Zašto plaćam registracije i sve ostale namete?

 In Korporacije, REPUBLIKA HRVATSKA d.o.o.

Napisao Eon.

Da li ste ikad postavili ovo pitanje? Ja eto jesam i onda sam išao istraživati da dođem do odgovora na to pitanje. Na kraju istrage, odgovor do kojega sam došao je za mene već bio nekako predviđen, ali ne znam kako će djelovati na vašu percepciju. Uglavnom, sve namete koji su izmišljeni za REPUBLIKU HRVATSKU, plaćamo zbog toga što su ”OBVEZNICE REPUBLIKE HRVATSKE” u opticaju. Ne vjerujete? Uvjerite se sami na poveznici ispod, točnije član 2.10. točka (V) u kojem lijepo piše: ”Ministarstvo financija, u ime Republike Hrvatske, jamči: da će, sve dok je i jedna Obveznica neisplaćena, poduzimati ili će se pobrinuti da se poduzme sve potrebno kako bi se osigurao kontinuitet svih odobrenja, dozvola, ovlaštenja, registracija, evidencija ili sličnog potrebnog za izdanje, prodaju ili izvršenje obveza koje proizlaze iz Obveznica ili njihove valjanosti i naplativosti;”

http://zse.hr/userdocsimages/prospekti/Prospekt_RHMF-O-19BA.pdf

Sada konačno i vi znate zašto plaćate silne namete koji su izmišljeni za REPUBLIKU HRVATSKU. U ovom prospektu za obveznice možete vidjeti još mnogo toga što bi vam moglo biti zanimljivo, ali najbitnije da vam je sada otkriveno zašto plaćamo namete.

Ukoliko Vam je ovaj članak donio neku novu vrijednost, razmislite o donaciji – pogledati gornji desni segment stranice. Hvala!

Recent Posts
Showing 8 comments
 • Solarian
  Odgovori

  Ja nisam nikad nikome dao nikakvo odobrenje da u moje ime izdaje bilo kakve obveznice za koje Ja poslije moram plaćati kojekakve izmišljene namete, bez kojih ako se ne plate, svakodnevni uobičajeni život ne bi bio toliko uobičajen.
  Kada će nam se konačno otkriti kako više ne plaćati te izmišljene namete, a da ne moramo prolaziti mučnu proceduru pobijanja svih mogućih papirnih akcija protiv nas od strane sistema i nakraju vucaranja po kojekakvim sudovima? Jer sad je sistem sudstva postao takav da njih uopće ne tangira gdje živiš, sudski proces se može održati i 1000 km od mjesta stanovanja, naravno i bez tvoje prisutnosti, a ako želiš prisustvovati, plati!

  • Valter
   Odgovori

   ”Kada će nam se konačno otkriti kako više ne plaćati te izmišljene namete, a da ne moramo prolaziti mučnu proceduru pobijanja svih mogućih papirnih akcija protiv nas od strane sistema i nakraju vucaranja po kojekakvim sudovima?”

   09.09.2014.

   • Solarian
    Odgovori

    Hvala! Živimo u zdravlju do tada!

 • Damir
  Odgovori

  Lijepo je što više znati i hvala ti za informaciju i trud, samo pritom, kako kaže jedan znanac, moramo imati glavu ko kombajn. Oni koji se bave raznim papirologijama, sudstvo , birokrati, administracija, znadu samo to, ne znadu ni žarulju promjenit, ali si mogu priuštit uslue svih vrsta. Nasuprot tome, većina nas mora se znati snalaziti u cijeloj lepezi problema u gotovo svim životnim prilikama. Ako znamo da su poništeni, a jesu, jer da je netko demantirao poništenje iz 2012.(taj demant je nemoguć) već bi se čulo na sva zvona. Nekako me strah da ne trošimo energiju u krivom smjeru (igramo njhovu igru i međusobno se nadmudrujemo), dok neki već odavno šalju zahtjeve za isplatu BIS-u u Basel. Moja skromna sposobnost istraživanja mi zasad ne ukazuje da je netko dobio isplatu u bilo kom obliku, ali ti ljudi su već odavno, da tako kažem, u “kontranapadu”. Neki dečki se ovdje kod nas , koliko sam razumio, distanciraju od UCC-a i kažu kako je i on fikcija. I ja se slažem s tom konstatacijom, ali bi dodao, najbolja fikcija od svih fikcija u sustavu, mogu slobodno reći, Božji dar skriven u đavoljoj jazbini, jednostavno tako osjećam. Jel nam Stvoritelj dao razne talente, hodamo, mislimo, kreiramo, stvaramo, na kraju krajeva i slobodna volja koja nam je data, nisu li to sve fikcije i što bi bilo kad bi ih odbacili? Vidim da ste vi svi jako bistri dečki i cure, pa vas stoga pozivam, jer moj domet ovog trenutka ne seže tako daleko, da istražite proceduru podnošenja u UCC jer imamo ga ovdje pod nosom, u FINI. Nekako imam osjećej da je to zadnja karika koja ruši i preskače sva natezanja s tzv, tvrdoglavim službenicima i dužnosnicima od vrha do dna sustava . Lijep vam pozdrav.

  • Valter
   Odgovori

   Istražili smo u FINI. Tamo pojma nemaju ni o čemu. Slijepa ulica.

   • Damir
    Odgovori

    Hm, da , izgleda da je i za to potrban određeni vremenski period, nadam se ne predug. Upoznat sam s namjerom jednog pajdaša da zapliva s finom glede UCCa , pa ćemo , vjerujem, vidjet hoće li probit slijepu ulicu, ako da , to će biti prilika za slavlje, treba nekako obilježit i okružit te datume u kalendaru, nešto kao blagdane. Tako je npr. ove godine na sam Teslin rođendan, koliko je meni poznato, u Hrvatskoj sagrađan i ugrađen prvi reaktor na klasičan disel motor koji istom povećava snagu i istodobno smanjuje potrošnju dizela za približno 50%. Pozdrav svima.

 • Bezimeni
  Odgovori

  Budući da neradim, nisam zaposlen, niti mogu niti hoću niti uplaćujem niti plaćam bilo što, auta nemam, plaćam samo struju i to je to.

  • Solarian
   Odgovori

   Plaćaš jedan od najvećih i najneizbježnijih nameta (pa makar i kroz plaćanje samog računa struje), a to je PDV.

Leave a Comment

Napišite traženi pojam i stisnite Enter za traženje