Kako ne cijepiti bebu u rodilištu – iskustvo iz prve ruke

 In Obrazovanje, Zdravlje

Josipa i Elenu sam upoznao prije 6 mjeseci i jako su mi se svidili. Prvo hrabrošću, zatim istinom i mladošću. Bio sam i ljubomoran jer ja u tim godinama mnogo toga nisam razumio, ali eto sve u svoje vrijeme. Smjeli mladi ljudi poput njih tako su prije nekoliko tjedana dobili dijete, bebu i poželjeli su ispričati svoje iskustvo iz rodilišta u vezi sa temom koja tišti sve samosvjesne buduće roditelje.

Napisali Josip I Elena.

Pozdravljam sve ljude ovdje koji prate i pišu ova zanimljiva štiva.  :) Došo je trenutak da i ja iznesem neko svoje iskustvo i poglede na neke situacije i pišem ovo s radošću jer se radi o pozitivnom iskustvu koje će ohrabriti roditelje a i one buduće i da mame sa manjim strahom prebivaju tih par dana u bolnici ,da nije sve tako crno barem u splitskoj bolnici koja je na crnom glasu a da je suprotno najvjerovatnije bi šutio jer mi je to jedna od odluka u životu; nastojat širit pozitivu koliko je u mojoj moći o ono drugo samo jednostavno promotrim, zanemarim ili čak zapovjedim da se to izbriše iz moga softwera odnosno uma ako je nešto ozbiljnije u pitanju.

Nego da ja pređem na situaciju… premišljam se dali da skratim priču i kažem ono najbitnije u stavkama  ili da jednostavno pišem kako sam i krenio ;) ustvari  di prsti i vode tako da neznam koliko ćete čitati :P

Ovaj dio našega života ,mene i moje ne manje vrijedne polovice ;) u zadnje duže vrijeme odvija se pretežito u miru i  prepuštanju životu u skladu s prirodom sa što manje korištenja smeća i novca, ako je ovo uopće stvarna priroda jer puno željenja od prije nam se ispunilo i iz iskustva neke bi želje povukao da sam znao dugoročni ishod tako da smo uvelike smanjili potrebe za željenjem općenito i puno se bolje mogao bi reći i savršeno odigrava ova igra života , tako da bivamo onoliko koliko možemo dok nas nešto ne krene ometat  na razne načine jer znate i sami nekad se probudite nikakvi i umorni a legli ste na vrijeme i odmorni. ALI  u tom prepuštanju životnim situacijama jednu energiju smo držali u sebi i pazili pazili,jer smo smatrali da ćemo znati kada ju pustiti i u jednoj večeri oboje smo dobili poziv da ju pustimo. I nakon oko 9mj na ovaj čudni nepoznati fizički svijet  došla je duša  u savršenom tijelu čovjeka. Trenutno se zove Neo,dobro došao. Šta li ga sve čeka zanimljivoga.? Naravno neke odluke mislili smo ipak treba donijeti pogotovo u ovakvim situacijama jer došo je tu da ga uvedemo ovdje i štitimo ako nam se nešto nameće a ishod ako je za naše i njegovo  najveće dobro bit će takav kakav ste ga planirali bar tako sada vjerujem.

Ove odluke su došle puno prije po ovom vremenu nego što će se sastati sa nama i nadam se da zna šta je odabro a imo se fore pripremit za spektakle a to su; da ćemo nastojat ne donositi blizu njega  ništa od onog što mu se nameće od sistema (cijepljenje i prijava su  bili prvi na repertoaru,škola ) kao prvo a drugo ni od nas roditelja npr. hranu danas sutra ,mislim ćak je i sisu sam tražio nismo mu je trpali u usta :D

Eee sad ,ovo pišem radi iskustva s pedijatricom i sestrama osobljem općenito. Mislim se dali je to zato što smo to tražili i očekivali ili je tu u igri neki veći plan na kojeg nemožemo u cijelosti utjecat?Jer prvi ishod necijepljenja se odograo po našem planu ali drugi što se tiće prijave Nea u “sistem” jednostavno izmigoljio se nama pred nosom tako lako i bez uočavanja ni najmanje pobmane nekog od djelatnice u matičnom uredu jer tu je prvo i nastao zaplet,iako smo se pripremili sa znanjem na sve moguće načine i ta ideja mene vuče od prije otprilike 5g kad sam gledao seminar od Johna Harisa di govori o prijavi bilo kakve imovine da više nije naše vlasništvo itd. a jednu od strategija nam je punudila ekipa znate ih već :)

….I tu smo se jednostavno pomirili s tim da je to razlog većeg božanskog plana i  kad sam tražio odgovor (inače ga tražim nakon što očistim um od misli spustim frenkvenciju mozga na nekih 6-7hz  i dođe iste stotinjke kad i pitanje) zašto je to tako i ako smo mi sinovi božji a što bi otac želio svome sinu nego ono što ima i može on sam ako ne i više od toga a koliko se nagađa  možemo stvarati svojom slobodnom voljom situacije u životu u vremenskom razmaku koje zavisi od gustoće i uvjerenja samih misli riječi djela ali dali je to tako u potpunosti …odgovor je bio jednostavan a i već sam ga i prije znao ali sam išao za svojim šupkom mišljenjem i htio napravit ono šta ja mislim da je dobro za njega ali tko sam ipak ja da odlučujem takve stvari umjesto njega pa to je njegova volja, dobro jutro Josipe!! Ali neostajem pri tome čim smognem idem nazad u maticu i postaju da mi objasne neke stvari jer kad sam došo kući postavila su mi se nova pitanja i kada to odradim do kraja nadam se da ću imati šta pisati u vezi toga.

U bolnicu smo došli ujutro taman na razmijeni smjene i sestra koja nas je vidila a nije bilo nikog živog osim nas  i pita “Šta trebamo”  “to i to”  “pričekajte” ode ona negdje.. dotad smo se prepitivali dali njoj dati ove obrazce što smo sastavili u vezi necijepljenja i nerezanja pupčane vrpce ili kome već pa smo ju i pitali kad se vratila. Za necijepljenje nije ništa rekla ali je zinila na nerezanje vrpce “pa kako vi to mislite,doktori su tu da odlučuju oni znaju bla bla”odmah mi tlak skočio i srce uzlupalo ali sam udahnuo i sabrao se da ne buknem i fino joj počeo objašnjavat zašto to želimo jer u tom slučaju dijete dobije svu potrebnu krv a inace bi ju uzimalo iz organa koji u tom periodu zbog toga slabe itd. i da smo mi ti koji odlučuju i odgovaraju jer doktori i da se šta desi od posljedica nece odgovarati i ako nebudu napravili kako zahtjevamo u pismu da ćemo morati zvati policiju. “Ona će meni pa šta ti to mene učiš mojoj struci ko da ja neznam bla bla”  “pa ako to znate zašto tako neradite”  na to je rekla da to sve predamo doktorima u rodilištu i tu je začepila. Ništa ne nagovaram ali par stvari za vrpcu jer po meni je jako bitna stavka jer dijete će  u startu biti  otpornije kud i kamo više. Propitajte se još o tome  jer su same prednosti  od toga da ona odpulsira do kraja ili čak mi smo htjeli da se osuši vani skupa s posteljicom kroz par dana ali smo odustali jer kakvi smo još bi završila u pušnici pa na tanjuru iako nemrsimo ;) Zbog toga i još par razloga ,nedajte se omest i mislim da inače režu čim dijete izađe ako se nenajavite drukčije jer poslije taj proizvod onda nemogu prodati vojsci za potrebe u podmornicama i još digod.

…Poslje ovoga je bilo za mene još malo neugodnog  čekanja  dok me nisu pozvali gore skupa sa Elenom da joj pravim društvo dok se kvrči . E tu su krenile sve pozitivne strane..zaprimili su obrasce bez riječi i rekli da nema problema što se tiče i jednog i drugog  e tu sam ja zinio . Možda zato što  sam u slučaju odštete napisao previše nula ,mislio sam na milion a napisao milijardu za počinitelja:D Pohvala apsolutno svom osoblju iako su imali skoro sve sobe zauzete i pune ruke posla,sve nasmijanih lica odmorni tek su došli u smjenu ,kake li sreće diš bolje. Dali je to što sam ja bio tu s njom i njena mati se uspila uvuć jer radi na nekom drugom odjelu pa se obukla u “radno” ali bez obzira,osjetila se opuštenost među njima opčenito..sve je završilo uredu ja sam ostao s njima još bar sat vremena. U među vremenu jedna sestra me upitala o ovome što sam sastavio pa smo popričali otvoreno o svemu i predložio da  detaljnije pogleda na OPPT-u i to je prva sestra iako mislim da je i ove druge zanimalo kako to ipak se zakonski može odbit nešto “obvezno”.

Sutra dan ili drugi dan Elena je dobila obrazac koji treba potpisati pa me nazvala da dodem, kad sam vidio uhvatio me lagani bijes jer iako sam im dao onaj obrazac di fino piše na čemu se temelje naši zahtijevi oni nama daju da potpišemo papir koji bi okrenio situaciju na kontra ma koji bezobrazluk mislim se i poderao sam papir u bolničkoj sobi i u međuvremenu sam otišo pitati sestre na odjelu za pedijatricu koja je to dostavila, nije je bilo ali sam se uhvatio u priču sa ovim sestrama na istu temu i one su se također zainteresirale o ovom slučaju i također su za necijepljenje ,otvoreno pričaju tako između sebe ali odrađuju kažu tako jer ih poso pritišće ajde neka..i tada sam zamolio da me se za sutra spoji na razgovor s istom pedijatricom jer mi se taj obrazac ne čini u skladu sa zakonom. Tu večer  sam se uhvatio prepisivanja obrasca sa ove platforme kako da se pedijatri mogu ograditi od pritiska jer sam dobio potrebu za tim iz razloga što mi se čini  da nisu oni ti koji to rade svojom voljom te taj obrazac ostavio setrama i rekao da predaju pedijatrima i neka podjele međusobno ako žele..

U međuvremenu smo odbili i nekakvo vađenje krvi odnosno PKU test za nedaj bože neke genetske bolesti jer i krv je isto tako itekakav podatak koji pogotovo nedamo nikome jer ko zna ustvari u koje svrhe ga trebaju.A inače vađenje krvi na veliko mi nije baš nešto imam osječaj da iza toga stoje neki pametni “vampri” koji su to smislili da nemoraju bosti zube iza vrata hehehe nečemo se više crnjačit ;)

Došo sam u dogovoreno vrijeme a pedijatrica se pojavila malo poslje nego sam došo odmah me pitala dali smo potpisali reko sam što mi je prvo palo na pamet ” ja neznam tko vama daje da nama dajete da potpisujemo ovakve obrasce ali kada bi ih potpisali dajem vama pravo da kršite svoju zakletvu koja je iznad svakog zakona i čini mi se da je ovo sastavio netko ko  nepoznaje zakon i da papir koji bi trebali dati izgleda drukčije i službeni je dokument liječničke komore”  žena je malo ostala zatečena i glava joj se pretvorila u veliki upitnik,veli da dobro ja s tim nisam upoznata odnijeću to pravnici na odjelu il di već i doći će brzo ali vrijeme je prolazilo nema nje ,tako smo se pomirili s tim da je stvar riješena, tako je i bilo. Sutra dan trebam ići po njih i dolazim i ta ista žena ne spominjujući ništa u vezi obrasca niti ikakvog potpisa pita me za pismo što sam predo na odjel i da joj ništa nije jasno i potom ušli smo u lijepi opušteni razgovor o svemu tome dok su nam spremali bebu i da neduljim više fino su nam zaželili sve najbolje i čak mi je potvrdila da što se tiče posljedica odbijanja neće nam nitko dolazit niti nas tražiti zbog toga.

Na izlasku nas je dočeko RTL i naravno bile su največe pohvale kompletnom osoblju rodilišta ali palac dole ministarstvu pa i dalje prema vrhu odakle se vrši pritisak.

Obavezno odite u upravu bolnice da vam udare štambilj da su zaprimili sve obrasce koje imate bez obzira što su djelatnici tako ljubazni i fini !!!

Sve u svemu najbitnije je da djeca izađu čista iz bolnice kakva su izašla iz utrobe a ovo ostalo s papirologijom manje bitno ali neka mu svijest o tome tko JE ostane.

Nisam stavljao obrasce jer su navedeni tu u strategijama s tim da sam ja sastavio odbijanje cijepljenja i zabranu podataka da idu bilo di dalje na jedan papir u kompletu jer mi se to činilo kao dvi muhe jednim potezom. Slobodni smo za pomoć ako koga šta zanima i ako sam šta propustio i za bilo kakva pitanja tu smo još zasad jer u planu nam je ostavit i ovo kolko dobro tolko i ne računalo mob net adresu a nadam se i auto što prije jer mi se čini da nas osobno to trenutno prisiljava da skupljamo papire i gvozdenjake…uz tri ogromna psa koji su stoga na prijelazu u vege :D moraćemo ograđivat bašču :(

ŽIVIMO VJEČNO

Recent Posts
Showing 33 comments
 • ljudsko_biće
  Odgovori

  To brate…
  sviraj svoj rokenrol!
  Rezonira sa mnom!

  Uza sve ovo, općenito gledano…
  …zašto se djeca više ne rađaju kod kuće?
  Nisam stručnjak…
  ali iz moje trenutne perspektive… “samo” treba prerezati pupčanu vrpcu kasnije..(zar ne?)
  i malo se koloidnim srebrom pošprca za dezinfekciju.

  Ovo je samo moj pogled na temu posredstvom uma kojim raspolažem
  – koristeći ovaj mordorski jezik….putem ovog medija
  odnosno ove “kristalne kugle”/ekrana(Liquid-crystal display).

  • ljudsko_biće
   Odgovori

   pa jesam i nisam. :D
   Možda mi samo nije ugodno da na istom mjestu
   na kojem mnogi programirano izlaze iz vlastitog tijela,
   uz naravno masovnu naplatu toga…
   dolaze i bića u nova tijela.
   Ljudi ćelavi umiru, ćelavi se i rađaju.
   Sve na istom mjestu.
   Baš zgodno.
   :P :D
   Još od zore čovječanstva, pa eto i da se mamuta lovi…
   sasvim je normalno ostavit sve…i odvest ženu…
   u “bolnicu”.
   :D

   Ovo je samo moj pogled na temu posredstvom uma kojim raspolažem
   – koristeći ovaj mordorski jezik….putem ovog medija
   odnosno ove “kristalne kugle”/ekrana(Liquid-crystal display).

  • Josip
   Odgovori

   Kakva kugla brate imaš li čistu svijest ;) naravno vrijeme sječenja vrpce stvarno uvelike ovisi o budućem imunitetu Čovjeka

   • ljudsko_biće
    Odgovori

    “Iznenadio” bi se koliko je popularno komuniciranje/kanaliziranje preko kristala…
    ljudi hodaju okolo “bez glave”…
    i samo gledaju u te “kugle kristalne” …

    Znam iz vlastitog iskustva koliko je bitan trenutak presijecanja vrpce…
    zamalo me astma nije “odnila”…

    :D

    Ovo je samo moj pogled na temu posredstvom uma kojim raspolažem
    – koristeći ovaj mordorski jezik….putem ovog medija
    odnosno ove “kristalne kugle”/ekrana(Liquid-crystal display).

 • BobbieMcfree
  Odgovori

  Vau! Nemam riječi. Svaka čast mladi ljudi!

  Pozdrav svima koji čitaju ove stranice i hvala onima koji ju kreiraju i onima koji doprinose komentarima.

  Volim vas ekipa! :-D

  • Josip
   Odgovori

   (y) također i nadamo se ostat mladi uvjek :)

 • Valter
  Odgovori

  Elena, Josipe i Neo – čestitam!

  • Josip
   Odgovori

   Fala ti od mene i elene od srca a neo će tebi i svoj ekipi sigurno biti zahvalan jer znati će kako je sav ovaj nastup krenio..a svi zajedno smo zaslužni za njegov lakši početak di ima veliku prednost i da bude primjer zdrave izvorne duše i ljudskog bića, ali samo ako on tako želi ;)

 • eva
  Odgovori

  Rekla sam da necu vise piskarat….ali evo samo da puno potdravim sugradjane i da sam sretna, (ustvari moj sin je htio da se netko bar jos zove kao on) jer ce bit jos jedan Nio (mi smo stavili kako se cita) u Splitu. Puno pozdrava

  • Josip
   Odgovori

   Heheh i mi smo pretpostavljali da ih ima ali baš u Splitu ne,ma nek samo budu na sebe i to je to. Djelimo sreću sa vama !

 • gordan
  Odgovori

  Palac gore, kapa dole

  • Josip
   Odgovori

   Uredu svi ovi dosad komentari al zbog tvoga sam moro malo čika egu prikucat onako šuteči :D

   • gordan
    Odgovori

    Haha … ovo zvuči kao kucanje gospodara slugi svome … i dobro je … dobar sluga u dobrog gospodara kuću čuva … i njegova je, zar ne?

    • josip
     Odgovori

     heheheh zanimljivo si to dočarao a tako nekako je ali izabirem neka ide na godišnji zauvjek, netreba mi sluga više ;)

 • nikola
  Odgovori

  Svaka čast! Sve se poklopilo kako ste i željeli. To je pravi transurfing! Mi također nismo cijepili dijete pa je žena prolazila psihička maltretiranja u bolnici, ma pre strašno. Da sam tada znao neke stvari koje sad znam ne bi se osoblje bolnice dobro provelo :) Sljedeće dijete dolazi na svijet u toplini našeg doma, odluka je definitivno pala.
  Primite moje čestite i želim Vam svako dobro!

  • Josip
   Odgovori

   Je a želja i motivacija je već ima dosta potekla od informacija moram spomenut dr. Slađanu Velkov .

   Prvo od njenog izjavljivanja popisa što sve cijepiva sadrže pa dalje od posljedica i neke od načina odbijanja i onda ona savršena strategija zasada usko poznate ekipe ;) a samo pedijatrica i jedna babica su mi rekli istim riječima što nisam naveo “nećo ovo još dugo trajati”

   Hvala I vama svaka čast na odluci a ja ču tu odluku prepustit dragoj jer bio sam na porodu doživio i šokova i radovanja i mogu reći otvoreno SVAKA ČAST ŽENI KOJA ODLUČI DA RODI VIŠE OD JEDNOG DJETETA O:)

 • bem-bem
  Odgovori

  Svaka cast , i sam se ubrzo zenim i ako Bog da postajem roditelj tako da ozbiljno razmisljam o ovim stvarima ,a ovo je prvi put da cujem za pupcanu vrpcu pa ako netko ima prijasnjih saznanja cijenio bi neki link ili osobno iskustvo , unaprijed hvala i sve najbolje mladim roditeljima i malom ljudskom bicu Neu :)

  • Niara
   Odgovori

   bem-bem, i svima ostalima, prema navodima Anastazije iz knjige Vladimira Megrea, treba pupčanu vrpcu presjeći kasnije (ne sjećam se više točno kada), da bi dijete imalo vremena s roditeljima uspostaviti duhovni kontakt na Zemlji, jer je do rođenja bilo direktno povezano s majkom (u svakom pogledu, fizički i psihički).
   Elena, Josipe, svaku sreću vam želim i čestitam! A malom Neu velika DOBRODOŠLICA i blagoslov :-)

   • Josip
    Odgovori

    O sestra naša Anastazija…
    primjer čisti čovjeka izvornog..
    tko se nije uvatio knjiga njezinih deset neka ne čeka!!
    Vruća preporuka svima istine gladnima!

    Hvala mudra ženo :)

    • nikola
     Odgovori

     Nisam siguran za podatak ali čuo sam da su sjevernoamerički indijanci znali čekati i po nekoliko dana da prerežu pupčanu vrpcu! Oni su sigurno znali šta rade

     • josip

      Da ja sam bio za taj potez ali…

 • Josip
  Odgovori

  Hvala ivo strelče ;) ! Po meni niti treba biti stručnjak da bi se žena porodila bez komplikacija to bi trebalo biti puno manje naporno a razlog ovog teškog je usađeni strah od kako svi govore “da nebi bilo ovo da nebi bilo ono” i još k tome u bolnici nepoznati ljudi oko tebe kako bi se žena osječala i pogotovo kad nema mužjaka ili bilo koga voljenog kraj sebe:
  a mi smo se odlučili to obaviti u svom prostoru ali smo ipak pali na strahu da nebi bilo vo no::: možda je tako trebalo biti jer i nije to bilo tako jednostavno kao što sam pričam da bi trebalo biti, i čak je možda taj navodni strah nebi ga tako ni nazvao ,nego više opreznost za prvi put, bio poticaj da se sprovede Neova volja za ovu proceduru hm…

 • Josip
  Odgovori

  Dražene i tebi srčano hvala na predivnom uvodu!

 • Josip
  Odgovori

  Hvala i tebi šaljemo dobre vibracije na odluci: Esad kad si spomenio “ako bog da da postaneš roditelj” došao mi onaj moj stav o tome ako te možda motivira. ako se slažeš.. ako misliš da “bog” daje da postaneš to što želiš a naravno u određenom periodu tvog života onda je to s razlogom..

  pa ja to gledam tako da sam ja u tom odnosu roditelj-dijete i jedno i drugo kao i ona poznata da smo mi i učenik i učitelj ako me shvačaš šta oću reć i mislim da ako našoj djeci nebudemo tvrdili šta je šta nego im davali na osječanje možda stvarno saznamo još veće i veće istine jer onda one dolaze iz samog izvora logički gledajuć

  • bem-bem
   Odgovori

   Potpuno se slazem i mislim da je jedna od najvevih gresaka danasnjeh vremena a za prijasnja ne mogu tvrditi jer u njima nisam zivio to sta “odrasli” ili bar vecina njih svojoj djeci daju premalo prostora za razvoj izvan njihovih i drustvenih kaupa . Posebno me cudi kada ljudi kazu ove danasnje generacije su sve gore i gore kao da nisu svjesni da nove generacije nemaju od koga uciti nego bas od onih koji su ih donijeli na ovaj svijet. Inace vas stav mi se dopada Josipe i vidim da koristite ono vam je dano u glavi i svaka cadt na tome

 • Uranius
  Odgovori

  Potpuno podržavam postupak ovog mladog para, čak i kao netko tko pripada tzv. “akademskoj zajednici”, a koja je uglavnom na strani sistema. Ipak, imam jednu primjedbu: tekst je napisan strahovito nepismeno, i time je poprilično umanjena njegova vrijednost, i sve što on predstavlja. Molim Vas da tekstove ipak lektorirate, jer ja ovo nisam mogao čitati…svatko zlonamjeran i obrazovan (a zlonamjernih je puno, sve ako obrazovanih i nij!) će odmah imati krunski argument protiv nepismeno izložene ideje, ma kako pozitivna ona bila.

  Srdačan pozdrav,

  U.

  • Valter
   Odgovori

   Vjerodostojnost mladog para ničim nije umanjena, niti je vrijednost njihovog čina manja zbog riječi kojima su opisali svoje iskustvo. Ničije tekstove nećemo lektorirati, pa niti vaš komentar koji također ima grešaka. Ako nešto ne možete iz bilo kojeg razloga čitati, nemojte na to prisiljavati svoj akademski obrazovan um.

  • josip
   Odgovori

   Razumijem vas… to mi je i žena govorila “kako to pišeš ??” i krenila ispravljat al sam joj reko da to ne čini jer želim izbacit pravila bilo kakva iz svog života koja su nam uprogramirana i odlučio da ću pisati uglavnom kako i trenutno govorim jer tako se bolje osječam kad govorim što osječam… ne glumim. Zar niste čitali ni jednu knjigu na izvornim dalmatinskim, zagorskim ili bilo kojim drugim dijalektima? :)

 • biri
  Odgovori

  Može li netko napisati nešto o navodno novome zakonu prema kojem se nikako ne može odbiti cijepljenje djece? Pogotovo u rodilištu… Ima li netko saznanje o (ne)cijepljenju u rodilištu u Rijeci?

 • Mirek
  Odgovori

  Svaka cast i sve najbolje ljudi. Evo ukratko jos jedan savijet, kako smo zena i ja uspjeli necijepit dijete prije 4 mj. Ona je na poledjini papira ( izjavi o prihvacanju ili odbijanju cijepljenja) kojeg je dobila par sati poslije rodjenja nase curice, napisala rukom izjavu, da odgadja cijepljenje do daljnjega, te potpisala tu izjavu. Ugl. par mj. poslije dolazi kazna 2000 kn, zato sto smo odbili cijepiti, na sto se zalimo, jer nismo odbili, vec odgodili. Nismo dobili odg na zalbu vec poziv za sud na koji moramo kroz koji dan, pa zivi bili i vidjeli sta ce biti. Pozz svima i hvala jos jednom na dragocijenim informacijama kako se nositi s sistemskim parazitima.

 • marijan
  Odgovori

  svaka čast,čestitam na upornosti.ponosan sam otac dvogodišnjeg sina i nisam imao pojma za ovo o pupcanoj,cjepili su ga samo u bolnici isto zbog manjka moje informiranosti.odbili smo cjepljenje i potpisali neke izjave e sad oće li nas dokt prijaviti to je njezina odluka,ali po zakonu nesmije prijavit jer krši svoju zakletvu i prava pacijenata.MIREK I SVI OSTALI koje zanima ima puno korisnih informacija na fb stranici RODITELJI KOJI NE ZELE CJEPITI DJECU.LP.

Leave a Comment

Napišite traženi pojam i stisnite Enter za traženje