Zatvorska poezija

 In Općenito

Danas sam imao zanimljivo i izuzetno vrijedno iskustvo koje je trajalo satima, iz razloga što sam bio vrlo uporan u svojim zahtjevima da policijski službenici poštuju svoje vlastite zakone i pravilnike. Vrijeme sam kratio – između ostalog – čitajući djela neznanih umjetnika urezanih u zidove prostorija koje umjesto vrata imaju rešetke.

poezija

BOŽE DI SAM ROĐEN U

LIJEPOJ ZEMLJI PUNOJ DUGA

OD ZG-a DO STRADUNA

ULICOM SE DILA GODRA

KORUMPIRANOG PANDURA

PROŽIVLJAVAM ČUDA

VIŠE NEMAM KUDA

Dojmovi su još svježi – i čini mi se da bi se u dogledno vrijeme mogli naći u jednom od nadolazećih članaka serijala Kako funkcionira SUSTAV.

Ukoliko Vam je ovaj članak donio neku novu vrijednost, razmislite o donaciji – pogledati gornji desni segment stranice. Hvala!

Recent Posts
Showing 4 comments
 • Solarian
  Odgovori

  Da li si namjerno želio takvo iskustvo, ili ti se samo dogodilo?

  • Valter
   Odgovori

   nisam ga želio, ali možda mi je trebalo – pa sam ga i dobio. U svakom slučaju, pružilo mi je iskustvo suočenja i obrade snažnih strahova, i postupne dezintegracije istih dok nije preostao samo jedan, onaj koji ću najteže preraditi – strah od moje drage.

   • Damir
    Odgovori

    Ovaj posljednji” strah” kojeg spominješ, vjerujem , nije strah u punom smislu rjeći, već je , čini mi se, nedovoljno međusobno razumjevanje koje se u konkretnom slučaju javlja kao posljedica raskoraka u shvaćanju istinite stvarnosti i odnosu prema njoj. Taj raskorak, ako se konstantno povećava ,sigurno , može biti opasan za odnose unutar obitelji. Onaj tko je čvrsto zajahao prema istini , sigurno se ne može vratiti nazad, jer to je za čovjeka neprirodno, to bi bio jedan vid suicida. Znači, bitno bi bilo da partner koji na neki način iz bilo kog razloga zaostaje u shvaćanju istine, izađe iz lažne komocije prihvati izazov i uloži dodatni napor na tom planu. Već vidim kako ti se draga približava sa novim shvaćanjima i zajedno krećete na put bez povratka na staru paradigmu. Pozdrav tebi i tvojoj dragoj.

 • inspiracija
  Odgovori

  ostadoh bez teksta, naježena

Leave a Comment

Napišite traženi pojam i stisnite Enter za traženje