Zlatna iskra

 In Duhovnost, Obrazovanje

Prevela i komentirala Niara

Omraam Mikhaël Aïvanhov

Misao dana

Kakve god ispite morate podnijeti, ne malakšite, nego pokušajte u svojoj unutrašnjosti djelovati suprotno lošim uvjetima. Čak i ako ne možete sve poboljšati, tako je ono što stvarate kroz svoje misli, poput malog sjemena koje već nosi plodove. I kad bi morali sto posto biti u hladnoći i tami, tako bi to bilo barem još samo devedeset i devet posto! Molili ste i usredotočili se na sliku punu svjetla. To je kao krik u koji ste ispustili, da vam se dođe u pomoć.

Vi ne promatrate život oko sebe, da iz toga učite. Pogledajte neko dijete: Tko ga je naučio, tko mu otkrio, da je riječ moćna? Kad osjeti da je u opasnosti, onda ispusti krik: “Mama!” Odakle to dijete zna koristiti čarobnu riječ? Da nije vrištalo, njegova majka ne bi znala da je u opasnosti. Ali ona ga čuje i odmah žuri u pomoć. Zašto ljude u svojim teškoćama i opasnostima, ne pošalju barem jedan krik u nebo?

 Zlatna_iskra

Komentar: Zapleteni u „obaveze“ svakodnevnice; nametnute nam probleme; umjetno stvoren pritisak sa svih strana; manipulaciju našeg energetskog sustava odašiljanjem niskih frekvencija (postrojenje HAARP – čije djelovanje naš emicionalni sustav potiskuje u depresiju, spriječava jasnoću misli ili ometa DNK, tjera nas u neprestanu aktivnost, nemir i sl.); bombardiranje našeg uma lažnim informacijama i izazivanje zbrke riječima suprotnog značenja (i laži) kao npr. „napadamo neku zemlju da uspostavimo mir?; trovanje naših tijela genski manipuliranom hranom, „lijekovima“ i cijepivima; prijetnje nestašicom, neimaštinom i otimačine imovine; samovoljne, prisilne odredbe od strane „vladajućih“, napadi policijskih snaga na vlastiti narod itd., itd. … možemo zaista vrlo lako izgubiti svjesnu vezu sa svojom unutrašnjošću, s osjećajem ljubavi i mira, tišinom duha, opustiti tijelo i dozvoliti mu da se na prirodan način osvježi i obnovi.
Svaka stanica tijela osjeća djelovanje titraja skalarnih valova, koji se posebno u noći (oko 3 sata) odašiljaju usmjereno na našu epifizu (u centru mozga), koja je glavni centar za buđenje naše SVIJESTI, jer preko sunca prima svjetlo i informacije iz centra galaksije. Unošenje
fluora u tijelo, koji se dodaje vodi i pastama za zube, ima direktan utjecaj na djelovanje epifize, tj. dovodi do njenog zakrečenja i kristalna struktura koja se oko nje stvori, omogućava manipuliranje putem skalarnih valova – slanje informacija koje se želi. 

No, da se vratimo natrag … kroz sav taj neprirodan, neprestan, svjesno i namjerno stvoren pritisak, naša se pažnja time stalno odvlači od naše unutrašnjosti, pa se osjećamo rastrgani, umorni, nesabrani, izmoreni i prestrašeni … i samo se još poneki puta sjetimo, da u nama, kao i u svem životu, postoji jedna druga, istinska snaga, koja nam uvijek može pomoći da uvidimo pravi uzrok „problema“ u tom iluzornom svijetu i preko te spoznaje ukazati na moguća rješenja i izlaz.
Ta istinska snaga i moć u nama je
ljubav u našem srcu, iskra našeg Božanskog JA JESAM.
To je
ljubav, koja preplavi cijelo naše biće pri pogledu na malo dijete ili životinju; promatranju izlaska ili zalaska sunca, kada se bijeli oblaci obasjani zadnjim sunčanim zrakama oboje roza, a zrak odiše smirenošću; pri udisanju mirisa procvale ruže ili slušanju pjeva ptica u ranu zoru …

Zato, prije nego nas savladaju strka i stres, kad već osjetimo navalu energetskog pritiska i ne znamo više kako dalje – možemo svjesno zastati, duboko udahnuti i izdahnuti i usmjeriti SVU PAŽNJU na centar srca i zamisliti kako se božanska zlatna iskra širi u svjetlosnu kuglu, koja prožima i obavija naše cijelo tijelo i osjetiti kako toplina ispunja naše grudi.
Tada možete jednostavnim riječima postaviti pitanje, na koje tražite odgovor – i oslušnite …
Prva misao koja se pojavi je prava – nakon nekoliko sekundi se već umiješa razum sa svojim sumnjama i „rješenjima“ koja se zasnivaju na „iskustvima već doživljenog“ (npr. to ne može riještiti samo tako lako; nemoguće je; znam kako ću ja, tako sam uvijek radio i sl.). Zašto? Jer razum funkcionira i donosi zaključke isključivo na osnovu prošlih događaja i iskustva. On je kao računalo koje uvijek ponavlja isti program i ne može pronalaziti nova rješenja, već se samo vrtjeti unutar uskog kruga i nuditi ograničeni broj „starih“ isprobanih rješenja, koja su pod određenim uvjetima donosila određene rezultate – i to je sve. Ako razum tako shvatimo i prihvatimo, može biti jako dobar savjetnik.
Srce nasuprot ima sposobnost oblikovanja budućnosti preko zamišljanja i predodžbe, slika i osjećaja. Prisjetimo se samo, kad smo imali neku pravu ideju, kakvo oduševljenje i sreću smo osjećali i kako se sve odvijalo lako. I to je onda to … I kada se sve više i više budemo oslanjali na vodstvo tog tihog unutarnjeg glasa, „problemi“ u našem životu će se početi otklanjati sami po sebi – jer ćemo poćeti živjeti iz srca, ne iz razuma, koji pozna samo ograničenja i probleme.

Kada se pak odlučimo zamoliti pomoć od nebeskih, svemirskih sila – preko molitve ili kako je već komu blisko – time signaliziramo da smo spremni za PROMJENU i pomoć dolazi sigurno – možda ne trenutno i u obliku koji smo si mi zamislili, ali na način koji je za nas u danom trenutku primjeren, npr. u obliku iznenadnih ideja, pa dok recimo peremo suđe ili kosimo travu (dok je mozak na paši); preko susreta s nekim poznanikom, koji upravo izreče ono što trebamo; kroz naslov neke knjige ili iz novina na kiosku; kroz riječ iz nekog razgovora na ulici, koji smo u prolazu slučajno čuli i sl. Svemir je neozmjerno kreativan i snalažljiv, zato, ostanimo budni, pažljivo promatrajmo znakove i osluškujmo – i nakon dobivenog rješenja i primljene pomoći, prisjetimo se reći – hvala.

Recent Posts

Leave a Comment

Napišite traženi pojam i stisnite Enter za traženje