Zombi građanin

 In Obrazovanje, Općenito

Već sam davno napisao jedan članak o građaninu jer me je taj status bio zaitrigirao, a sada ćemo malo dalje od toga.

Najbitnija karika današnjeg pravnog sustava je građanin. On je taj koji se nalazi u temelju pravnog sustava i koji je na dnu vampirsko-pravnog hranidbenog lanca. Njime se hrane svi, on se ne hrani ni sa kim/čim. Danas su svima puna usta građana i savjeta što bi građani trebali raditi, a što ne bi trebali i kako bi se trebali izboriti za svoja građanska prava. Sada ćemo lijepo pročešljati uzduž i poprijeko značenje ove riječi da vidimo što se krije iza nje.

Građanin je po uobičajenom stajalištu stanovnik grada. Međutim u pravnom smislu svi smo građani i oni koji žive na selu i koji žive gdje god. Stoga ta definicija nije ono što tražimo, već ono što to znači u pravnom smislu.

Sve što se tiče pravnog smisla najbolje je odmah početi tražiti na engleskom jeziku ili Latinskom jer je to originalni pravni jezik. U engleskom “citizen” isto kao i na hrvatskom znači stanovnik grada, međutim u Engleskom postoji još jedna riječ za grad, a to je town. Malo sam proučavao koja je razlika između city-a i town-a i ne može se pronaći specifičan odgovor, zašto je nešto town, a nešto city. Iako je uvriježeno da je town manji grad, a city veliki to izgleda ipak nije stvarno tako.

Prvi pokušaj pretrage što je građanin već nailazi na određene nejasnoće.

c

——————————

Građanin se prema google prevoditelju smatra vazalom, podanikom, (hmmm, intesantno), čiji podanik tj. vazal bi mogao biti građanin?

S obzirom da je građanin (citizen) neraskidivo vezan sa gradom (city) provjerimo što znači riječ city:

c4

Dakle City znači inkorporirani grad. U smislu town je nešto što postoji u stvarnosti, a city je pravna fikcija, slično kao čovjek koji je stvaran i osoba koja je inkorporirani čovjek. Ovaj drugi dio je također zanimljiv, a taj kaže da je city mjesto u kojem je sjedište biskupa ili glavni grad biskupije. „Ma šta mi napriča, biskup ima veze sa inkorporirani gradom naziva city.“ Idemo dalje.

c5

Ovo je jedan malo dulji opis koji govori slično gornjem, a to je da citizen sluga, ali i srodan divljacima, barbarima. Što se tiče pravnog smisla Websterov Riječnik iz 1913. god. kaže da je city:

„korporativni grad, koji je ili je bio sjedište biskupa, odnosno glavni grad njegove stolice. koji je ili je bio, stolica biskupa; i ako je biskupija raspuštena, kao u Westminsteru, ona ipak ostaje city. kada je gorges konstituirao grad York, onda je to naravno značilo da bude sjedište biskupa, jer riječ grad (city) nema drugi smisao u engleskom pravu.“

Dakle što se tiče engleskog prava prema ovom rječniku, „city“ ne znači ništa doli sjedište biskupske stolice i nijedno mjesto ne može nositi naziv „city“ ako u njemu ne ordinira biskup.

Inače riječ city ima korijen u riječi „cite“

c3

Cite je poziv na sud od strane autoritativnog tijela, a prema nekim riječnicima to se odnosi isključivo na city court, ili biskupsku kuriju ( curia=sud)

Meni nekako i zvuči sve slično.

c6

Biskupska stolica (see) etimološki dolazi od riječi prijestolje biskupa, nadbiskupa, pape, od latinskog sedere što znači sjedište, tron, hram, prebivalište, prvenstveno sjediti (to sit).

Stoga riječ see praktično znači isto što i city. A sit i city zvuče nevjerovatno isto.

Nadalje Riječ City etimološki vuče korijene iz riječi „cemetary“, a interesantno spominje se i kao grad u kojem ima katedrala.

c2c1

Riječ „cemetary“ znači mjesto za spavanje, staviti na spavanje, leći, zaspati i groblje.

Latinska riječ za grad je urbi. Znamo da se papa često obraća sa “urbi et orbi” (gradu (Rimu) i svijetu). Stoga je po tome jasno da riječ city i citizen nema veze sa gradom kao takvim.

Prema Franku O’collinsu Građanin se prvi put pojavio u američkom zakonodavstvu krajem 18 st. Kada se koristio termin „citzen“. Građanin sa velikim G (Citizen) je kreiran kroz kongres 1790 god za označavanje i numeraciju stanovništva koje je koristila milicija i šerif koji su koristili prijetnje i silu da natjeraju ljude da se registriraju i tako se identificiraju sa Građaninom velikog početnog slova.

Početkom 20 st. Pojavljuje se GRAĐANIN ekvivalent Građaninu koji pripada državi ili zemlji, dok za razliku od njih GRAĐANIN pripada korporaciji.

Stoga u Republici Hrvatskoj (ne)žive Građani, dok u REPUBLICI HRVATSKOJ (ne)žive GRAĐANI.

Ako pokušamo sve ovo strpati u jednu definiciju građanin bi bio podanik, vazal, sluga biskupa i nalazi se pod nadležnošću Biskupske kurije. Inače građanin je stanovnik inkorporiranog grada koji postoji samo kao legalna tvorevina te je samim time i građanin legalna fiktivna tvorevina koja je mrtva, uspavana, stavljena na spavanje jer je mjesto na kojem boravi groblje, mjesto na kojem se pokapaju mrtvaci. Stoga građanin bi simbolički trebao zapravo biti zombie.

Nitko normalan, ako ovo zna, ne želi biti nikakva vrsta građanina.

Mnogo ovih stvari još ljudima ne liježe dovoljno ,ali zato postoje webinari, ali i radionice. Jedna od njih je slijedeću subotu (27.02) u Splitu za koju se možete prijaviti ispod.

Prijava za radionicu u Splitu

Polja označena sa * su obavezna
Recommended Posts
Showing 15 comments
 • trumba
  Odgovori

  dražene možeš li pojasnit je li “US citizen” građanstvo ili državljanstvo…ili možda oboje?
  i je li zapravo unutar pravnog sustava građanstvo za stepenicu više
  na piramidi moći od državljanstva (jer ipak su svi prvo građani RIMA)?

  • Dražen
   Odgovori

   Mislim da je u njih sve jedno. Citizen je i građanin i državljanin. U smislu svaka je osoba američki građanin, ali ujedno i državljanin neke od 50 njihovih država. Nešto slično tome je ova naša priča time što smo građani nekog višeg entiteta, a državljani nižeg entiteta hrvatske.

   • trumba
    Odgovori

    neznan kako je to funkcioniralo u bivšoj yugi…
    jel su možda isto bili svi građani SFRJ, a državljani samo neke “države” u toj “federaciji”?

    • ja
     Odgovori

     Upravo sam pogledao podatke iz starih dokumenata, i izgleda da je upravo tako kako si naveo, dakle:
     – do 1991 za ‘Drzavljanstvo’ pise “SR HRAVTSKA – SFRJ”
     – 1991 na jednom dokumentu imam “RH – SFRJ”
     – iza 1991 je “R HTVATSKA”, ili “HRVATSKO”

     s time da rijec drzavljanstvo izgleda nema bas puno veze s drzavom, vec s osnovnim teritorijem koji ima svoje zakone.

  • ja
   Odgovori
 • Radovan
  Odgovori

  u vrijeme bive Yuge ime i prezime u dokumentima se pisalo na ovaj način: Ime
  Prezime
  a drava se slubeno pisala na ovaj način:
  Drava
  … sada se u Hrvatskoj ime i prezime u dokumentima slubeno pie na ovaj način:
  IME
  PREZIME
  a naziv drave se slubeno pie na ovaj način:
  DRAVA
  … oni koji imaju oči da vide i koji znaju da se naziv svake korporacije slubeno pie isključivo velikim slovima, sami imaju mogućnost doći do zaključka
  to reći osim … risto, nije isto
  … bravo čitavoj ekipi sa sajta

 • trumba
  Odgovori

  malo san pustia um da se zajebaje oko ideja građanin-državljanin, carstvo-kraljevstvo-demokracija&republika…
  pa bi podilia jednu sliku šta je nastala;
  neznan jel točna…ali preporučavam da vidite.
  je li ovo točan “pravni-slijed” ????
  http://postimg.org/image/er1nj6lol/

 • zenfjaka
  Odgovori

  Malo me inšenpjalo jesam li / ili eventualno ni sa(N)m građanin ? Meni se to ne sviđa osim kad sam os (šta je os gospe ti blažene) …baš ću vama reć … neki su rekli da moran bit građanin (ne)pokorni (ja se po običaju zaeba i mislija da moran…naknadno svatija da triban…al me prče ove nak-nade)…malo san ka zbunjen jer nisan Nisan…a zgodna vozilica..šta je je.. i ka šta je reka walter a misli da nisan zapantija- I do not consent…e pa u to ime…karoca gre, neka gre:)…miša mu, ponekad je dobro znati jezik-tumačenje-etimologiju…šta god…dopjezdušilo malo…nije puno al oće:)
  Eto , neka drugi klapaju…

  Ascensiny contract made with any government, corporation, or secret society that is created to limit or harm my natural rights.

  I refuse to consent to be surveillance by you. Unless I give you specific or special permission to read one of my messages, all my emails, phone conversations, text messages, and written letters, and any electronic message of mine are private.

  I refuse to consent to any contract made by you with any off world race.

  I refuse to consent to any contract with any negative thought form, demon, or soulless being.

  I refuse to consent to be an energy food source for any negative thought form, demon, soulless being, or living thing.

  I refuse to consent to be a part of the reincarnation program that is used to enslave souls on Earth and prevent them from leaving Earth’s reality field or matrix.

  I refuse to consent to all the wars and crimes against humanity committed by you.

  I refuse to consent to human trafficking and the selling of humans for any purposes.

  I refuse to consent to human sacrifice, human torture, and human cloning.

  I refuse to consent to the destructive genetic engineering techniques used by you to create genetically modified organism.

  I refuse to consent to your actions to cause harm to the environment, life, nature, and natural people.

  I refuse to consent to your actions to hack my websites, personal computers, or cell phones, or do anything to harm my websites, personal computers, or any digital electronic device that I purchased with my energy or money.

  I refuse to consent to your actions of taking my wealth and money through taxes, quantitative easing (QE), debts, inflation, fraudulent contracts, and collection activities.

  Any government, government agent, corporation, entity, secret society, member of secret society, legal person, natural person, or sentient being in the Universe that violates my natural rights and/or harms me and my property will have to face the justice system of the Universe. All thoughts, intentions, and actions are known by the Universe and there is no escaping Its laws.

  The Prime Creator is my witness,

  Spiritual Being living in a Man, Lis Xyooj Pov Tsaab
  You are welcome to use my declaration and adapt it to your own declaration of spiritual freedom and sovereignty.
  Some of the information in this declaration was based on Bradley’s Declaration of Non-Consent.
  Subscribe via RSS Feed
  OmniThought.org 2013 – 2016. This website is the property of the author Pao L. Chang (PL Chang). Unless stated not to copy or republish, all content written by the author of this website may be copied or republished on other websites without permission, as long as the original content and links are intact, proper credit is given to OmniThought.org or the author, and the content is used strictly for not-for-profit purposes. All content posted on this site is commentary or opinion and is protected under Natural Law, which gives every natural person the natural right to express his or her thoughts in writing. Natural Law is above all corporate or state rules, orders, codes, acts, statutes and regulations, and laws made by man, nullifying these corporate laws and man-made laws. OmniThought.org is not responsible for content written by contributing authors. None of the information, tips and advices on this site are meant as substitutes for professional medical advice or legal advice. The information on this site is provided for educational and entertainment purposes only. Disclaimer | Privacy Policy | Site Map | Contact |

  …kako je odobreno slobodnom voljom i izborom tako prenosim…i zahvaljujem !

 • zenfjaka
  Odgovori

  A pisma..prčin ti ale hameru baku ako iman s čin..čin čin, ono, ka nazdravlje …nisan zec a ovo nije oglas…jedna sad pobigla iz beda..otvoren natječaj za iduću…tija san ija stavit pismu a ne skinit gaće..itd…saki put kad tipkaran za eben se…bolje da se začitan…aj, zdravi bili iman moćna posla…
  nisu imoćna al ko zna? zeko zna :)
  https://www.youtube.com/watch?v=S0uZrUsdHZM
  …da se nije neko usudija zamjeriti…

 • zenfjaka
  Odgovori

  Opet je neko ispalia…nije danas subota,,,ajme majko…moran popravit stvar…a sučin?……aj aj nagađajmo :)

  https://www.youtube.com/watch?v=NnU1DC2nV1o

  ..a opet stari ruzinavi brod još ima nešto reć :P
  ..i da nisan osho bezveze, snimija jednu adelu, u pjesmi-esmi..

  https://www.youtube.com/watch?v=YQHsXMglC9A

  …dalo bi se još…a štaš…ništa, šta je i normalno?

  :)…the end

 • zenfjaka
  Odgovori

  …ajmo još jednu kad san od volje :)….samo za Z. Istine
  https://www.youtube.com/watch?v=xDgaPML8Fhs
  :D

 • zenfjaka
  Odgovori

  Možda niste primjetili da se oblače u crno…..navedeni…gore

  zato ću stavit malu kapacitet (bez rekame) u nekim drugim vrimenima….

  https://www.youtube.com/watch?v=P89PlNkk0eY

  …skužajte…nije namjerno :)

 • zenfjaka
  Odgovori

  Pozdrav Radovanu…ne čini li ti se da od toga perioda koji spominješ, ne zaključuješ da su u međuvremenu instruirani kako rade greške u koracima (pružaju otpor) glede moguće ili nemoguće komunikacie pa su nužne monumentalne korekcije. Ebga, negdi tu i tamo ( u sluganskom shvaćanju, poimanju)…tko će sad otkrivati gdje i kako? Joe manix eventualno. Normalno da meni ne pada napamet osim kada pada. :)
  Prije nekoliko dana mi je jedan slovenac pokazao svoju “osobnu”. I stvarno, tamo piše ime i prezime pravilno, ono, malo veliko slovo. Pita on mene – šta san sad ja? Ja: sudeći po ovome šta piše, meni se pari (ne da ga oću opalit nego pitan) da si čovik! Jesi provjerija šta tvoji misle? A šta ti misliš ili deklariraš? Odgovor osta u ariji. Skoro me posla u oni organ odakle san ispa. U mp3. Moga san i gore proć al OK.

 • zenfjaka
  Odgovori

  I znaš šta Radovane….zamolija bi te da ja koji jesam rođen na ovom zempljopismom području koji je dio planete Zemlje a naziva se HR…mada mrtvac sebe nemore tako nazivat,,itd…pozdravi iz sveg srca i duše ako poznaješ netkog kome me je rodno ime i obiteljsko prezime Živorad Mihajlović – Slavinski…nije obveza..ako moš moš, ako nemoš nije bed…Hvala. Da mogu privatno bi mu rekao..zato mu želim reći….Hvala majstore.! …od Tebe san puno naučio.

 • zenfjaka
  Odgovori

  I da ne zaboravim cijenjeni majstore, spomenuti, uopće i najmanje mi
  se sviđa što si odjenut u crno u svojem ukazanju. Naravno ,moje nesviđanje nema nikakvu obvezu prema tvojem pripadanju bilo čemu. Pozdrav (ovo je slavinskom ne radovanu).

Leave a Comment

Napišite traženi pojam i stisnite Enter za traženje