DOPUNA prošlog članka o HNB i IZDAJI – širi uvid u problematiku

 In Bankarstvo i financije, Općenito

Niara je uočila povezanost prošlog članka HNB i IZDAJA i kako sam to spoznao – DOKAZI uključeni, s jednim člankom koji smo objavili prije gotovo 11 mjeseci.

Ne bi bilo loše da ga se prisjetite. Riječ je o članku o novom filmu Jekyll Island čiji je trailer prevela upravo Niara – a ne bi bilo loše i da pogledate film Gospodari novca – prvi dio i naravno Gospodari novca – drugi dio istog autora, svjetski poznatog i vrlo cijenjenog novinara Bill Stilla – u kojem ćete naći obilje informacija koje će Vam pomoći da u pravu perspektivu stavite novac i moderni bankarski sustav pomoću kojeg svijetom drmaju centralne banke – uključivo ali ne ograničavajući se na HNB.

Riječ je o vrlo povezanom sustavu. Jedinstvenom sustavu. Istom sustavu. Dat ću Vam nekoliko primjera.

Centralna banka Indije kaže: ”Cilj je održavanje stabilnosti cijena.”
Centralna banka Francuske kaže: ”Cilj je održavanje stabilnosti cijena.”
Centralna banka Libije kaže: ”Cilj je održavanje stabilnosti cijena.”
HNB (doslovni citat): ”Cilj Hrvatske narodne banke jest održavanje stabilnosti cijena.”

Prosurfao sam po desetinama web stranica centralnih banaka diljem planete, i vidi vidi – sve imaju isti cilj. I očito je da niti jedna jedina nije sposobna ostvariti taj cilj, jer cijene su sve samo ne stabilne. Pogledajte račun za struju ili plin iz prošle ili pretprošle godine i pogledajte ovogodišnji račun. O hrani neću niti govoriti.

Dakle – niti jedna jedina centralna banka na planeti ne ostvaruje svoj cilj. Kontrola uma je na djelu – servirana je laž, svima odjednom, posvuda na planeti, i svi su je s vremenom počeli ponavljati:

CENTRALNE BANKE ODRŽAVAJU STABILNOST CIJENA!

Prisjetite se stoga i ovih članaka, možda Vam pomognu u bijegu iz iluzije o stabilnosti cijena i ulozi centralnih banaka u održavanju stabilnosti bilo čega:

Kontrola uma – ma tko u to još vjeruje – prvi dio 

Kontrola uma – ma tko u to još vjeruje – drugi dio – TEST

Zanimljivo je i da mnoge centralne banke kažu da im je ciljana inflacija između 1 i 3 postotna poena, idealno 2. Opet desetine njih. A sve se nalaze ispod Banke za međunarodna poravnanja.

Centralna banka centralnih banaka. Koja se brine za, pogađate – stabilnost. I u tome pomaže savjetima ostalim centralnim bankama pod svojom kapom. HA!

Kontrola.

Novac.

Kontrola.

Novac.

Koga se kontrolira pomoću novca?

SVAKOGA.

Valja nam svima naučiti nešto o novcu i centralnim bankama. Bill Still je kreirao mnogo filmova koji o tome govore, dajući nam povijesni pregled, kroz stoljeća, kako se razvijao bankarski sustav, i ukazujući nam da je kroz povijest vođen tihi rat između onih koji su imali kontrolu nad količinom novca u opticaju, i onih koji su uviđali da se kontrola ne smije dati u privatne ruke i koji su pokušali nešto po tom pitanju promijeniti. Taj rat nikada nije prestao. Oni koji su pokušali izbjeći takav kontrolirani svjetski monetarni sustav često su završili ubijeni, poput Abrahama Lincolna i pukovnika Muammar al-Qaddafi-ja. I mnogih drugih.

Jeste li znali da je britanski imperij stoljećima imao kao osnovu monetarnog sustava komade uglačanog drveta, tzv. evidencijske štapiće, kojima ste mogli kupiti bilo što? I na takvom monetarnom sustavu u kojem je UGLAČANO DRVO bilo novac, osvojili su dobar dio poznatog svijeta kroz 5–6 stoljeća? Niste to znali? Pogledajte predložene filmove i saznajte kako je moguće da ljudi plaćaju dobra i usluge komadom uglačanog drveta.

Znanje je važno. Valja učiti.

Svijest o tome tko mi zaista jesmo – još je važnija, jer nam  daje potrebnu postojanost i udaljenost od kaosa zbivanja, kao i drugi pogled na namjerno izazvane nemire u svijetu, tako da više nismo sudionici u vrtlogu, već nepristrani promatrači. Valja nam pogledati u svoje srce, jer tamo se nalaze odgovori na sva pitanja.

Recent Posts
Showing 2 comments
 • Marc Shalamov
  Odgovori

  Znanje je važno. Valja učiti.

  Jedan moj mještanin, rekao je o znanju: “Znanje je imanje!” A seljačina bio, ko’ i ja. Nu, mladom naraštaju je trebalo puno da shvatite da nema “kruha bez motike”?! Nego, svi pošli u Zagreb izučat visoke školi, eda bi bili pravnici, advokati i tome slično. Gle, ovako.., donio ja iz Njemačke 100 iljada ondašnjih maraka u Hrvatsku.., radio na bauštelu. Stavio te marke u našu banku u Hrvatsku i zamal’ nisam ostao bez gaća! A ovi okolo se podsmjehuju i kažu mi: “Šta si ti do’ za Hrvatsku? Tako ti i treba, i ko’ te yebe!”

  Ja imao kamate manje od 2% u banci. A moje novce, banka dala kao kredit za kuću, jednom od tih koji su mi se naslađivali, ali – kamata mu je 10%. Eto mu sad neka kusa g….!

  Nu, hajde.., nije loše ovo što pišete! Znao sam ja da je to tako! Al’, osjeća se malo euforije u vašem pisanju, ono kao, da: “Već dijelite kožu neubijenog medvjeda!”

 • bivsa-korporacija
  Odgovori

  Evo link na posljednji film bill stilla o monetarnom sustavu,vezom sustava sa carobnjakom iz oza
  http://www.youtube.com/watch?v=HHTv4eriZ8U

Leave a Comment

Napišite traženi pojam i stisnite Enter za traženje