12. dio – Kako funkcionira sustav – AUDIO zapis sa SUĐENJA

 In Općenito

U članku 10. dio – Kako funkcionira sustav – UHIĆENJE mogli ste pročitati što se dogodilo toga dana kada sam uhićen, i poslušati audio snimku događanja koja su prethodila samom uhićenju. Nakon toga, slijedila je priprema za suđenje u terminu koji je dogovoren. Pisanje pisma bilo je složenije nego sam mislio da će biti, ali uz malu pomoć prijatelja i to je odrađeno na vrlo zadovoljavajuć način. Također, pripremljena je i uvježbana strategija koju sam primijenio na samom suđenju.

Nekoliko dana prije dogovorenog termina – točno onako kako sam obećao sudećem sucu iz razloga da i on ima vremena za pripremu – u sudski spis uložio sam slijedeće pismo:

[gview file=”http://zvono-istine.org/wp-content/uploads/2014/10/PRIGOVOR-O-STVARNOJ-NENADLEŽNOSTI.pdf”]

U prilozima pisma su nalazile su se skenirane prve stranice urudžbiranih OBJAVA O NEPOSTOJANJU OSOBE na kojima je dokaz da su ih zaprimili u obliku njihovih pečata, i jedna kopija same OBJAVE kako je sudeći sudac ne bi morao tražiti po arhivi suda.

Audio snimku službenog dijela suđenja poslušajte OVDJE.

Zapisnik je uglavnom točna interpretacija audio snimke, osim nekoliko manjih detalja koje ne smatram previše bitnim. Ali – možda će stručna analiza zapisnika koja će uskoro uslijediti pokazati drugačije. Ukoliko to bude slučaj, o tome će biti riječi u nekom novom članku.

Suzdržat ću se od nagađanja o tome što će se dalje po ovoj optužbi događati.

Kako bude, tako će biti.

Ukoliko Vam je ovaj članak donio neku novu vrijednost, razmislite o donaciji – pogledati gornji desni segment stranice. Hvala!

Recent Posts
Showing 11 comments
 • Solarian
  Odgovori

  Postoji li kakav pravni razlog za pisanje riječi (ja) i riječi (čovjek) početnim malim slovom u navedenom citatu: “ja; čovjek; stvoren u biološkom tijelu muškog spola; rođenog imena Vladimir; obiteljskog imena Perić”, ili je to samo stil pisanja?

  Ako je u pitanju samo stil pisanja, ne bi li bilo bolje te riječi pisati velikim početnim slovom (Ja), (Čovjek), čisto iz naglašavanja svijesnosti i znanja o značenju tih riječi.

  • Valter
   Odgovori

   kako je kome volja po mom mišljenju. Neki čak i svoje rođeno i obiteljsko ime pišu samo malim slovima.

   • Solarian
    Odgovori

    Nakon ponovnog čitanja članka na: http://zvono-istine.org/kako-covjeka-sustav-pretvara-u-roba/ i informacija na linku: http://en.wikipedia.org/wiki/Capitis_deminutio, sada mi je još jasnije, a ti ljudi koji pišu svoje rođeno i obiteljsko ime svim početnim (i dalje svim ostalim) malim slovima vjerojatno su svjesni značenja toga i gledajući pravno to bi se moglo nazvati: “Capitis deminutio absque”, ili u prevodu s latinskog na naški: “Bez ikakvog gubitka glave”, ili narocki objašnjeno, sva prirodna rođenjem stečena prava zadržana u potpunosti, od kojeg je glavno za čovjeka pravo “Sloboda”.

 • Valter
  Odgovori

  ”Sad” jedino i postoji. O tome što će biti sutra ili za mjesec dana prikladno će biti odrediti se u tom novom trenutku ”sad”.

 • Damir
  Odgovori

  Možda nebitno za sljed događanja u ovom procesu, ali bitno iz razloga kako se SIGURNOST I POVJERENJE mogu vrlo lako pretvotiti u NESIGURNOST I NEPOVJERENJE. Primjećujem podvalu u iskazu policijskog službenika (voditelja). On kaže da je Ramljak zaustavio Vladimira, a u stvari ga je zaustavio Sudar, Ramljak se kasnije samo pravaovaljano identificirao. Reci nam , ako želiš , dal je Robert Završki prihvatio činjence u tvojoj završnoj rječi?

  • Valter
   Odgovori

   Ramljak me zaustavio. Ali dok sam uključio snimanje, već je prošlo tih 30 sekundi u kojima me tražio dokumente, ja njega iskaznicu itd i ode on zvati pojačanje. Prvi slijedeći je bio Sudar koji je razgovarao sa mnom.

   • Damir
    Odgovori

    Ok, ispričavam se ,ako sam nekoga, zbog necjelovito prezentirane kronologije događaja, nenamjerno uvrijedio u prvom djelu komentara.

  • Valter
   Odgovori

   Završio je otprilike ovako: ”Sud vrši uvid u izvješće o uhićenju i optužni prijedlog, te podnesak okrivljenika s prilozima…”

   I to je to. Nije rekao ništa više. Nema presude (za sada) niti zakazivanja nekog novog ročišta (za sada) a hoće li biti ili neće, nije do mene. Ja sam rekao što sam imao za reći.

 • giuseppe
  Odgovori

  Nije ni sucu sad lako, ali eto, s razlogom je baš on u ovoj situaciji. Mene zanima kad možemo ćuti audio zapis sa drugog ročišta onog prošlog suđenja ?

  • Valter
   Odgovori

   Ma mogao bih ga sutra objaviti ali snimka je malo lošija a transkript nikako da dovršim. Bit će.

  • Ivan
   Odgovori

   Zašto bi mu trebalo bit lako ili teško? Ima da bude profesionalan i utvrdi stvarne činjenice bez obzira pokunjio se neko pred njim il ne.

Leave a Comment

Napišite traženi pojam i stisnite Enter za traženje