ZAGREBPARKING dnevne karte i kako ih ne platiti

 In Pravo i zakoni, Predlošci pisama, Ugovori

Kako je i obećano na facebook stranici – sakupljenih 50 ili više lajkova donosi Vam dva moguća načina za osporavanje dnevnih karata ZAGREBPARKINGA ili drugih tvrtki koje misle da imaju pravo naplaćivati parking samo zato što je njihov vlasnik napisao nešto što se zove PRAVILNIK o parkirališnim zonama, uvjetima i naplati parkiranja i ODLUKU o organizaciji i načinu naplate parkiranja – i objavio ga u Službenom glasniku Grada Zagreba.

E sad – ZAGREBPARKING tvrdi, da smo činom objave tog pravilnika svi mi koji koristimo parkinge koji nisu niti u njihovom niti u gradskom vlasništvu, valjano obaviješteni o sadržaju istog te da je isti poprimio time obilježja adhezionog ugovora i da njima trebamo platiti parkiranje na nečemu, što nije u njihovom vlasništvu, niti u vlasništvu onoga tko im je dao statutarnu podlogu za naplatu parkiranja, što mi pomalo izgleda kao nešto što je u njihovim zakonima okarakterizirano kao udruživanje u zločinačku organizaciju, ali ne mogu sa sigurnošću tvrditi da je to tako. Možda je riječ o uroti za stjecanje protupravne koristi.

ŠTO JE ADHEZIONI UGOVOR?

Adhezioni ugovor je onaj koji se ne može mijenjati, ili kako bi rekao Milan Bandić na sekundi 40 ovog videa:

http://www.youtube.com/watch?v=CyZL16LdnfI

Ma ne samo on – to kaže i ZAGREBPARKING. Evo pročitajte:

[gview file=”http://zvono-istine.org/wp-content/uploads/2014/02/ZGPARKING1.pdf”]

Dakle, ne postoji ona opcija uvjetnog prihvaćanja njihovog ugovora. Tejk it ot liv it.

Kako se to radi? Dnevna karta ispod brisača je ponuda za ugovor, koju možemo tejk it ot liv it. Naravno, većina će ljudi napraviti tejk it ali ima i onih, poput mene, koji će napraviti liv it ukoliko je zadovoljen jedan jedini kriterij – da JA NISAM PARKIRAO AUTO – jer ja uvijek plaćam parking, budući je jeftiniji od mog vremena i preporučenog pisma s povratnicom. Radim na tome da stvorim više vremena u svom životu kako ne bih bio suučesnik ZAGREBPARKINGA u njihovoj, u najmanju ruku nečasnoj raboti, ali za sada ipak to nikako ne mogu uskladiti sa vremenom koje mi je na raspolaganju. Ali, ponekad se dogodi da kad moj auto ne koristim ja, dnevna karta zaluta pod brisač mojeg auta – pa sam onda u Istini i krećem u osporavanje njihovog zahtjeva, jer imam punu moralnu i zakonsku podlogu tako učiniti.

Prvi korak je, da svaki papirić zakačen za brisač treba precrtati flomasterom sa obje strane i napisati na njih NE PRIHVAĆAM, i takvoga ga vratiti ZAGREBPARKINGU osobno ili poštom, prethodno ga skeniravši. I tako ste riješili prvi korak u ovoj proceduri, takozvani liv it. Naime – oni će na sudu ako do suda dođe – IZMEĐU OSTALOGA – trebati dokazati da su zadovoljeni svi uvjeti za zasnivanje ugovornog odnosa, što sada ne mogu, jer ga niste tejk it.

Nakon toga doći će Vam ubrzo obavijest ili poziv na plaćanje ili opomena pred ovrhu ili ovrha, te na njih možete odgovoriti tvrđim pristupom, ako ste spremni one koji Vas gnjave, bez dokaza koje tražite u Vašem pismu, dovesti pred sud:

[gview file=”http://zvono-istine.org/wp-content/uploads/2014/02/Zagrebparking-1-template.pdf”]

Ukoliko Vam se sa time ne da gnjaviti, ova mekša varijanta istog pisma može biti drugi izbor koji je jednake učinkovitosti:

[gview file=”http://zvono-istine.org/wp-content/uploads/2014/02/Zagrebparking2.pdf”]

Svakako bih napomenuo da pismo prepišete i napišete svojim riječima, jer pisanje podiže razinu razumijevanja o tome što pišete, i potiče um na istraživanje činjenica i zakonske podloge koja prilično dobro jamči da nećete platiti tu dnevnu kartu, ukoliko dođete pred poštena suca. Koji vjerojatno nema ispravan pečat. Kao niti javni bilježnik. Što Vam opet otvara i drugačije strategije za osporavanje naplate njihove dnevne karte, o kojima smo već u nekoliko navrata pisali i objavili predloške pisama koja koriste strategiju s pečatima.

Recent Posts
Comments

Leave a Comment

Napišite traženi pojam i stisnite Enter za traženje