Vukovi i ovce – izdizanje iznad svijesti zatvorenika zatvora

 In Korporacije, REPUBLIKA HRVATSKA d.o.o.

Uvod napisao Valter

Sve češće dobivamo ovakve informacije proizašle iz iskustva ljudi, kako se kaže – iz prve ruke. Hvala svima koji svoje postojanje na ovome svijetu odlučiše provesti kao slobodni ljudi. Svaki korak koji nas stavlja u prostor Istine gdje slobodan čovjek postoji, ma koliko god se možda čini malen taj korak – ipak je iznimno značajan – jer vraća snagu, energiju i moć u zakoniti posjed čovjeka iz kojega sve proizlazi. U nastavku slijedi iskustvo jednog slobodnog čovjeka.

Prošli četvrtak kasno navečer nenamjerno sam šokirao dvojicu javnih povjerenika, a koji niti to nisu, već djelatnici privatne zaštitarske tvrtke u vlasništvu korporacije “Hrvatska država d.o.o.”. Predstavljali su se kao hrvatski policajci, očito potpuno nesvjesni da to nisu, niti su im manire bile takve. Iako mi to nije bila namjera, niti drugim živim bićima želim da radim probleme, jednostavno su se našli ispred mene, pa ih nisam mogao obići, a i nije im prvi put da mi ograničavaju slobodu kretanja unatrag nešto više od mjesec dana. Ako sam kojim načinom povrijedio njihov lažni ego i identitet, ovim putem im se još jednom javno ispričavam uz iskreno ljudsko suosjećanje.

Mjesto: Zagreb, Zrinjevac, križanje sa Hebrangovom

Javni povjerenik: DOBRA VEČER! VAŠU OSOBNU ISKAZNICU!

Moja malenkost: Dobra večer! Kojim dobrom i povodom?

Javni povjerenik: PREŠLI STE ISPRED MENE PREKO CRVENOG.

Moja malenkost: Da, prešao sam preko crvenog, vidio sam, kao što sam i vidio vas, iako ste stajali podalje od pješačkog prijelaza u mraku. Mogli ste vidjeti da sam se zaustavio ispred prijelaza, pogledao da li ima automobila, nije ih bilo koliko je pogled sezao (zeleni val), svjesno prešao i došao do vas. Očito je da nikog nisam ugrozio.

Javni povjerenik: VAŠU OSOBNU ISKAZNICU!

Moja malenkost: Nema problema, izvolite, iz mojih ruku.

Javni povjerenik: Grrrrr … NE VIDIM DOBRO, HTIO SAM TI NAPISATI SAMO PREKRŠAJNU, SAD ĆEŠ DOBITI KAZNENU (čupa mi osobnu iz ruke i piše podatke).

Moja malenkost: Toliko o kulturi saobraćanja …

Javni povjerenik: NE MOŽEŠ PRELAZITI CESTU ISPRED MENE. TI TO MENE PROVOCIRAŠ, JESI LI KAŽNJAVAN? (prelazi na ti).

Moja malenkost: A, u tome je problem. Ne, nisam imao tu namjeru i nisam nikada kažnjavan. Jednostavno, činjenica je da vam semafori u Zagrebu nisu prilagođeni pješacima, niti prometu uopće (kao slučajno). Mogli ste vidjeti da sam stao i pričekao nekih dvadesetak sekundi. Što bih više čekao…

Javni povjerenik: SVEJEDNO, NE MOŽEŠ PRELAZITI ISPRED POLICIJE …

Moja malenkost: Vi (ja nastavljam iz poštovanja sa vi) niste nikada prešli na taj način preko crvenog?

Javni povjerenik: JESAM (priznao je, nakon dvaput postavljenog pitanja), ALI ME NIKADA NISU UHVATILI (smijulji se).

Moja malenkost: Znači u tome je poanta, možeš, ali ne smiješ biti uhvaćen. Zanimljivo tumačenje zakona od strane povjerenika javnog reda i mira. Vi trebate biti primjer, trebali biste pomagati, a ne izazivati antagonizam u narodu, hvatati bespomoćne građane, uhoditi ih …

Javni povjerenik: JA SAM POLICAJAC. ŠTO JA NE VIDIM, TO SE NIJE DESILO … (drugi mlađi javni povjerenik, koji je došao prvom u pomoć, pita ima li problema, stoji sa strane, igra se s toki-vokijem, spreman da pozove još veću pomoć i riječima “NE SMIJETE, NE SMIJETE PREĆI” potvrđuje navode starijeg).

Moja malenkost: NISTE, VI STE ČOVJEK (ova moja tvrdnja ih je očito totalno šokirala, prvi se čak zaljuljao jer takav odgovor vidno nije očekivao, izbacio sam ga trenutno iz paradigme, vjerojatno mu to nitko nikada nije rekao i takvim pristojnim tonom, što je bilo dovoljno).

Javni povjerenik: (nakon što se malo sabrao, ali još u vidnoj konfuziji i borbi sam sa sobom, onako usiljeno) MOŽETE IĆI, ŽELIM VAM UGODNU VEČER (opet prešao na vi). MOGLI BISMO OVAKO NASTAVITI CIJELU NOĆ ..

Moja malenkost: Slažem se sa time. I ja vama želim laku noć.

Dodatak – Moja napomena:
Ponude ovakve naravi za ugovorni odnos sa “Hrvatskom policijom d.o.o.” i “Hrvatskom državom d.o.o.” me ne zanimaju.

Sa poštovanjem, u dobroj vjeri, bez zle namjere

Bez prejudiciranja

Bez ikakvog pristanka na podložnost bilo koje vrste

Sva prava pridržana,

čovjek po imenu Miroslav

Recent Posts
Showing 2 comments
 • Renato
  Odgovori

  Moj Miroslave, ja nisam imao tako pitomo iskustvo.Mene je čovik u uniformi radi svitala zaustavio i kad nsam pristao na identifikaciju jer je bio bezobrazan i bahat , naskočia na leđa i nateza me po ulici petnaest minuta pred svjetinom.Pritom mi nanio ozljede,razbia telefon jer sam ga snima . To je jedan vrlo interesantan događaj koji ću možda podilit sa svima samo da se malo rekuperam.

  • Damir
   Odgovori

   Renaeo, ima li tvoje iskustvo nastavak ili je tu kraj priće, jesi li se povukao iz igre ili imaš namjeru nastavit igrat u istoj utakmici. Znam, reči ćeš, lako je sastrane komentirat, ali jednostavno moramo biti svjesni da živimo u vremenima kad svakim našim odustajanjem ili povlačenjem iz igre, iako smo u istini, postajemo gubitnici , bez obzira s kojim djelom sustava ostvarujemo interakciju, a gubitnici uvjek plačaju ceh bez obzira jesu li prevareni ili ne. Sustav je u kolapsu i njima treba jako puno peneza da bi se održali na život, sustav je tu radi sebe , ne radi nas. Koliko ja mogu sagledati, na tebi je izvršeno silovanje u nekoliko formi., da ne kažem razbojstvo, Nadam se da znadeš ime i prezime silovatelja i da ćeš daljnji tok događanja kontrolirati podućen mnogim materijalima s ove stranice. Vjerujem da će ti dečki pomoći sa naputcima kad budeš u dilemi. Puno puta je važnije biti svjesniji nego pametniji, pa nismo se rodili zato da bi paraziti mogli bezbrižno živjeti na našem krvotoku. Možda nisi ni svjestan ,ali dao si nam jednu pouku. Ne izlazite iz automobila dok komunicirate sa službenicima sustava,ako ne postoji oštećena strana, tko ima mogućnost neka instalira kameru u kabini koju može po potrebi uključit i zabilježit istinu, naravno, biti kulturan i smiren u ophoženju. Pozdrav i sretno.

Leave a Comment

Napišite traženi pojam i stisnite Enter za traženje