ZAKLELA SE ZEMLJA RAJU DA SE TAJNE SVE SAZNAJU…

“MJESEČINA KAŽE DUŠI;
BUDI MIRNA
TO JE SAMO NOĆ”

…Kada bi Bog sakrio svoje tajne, gdje bi ih zapisao ako ne u čovjeku i u prirodi koja ga okružuje…

Jedino što nam je ostalo u ovom sustavu, na ovom svijetu u kojem i kroz koji doživljavamo vlastito biće, a da ne plaćamo novcem jeste ZRAK koji udišemo, SUNCE koje nam daje život, i noćno nebo čija nas mjesečina i zvijezde tješe da je ono što je stvorilo sve to što nam oči vide i um može razumjeti vječna misterija koja prožima svako živo biće oduvijek i budi nemir zbog kojeg i odlazimo u mentalne i duhovne potrage, sve kako bi spoznali odgovore na pitanja s kojima se budimo svako jutro i s kojima idemo spavati.

Što je Život i čemu sve ovo što proživljavamo? Mnogi pokušavaju otkriti prvo Svemir, neki traže odgovore u religijama, neki u teorijama zavjere, neki se izoliraju i odbijaju živjeti u sustavu na sve moguće načine, netko prosipa samo mržnju oko sebe jer ne podnosi ono što ga okružuje, neki uče Prirodne Zakone i tako pronalaze sličnosti sa čovjekom i nalaze odgovore u sebi. Svačiji put znatiželje je opravdan, i svatko bira sam vrstu ‘hrane’ koja će utažiti baš njegovu glad. Puno je i onih koji se boje pitati, koji žive dimenziju svijesti u kojoj njeguju onaj ‘zaborav’ i ne traže te više dimenzije koje nude odgovore i koje zahtijevaju prije svega otvaranje nekih drugih osjetila. Naravno da onaj koji percipira svoju stvarnost samo pomoću svojih pet osjetila ne može shvatiti ništa drugo van onoga što je njegov domet spoznaje.
Spoznaje o misterijama života se dakle otkrivaju sukladno odvijanju naše svijesti, našoj potražnji Sebe u cijeloj ovoj egzistenciji.

Priroda je manifestirani život koji daje život. Prepoznavanje obrazaca po kojima se priroda ponaša, rađa, stvara i umire je naš najveći dar i njezini zakoni su naša uputstva kako bi i mi živjeli u skladu s onim što i jeste stvoreno za čovjeka.

Kada ne bi uopće postojala nikakva prometna pravila, ni znakovi na cestama, kakav bi to bio kaos od prometa, zar ne?! Isto je s ljudskom egzistencijom. Čovjek je taj koji se oglušuje od samoga sebe i od prirodnih zakona, te stoga i nastaje ovaj kaos u sustavu koji su i naši preci pripremili za nas, kao što naši današnji interesi i uvjerenja stvaraju ‘cigle’ s kojima će budući naraštaji graditi ovo što mi započinjemo sada. Sada se mijenjamo, sada se učimo poboljašavati, i sada otkrivamo tajne kako bi otključali sve one zatvore u koje smo se sami smjestili, a iz kojih ne moramo izaći jer su i oni iluzija, nego je dovoljan samo pogled u sebe i pogled na gore.

holloway_drawing_I1

…gušimo se jer ne vidimo da nam naš zatvor stropa nema…

Zar ne vidimo da gotovo sve što želimo znati što je izvana već sada možemo saznati i putem klika na svom kompjuteru, zar ne vidimo da sustav u kojem živimo podržava razvoj naše svijesti, i da je čovjek taj ključ, taj bez kojeg Stvoritelj ne bi ni spoznao svoju kreaciju. Njegovi odgovori počivaju unutra, u svakome od nas je prvo stvoreno srce u majčinoj utrobi, srce na kojem je zapis naše duše i koja nosi sve one tajne koje smo si obećali doznati.

U dimenziji koja nas čeka, živimo poput lotusa. Tijelo nam je još tu, i dalje ponosno stoji u muljevitoj vodi života ovog fizičkog svijeta, a svijest (cvijet) nam boravi iznad vode, otvorena suncu i divi se ljepoti života; kako na Nebu tako i na Zemlji.

…U treptaju oka je cijela naša istina; u svijetlu našeg otvorenog oka cijeli svijet imamo, a u mraku, ispod kapka raj u sebi skrivamo…

Recent Posts
Comments

Leave a Comment

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.