ŽELJEZNA MREŽA – teaser 2

 In Općenito

Prvi teaser knjige ŽELJEZNA MREŽA prijevod koje je u tijeku, možete pročitati OVDJE.

”… najbrži i najsigurniji način da nekoga pretvoriš u tiranina je da mu se pokoriš i puziš pred njime, moleći ga da pokaže dobrotu svoga srca. Ironično je da su ratni zarobljenici u logoru gdje sam i ja bio, prolazili daleko bolje ako su se donekle suprotstavljali čuvarima, čak ih i verbalno napadali. Da, strpali bi nas u kavez, izgladnjivali neko vrijeme ili nas čak malo i mučili. Ali dokle god ih nismo tretirali kao nama nadređene, nisu nas mogli slomiti… Onaj tko se ponaša kao rob, biti će tretiran kao rob. Onaj koji se ponaša poput buldoga, pa… najviše što tiranin može učiniti je ubiti ga.

Ako svom tlačitelju budeš odavao dojam kako prihvaćaš, pa čak i odobravaš to što te ugnjetava, stvari će samo postati gore nego što već jesu. Što god da se dogodi, nikome nikada nemoj kazati kako prihvaćaš da ima pravo nad tobom vladati. Nikada.

Ako to ipak učiniš, njega ćeš pretvoriti u čudovište, a sebe u običnog roba.”

Recent Posts
Showing 7 comments
 • zenfjaka
  Odgovori

  Odgovaram ovdje na “hvala čitateljima”…HVALA i Vama svima na portalu i komentarima ne-zlonamjernima i na trudu u istraživanju maskiranog robovlasničkog sustava…no prevara je otkrivena i sada znaju da nemaju kud/ kamo osim ka svjetlu…no imaju izbor..mogu silom prijetiti no ipak mnogi od njih nisu upoznati s Priodnim Zakonom Slobodne Volje… za prirodni zakon stvaranja..da ne bih drvio previše (a ko će skupit piljevinu,a?)…jedna od dražih izreka koju sam pokupio u ovoj stvarnosti glasi; “bolje umrit (mrit) na nogama nego živit na koljenima (kolinima)..aj da ne davim više..svako dobro i zdravi bili :)…Volim i ja koji jesam Vas :)

 • zenfjaka
  Odgovori

  ..ben mu miša kvasinu i sumpor, krepali ste…ajmo jednu za (miška)…:)..i ostale drage:)

  https://www.youtube.com/watch?v=uvGvmsLQaHA
  …ovo je zato i perke šta sam zaboravia stavit pismu u nadglavlju :)

  et, ispravka korektirana:)

 • Ruska Panda
  Odgovori

  Kad ce izac knjiga cijela ?

  • Valter
   Odgovori

   uh ne znam… ima gotovo 400 stranica. Nadam se do sredine ljeta, možda i ranije. Do kraja godine nadam se da će obje knjige biti dostupne na hrvatskom jeziku.

 • an
  Odgovori

  To je stvarno istina. Znam sama kada sam se suprostavljala autoritetima, oni bi maltene naglavačke izbacili iz ureda svoje ulizice, da bi ostali sami sa mnom i onda bi imali vrlo interesantne razgovore. Ja bih se odmorila od onih “bili bi pošteni, ali…”, oni od ulizivanja i beskičmenjaštva. Ali to je prolazilo samo kod onih koji bi bili opredjeljeni svjesno na zlo. Ovi drugi koji su o sebi imali visoko mišljenje bez pokrića, oni bi se na sve (skoro uvijek niske) načine borili sa mnom.

 • Mario
  Odgovori

  Iskreno, jedva čekam da dobijem obje knjige od autora. Donirao sam za njegov projekat i jako me veseli što ću dobiti te knjige i iskreno mislim da bi takve knjige trebalo uvesti mladim filozofima u literaturu na fakultetu… da se malo odvoje od sustava koji ih ”školovanjem” podređuje da budu onakvi kakvi trebaju biti da bi se njima moglo upravljati…ali nisam ja tu da nekome utirem njegov put nekakvim ”školovanjem” čovjek sam unutar sebe pronađe put kad se odvoji od svih fikcija koje mu put stvaraju, te počne razmišljati o živom-materijalnom svijetu gdje sve što postoji možeš vidjeti-osjetiti.

  Zahvaljujem se Zvonu što je zvonilo i probudilo mene kao čovjeka da izađem iz okvira osobe koja je uporno ”tu negdje” i koji nažalost trebam da bi mogao nekako živjeti, sve više se borim sa samim sobom da napravim OBJAVU po vašem principu, ali samo malo mi vremena nedostaje.

  LP ljudima,
  Mario

 • au_toritet
  Odgovori

  Mario, potpisujem sve što si rekao!

Leave a Comment

Napišite traženi pojam i stisnite Enter za traženje