Obavezno cijepljenje? Ne ide!

 In Obrazovanje, Predlošci pisama, Zdravlje

Liječnik objašnjava zašto

“Planirano zakonsko obavezno cijepljenje je krajnji zahvat u samoopredjeljenju građana! Budući da postoje jedva koje pouzdane studije, koje dokazuju da cijepljenje više koristi nego šteti, ovdje se čak zakonski propisuje, kažnjiva povreda tijela! Liječnik i fizičar Andreas Diemer objašnjava povezanosti.”

obaveza_cijepljenjaPrijepis teksta iz dolje navedenog videa:

“Danas vas želim obavijestiti o nekim aktualnim pitanjima cijepljenja. Na sastanku CDU-stranke u 2015. u Karlsruhe-u, čuo su se iz redova CDU-a, glas o potražnji uvoženja jedne zakonske dužnosti. U međuvremenu je čak i SPD postavila slične zahtjeve. Zamjenik predsjednika Karl Lauterbach i također württemberška ministrica za socijalna pitanja Katrin Altpeter, predstavljaju se pri tome kao tzv. “zdravstveni stručnjaci“, gdje navode da je dobro poznato – već se ponavljalo tisućama puta – naime, da je ne-cijepljenje mnogo opasnije nego cijepljenje.

Ono što političari i predstavnici medicinske struke – primjerice, predsjednik Njemačkog liječničkog zbora Frank Ulrich Montgomery – pri tome namjerno previđaju, jest činjenica, da čvrsti podaci i studije o učinkovitosti i procjeni rizika od cijepljenja uopće ne postoje. Dovoljno je poznato i mnogi zabrinuti građani se žale da odavno … to usput nisu agresivni protivnici cijepljenja kao što je tvrdio, agresivna je zapravo više farmaceutska interesna skupina, koja pod svaku cijenu – drugim riječima bez jasnog dokaza o koristi i riziku – njihova cjepiva žele dati ljudima, tj. djetetu.

Ne može se govoriti ni o navodnomg umoru od cijepljenja. Ti zabrinuti građani su prije punoljetni (impfmündig) u odnosu na cijepljenje, a ne umorni (impfmüde) od cijepljenja. Oni samo žele imati priliku da se obavijeste jasno, činjenično i neutralno.

Njemačko društvo za nezavisno objašnjavanje cijepljenja DAGIA, sastavila je katalog s deset zahtjeva, koji se moraju ispunjavati kao minimalni standard pri pručavanju cijepljenja, kako bi uopće mogla biti učinjena vjerodostojna procjena koristi i rizika.

Na jedanaestoj Stuttgartskoj EBS- konferenciji, 9. travnja 2016. u zgradi filharmonije u Leinfelden-u, održati će se detaljan prikaz o tome. Savezni ministar zdravstva H. Gröhe želi u vezi toga razmisliti o tzv. pitanju odgovornost. Međutim, on razmišlja o drugim aspektima odgovornosti nego mi i on bi stvarno trebao razmišljati o pitanjima odgovornosti.

Pitanje odgovornosti izgleda s moje točke gledišta kako slijedi: Ako nema čiste/jasne studije, na temelju koje se može napraviti procjena koristi i rizika, onda ni liječnik pacijentu ne može objasniti učinak pravovaljano (po zakonu). Kada ni liječnik to ne može pacijentu objasniti pravovaljano, onda pacijent ne može pravovaljano dati suglasnost. Kada pacijent nije pristao pravovaljano, onda je cijepljenje kažnjiva povreda tijela.

Znatiželjan sam što će suci reći.

Kao liječnik opće prakse i diplomirani fizičar, u potpunosti podržavam zahtjeve DAGIA, kao njihov glasnogovornik i znanstveni savjetododavac. Ako ste sami liječnik ili ljekarnik, trebali biste se molimo nužno unijeti na mrežnoj stranici, na ovaj popis pristaša.

Još jedna primjedba mi se čini važna. Nisam ni zagovornik niti protivnik cijepljenja. Samo ozbiljno shvaćam svoju odgovornost kao liječnik i odgovornost znači da se moram moći obavijestiti nepristrano, stručno i objektivno, prije nego što sam obavještavam svoje pacijente.”

U dokumentu ispod možete skinuti predložak „Izjave liječnika“, koju bi on/ona trebao/la potpisati pod punom odgovornošću, prije cijepljenja.

[gview file=”http://zvono-istine.org/wp-content/uploads/2016/01/Izjava-o-cijepljenju-01.pdf”]

Povezani članci:

STRATEGIJA – ŠTO UČINITI AKO NE ŽELIMO CIJEPITI DJECU – I KAKO?

NOVA STRATEGIJA – ŠTO UČINITI AKO NE ŽELIMO CIJEPITI DJECU – I KAKO?

Ostale zanimljive i informativne članke možete pronaći na desnoj strani pod kategorijom: Zdravlje

Video
https://www.youtube.com/watch?v=KA8JcyUkoPM

http://www.dagia.org

Recommended Posts
Showing 3 comments
 • zenfjaka
  Odgovori

  Zanimljivo !

  https://kateofgaia.wordpress.com/

  Pozdrav s marsa :)

 • Rade
  Odgovori

  Evo nešto sto bi trebalo podijeliti u rubrici za zdravlje , https://m.youtube.com/watch?v=xO-mY8hKsuo

 • cupava
  Odgovori

  Pozdrav! Vidim vec duze vrijeme nitko ne odgovara na ovu temu, no imamo problem s neizdavanjem potvrde pedijatra za upis u obaveznu predskolu, tocnije izdana je potvrda napisana u obliku dijete nije uredno cijepljeno izdaje se u svrhu uvida u kolektiv? Sto napraviti, predati takvu potvrdu? Naime pedijatrica nas jos nije nikome prijavila, vec 5god znaci…sto uciniti ukoliko nam budu pravili probleme prilikom upisa?

  Hvala

Leave a Comment

Napišite traženi pojam i stisnite Enter za traženje