničkog režima.

Koga zanima, podcast može pogledati u nastavku:

https://www.youtube.com/watch?v=v7ppqnaBoSY

 

Recommended Posts
Showing 11 comments
 • :danijel.
  Odgovori

  Čestitke Valtere za sudjelovanje u emisiji.
  Samo jedna kratka opaska: Puno puta spominješ prirodni zakon…
  Jesi li svjestan da je prirodni zakon u svojoj biti zakon jačeg? Upravo se njime koristie fiktivni državni represivni “autoriteti”.

  Unaprijed hvala za odgovor.

  • Valter
   Odgovori

   Nije.

   • :danijel.
    Odgovori

    Dobro ako nije… Zašto onda policajac koji je tvrdio da ima značku i da smije ušao u štalu čovjeku, pa kad ga je bik potjerao u galop, ovaj samo ljepo dobaci – pokaži mu značku. :)

    • alexh
     Odgovori

     poštovanje danijel, vidi, i vuk, dingo, mungos… u prirodi su maleni ka jedinke, ali grupni zov…. i tako do prije 100-150 godina si imao obitelji sa 50tak ljudi, pa proširi i na okolne grupe, di je plemenski vođa – vođa, a ostali po zaduženju. haugh!

     ps. valter… nagodba!

     • Siddharta

      Zato što se snaga ne ogleda samo u mišićnoj masi, u ovom slučaju bika, već i u prisustvu više svijesti, koju pomenuti policajac nije imao, jer bi u suprotnom odustao od ulaska na bikovu teritoriju bez adekvatne opreme i pripreme.
      Tako da je ovde bikova svijest nadjačala svijest policajca.
      Iz toga proizilazi da je ovde na sceni prisutan prirodni zakon gdje se sučeljavaju dvije svjesnosti.

     • alexh

      e bravo, sad kad smo digli stvari na razinu svijesti… ma šta god to bilo… pokuša bi objasnit ovin primjerom: kad mi neki vegetarijanac prigovara kako se mastin janjetinon, mesinon raznih mrtvih beštija, riba itd… ja ga priupitan koja je razlika izija mesinu ili biljku… šta ona nije živo biće, a kako ti tu ne smeta izist svjesno biće( ovdi možemo raspravljat o tome kako na biljke utjeće glazba, misaoni procesi i slično.. isto kao i sa vodom).. dakle ja kao svjestan san izija nekoga drugoga svjesnoga, još san ga ubija i očepura, polomija mu grane, isčupa lišće, ka ljudožder na papui kad izi možđane putnika namjernika, jer navodno onda duh pojedenoga ulazi u njega… a odakle mu pravo? hahaha… i tako možemo unedogled, a znaš li da u indiji navodno postoju gurui koji uopće ne jedu, ne piju… ima nekih primjera i u sloveniji, njemačkoj, ali ja kao svjestan ili amo reč osvješčen.. iman li pravo, moralno ili koje god oćeš učinit ovo sve opisano nekome drugome svjesnome biću? ili ćemo grist bovane? a kako znamo da i oni nisu svjesni.. da su bovani?

    • Valter
     Odgovori

     I dalje nije. Znaš kaj, napisat ću članak da dodatno (po 573. puta) pojasnim zašto nije. Kad uhvatim vremena unutar dobrog raspoloženja za reciklažu prožvakanih tema.

     • alexh

      nerazumin jeli ovo danijelu ili meni, ali smatran da bi triba objasnit kako san odgovorija poštovanom danijelu glede jediniki i grupe (u smislu nekakvog ponašanja). a glede suživota s prirodm (ili društvo ili samo ona) more bit svakakvih razmišljanja, kako ko gleda iz svog kantuna, kako ko percipira.. nije važno, jer nismo ni sigurni postojali su dinosaursi? pa tako suživot s prirodom i zakonima… postavljaju se pitanja, a na njih odgovorit… netko oće .. jednom. a dvaput je dvaput.

     • Miha

      58. minuta Vlado kaže “Oni znaju kako prirodni zakon funkcionira”.

      E, kad si spomenuo da ćeš napisati članak o prirodnim zakonima, baš me zanima, koji su sve to prirodni zakoni.

      Neki, koje mislim da znam, su:
      1. Zakon pozitivizma (ili zakon privlačnosti) te
      2. Zakon ‘pristanka’ (ili odbijanja) o kojem govorite na Zvonu istine.

      Inače jako opušten nastup Vlado!

 • alexh
  Odgovori

  za heroin znan da je dobar, toliko dobar da ga nikad nisan konzumira, jer završilobi zlatom… a ostalo

  poštovanje valteru, koji je rumba vrata i na malin stvarima naučija koliko je velik, te to prinija i ostalima. hvala.
  odlična govorancija, ja bi malo zasolija:

  glede balote ili ravnice, nisan siguran ima li upoće kraja?(oču reč da more bit i exxtended van zaleđenih područja.. ili bilo šta takvoga), nije sad ni važno, ali ovdi je meni jedna jaka informacija o percepciji i kontoli iste na 2.45+…….desetak minuta
  https://www.youtube.com/watch?v=VdLb21vw9oA
  i sad kad razmisliš kako se kome digne, tako igra mečka, ali to dovodi do novoga poimanja stvari, a vezano uz inventuru i registracije
  na 0.55+…..do kraja, čovjek je poznad pod nadimkom mister x.
  https://www.youtube.com/watch?v=aIxw5_0qvRQ

  glede nuklearnih bonbi, mora bit da i ne postoju, nego to je isto ka jedna kontrola pod strahon, dok se i na jubitubi može pronać ludoga profu kako čak ispija radioaktivnu vodu(navodno) i tumači da radijoaktivnost i nije strašno zlo… a gospoja kiri-> merkuri!
  puno falše povjesti, falših osoba, falših stvari

  za tehnologiju, ovakvu onakvu, naprednu, nazadnu, počea san smatrat da je sve čovikovo djelo, nema vanzemaljaca, nema ovih onih, sve je stvorija čovik sam! i virujen da je u povisti(sad nemogu točno odredit) bilo vrime kad je sve šta je zamislija čovik to i učinija.čovječanstvo je bilo ujedinjeno, ono šta ste nazvali u skladu sa prirodnim zakonima, ali onda je došla klika ka u mezopotamiji, počeli kraljevat, zakone donosit, zajebavat narod…. i to ka navodno sve iz usta zaharije, koji nikad nije indetificira s koje pločice je pročita to šta je istumačija… ostalo vidimo, … a virujen(jer da ne, bolija bi me kurac) da će opet doć vrime kad če čovik učinit sve šta zamisli. apsolutno i u najluđin snovima ideja, predočena u stvarnost.
  pozdrav.

 • oli
  Odgovori

  Život je izbor, a ne sudbina.
  Jer običan Čovjek živi kako mora,
  a pravi Čovjek živi kako hoće.
  Život na koji se pristaje bez otpora
  jest bijedno tavorenje,
  a izabrani život jest sloboda.
  Čovjek postaje slobodan svojom
  odlukom, otporom
  i ne pristajanjem.

  Meša Selimović

Leave a Comment

Napišite traženi pojam i stisnite Enter za traženje